30 July 2013

#2 Hadiah dari Blogger

بسم الله الرحمن الرحيم



Alhamdullilah dah sampai akhirnya surat surat cintas dari sahabat dunia blogger ni.. Untuk hari ni sahaja dah 3 kali posmen datang bagi salam n hantar barang :) pagi.... tengahri.... petang.... 


Pagi sampai Bedak Thanaka yang dihantar oleh supplier saya. Bila buat order hari jumaat rasa macam lambat je barang nak sampai ke tangan.. haha perasaan tak sabar itu membuak2 kerana teruja membeli online.. ngehhh



Iklan sebentar.. sesiapa nak order Bedak Thanaka boleh order dengan saya. 
Yang 40g RM20.00 (SM) , RM25.00 (SS).  Beli 3 RM 45.00 (SS), RM50.00 (SS)
Yang 110g RM25.00 (SS) RM30.00(SS), Beli 3 RM55.00 (SM), RM60.00 (SS)
Belian borong INBOX cik wanie yea. 0179458752



Continue.... tengahari posmen datang lagi... hantar baju yang customer ku order.. Alhamdullilah customer dah ambil baju petang tadi jugak dan pun puas hati :) 







Iklan lagi... Nak macam baju kat atas ni ? Peplum? Maxi Dress? Peplum Dress? Blouse? Skirt ?
Jemput singgah kat sini yea, macam macam ada :) ---> TEKAN SINI



Sambung alkisah tadi... petang sampai surat surat dari sahabat dunia blogger :)


 Kad raya dari Emas Putih, Qalesya Humaira, Uzair Othman dot com, dan Minie. 




Dapat kad bisnes dia lagi.. hahaha comel lorhh warna pink.. jeless I tau.. Cik Eymasu kat mana tempah nak jugak.. *gediks* 





Notakaki: Terima Kasih kepada semua yang memberi daku kad raya.. sungguh bermakna.. kenangan berblogging :) 2 tahun lepas dapat kad raya sbb junior pagi sejak dah habis sekolah tak ada dah.. Mungkin akan ada kad raya lagi kottt... haha   Selamat malam... 



27 July 2013

Pemenang Segmen Santai Kad Raya 2013

بسم الله الرحمن الرحيم


Dengan pantas daku nak umumkan pemenang segmen santai kad raya dari ku sempena raya 2013 :)
dengan ini saya senaraikan URL pemenang segmen santai kad raya 2013. 

Sila PM details anda semua disini yea --> TEKAN SINI
NAMA:
ALAMAT:
URL BLOG:



Tahniah kepada semua... details beri sebelum AHAD 11.00 malam yea..



Senarai Blogger Sporting

بسم الله الرحمن الرحيم



Alhamdullilah... dah selamat dah segmen santai santai dihujung minggu :) Korang memang sporting (^_^) Okay semua sila alert yea.. saya tak sempat nak jejak korang ea.. semangat belum pulih sepenuhnya.. korang kene PM details secepat mungkin yea.. ISNIN saya nak pos dah.. seramai 17 orang yang join..

Terima kasih semua..


  1. http://teenagersareawesome.blogspot.com/
  2. http://dunianuranisamar.blogspot.com
  3. http://amirahamer.blogspot.com/ 
  4. http://rainyshiningshinee.blogspot.com/
  5. http://fiqizumisyunkawk.blogspot.com
  6. http://tieysmilez.blogspot.com/
  7. www.cikfie.com
  8. http://www.kitepunyecerita.blogspot.com/
  9. http://superpapaya.blogspot.com
  10. http://nurulnadhirahnorsalim.blogspot.com/
  11. http://nabilaizzati17.blogspot.com/
  12. http://shalmilanadya.blogspot.com/
  13. http://www.anisforeveralone.com/
  14. http://truebrotherh00d.blogspot.com/
  15. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/
  16. http://dilaella.blogspot.com
  17. http://heyhoneysista98.blogspot.com/



Tonton Online: Demi Dia TV3 Episode 5

بسم الله الرحمن الرحيم





 






Happy watching :)

Full Episode --> HERE




Tonton Online: Demi Dia TV3 Episode 4

بسم الله الرحمن الرحيم





 





Happy watching :)

Full Episode --> HERE





Tonton Online: Demi Dia TV3 Episode 3

بسم الله الرحمن الرحيم




 




Happy watching :)

Full Episode --> HERE




Tonton Online: Demi Dia TV3 Episode 2

بسم الله الرحمن الرحيم


 



Selamat Menonton :)

Full Episode --> HERE






Tonton Online: Demi Dia TV3 Episode 1

بسم الله الرحمن الرحيم




 




Selamat Menonton :)

Full Episode --> HERE





Tonton Online: Kampung Girl Episode 3

بسم الله الرحمن الرحيم












Full Episode --> HERE
Have a nice day :)










Trauma dan Pengajaran

بسم الله الرحمن الرحيم


Hari ni selangor cuti.... cuti sempena Nuzul Al-Quran... seharian duduk rumah.. baru teringat jap g malam ada pasar macam UpTown DK uh.. nak cari minyak wangi n tudung jekkk... Before that g makan sekejap dgn adik.. lepas makan makan jalan2 cari tudung n minyak wangi... around pukul 9 dah balik sebab duit pun dah habis... hahahha.. bawak duit cukup cukup untuk beli yang diplan sahaja. so jadi jimat :)



dengan RM20.00 dapat 3 helai tudung :) 2 helai tudung plain and sehelai tudung bawal corak paisley :)






dan minyak wangi..kecik comel ni RM10.00 suka bau dye...sbb bawu vanila :) 




semuanya indah belaka tadi masa berbuka.. masa g cari tudung n minyak wangi... tapi malang tidak berbau... sampai je kat simpang umah kene rompak... Ya Allah masa tuh dah rasa tak sedap hati.. sebab dari jauh nampak ada motor kat kawasan simpang umah dalam keadaan mencurigakan.. dengan lampu tak ada... oleh kerana kawasan rumah ni agak loaded jiran jirannya maka aku dah target awal awal kalau nampak motor kene terus lari.. sebab hanya 3 rumah sahaja ada motor.. dan mereka jarang keluar malam.. senang cerita kawasan ni semua tak ada keluar malam sendirian dan menaiki motor..


Dah jerit dekat adik suruh berhenti sebab dye jalan depan aku, dia toleh belakang je motor tadi dah sampai depan aku dengan menunjukkan screw drive kat tang perut.. hohoho masa uh sempat pandang apa yang digunakan untuk ugut aku.. dia mintak duet so aku decide nak bg duet kat dia.. time nak keluarkan beg duet dari pergelangan tangan masa tu la amik masa cilok simpan telefon celah ketiak.... lepas bagi barang beli tadi dan beg duet terus lari sekuat hati sampai rumah.... huhhh selamat. ! tapi tak selamat lagi sebab kene call bank untuk buat sekatan kad ATM.. menggigil 1 badan..


Tak ada cedera apa pun cuma trauma.. masa taip ni masih trauma.. nak tidur kat bilik sendiri pun takut.. takut sebab terbayang bayang kejadian tadi.. rasa macam dia ada lagi kat kawasan sekitar sini.. lagi pun kejadian dekat simpang rumah je.. sangat sangat takuutt :( Alhamdullilah tak meroyan kuat sangat.. hehe cuma masa call pihak bank tu je la.. cakap teketaq ketaq, tersasul bg no IC kene ulang 3 kali.. nasib pihak bank uh faham.. siap pesan " Jangan nangis ", " buat report ASAP" and " hari isnin jangan lupa buat IC " rasa ketaq ketaq kurang sikit.. lepas selesai call pihak bank terus g balai buat report..


Masa g buat report satu soalan tak dapat jawab.. " Bila kejadian berlaku ? " serius tak ingat.. mak yang jawabkan.. masa buat report tangan sejuk.. muka lagi lah tak ada perasaan.. mmg tak bercakap la melainkan disoal. Huaaaaaaaaaaaa rasa nak meraung je lepas buat report tadi.. sekarang daku dah faham apa perasaan orang orang yang kene samun semua.. buat masa ni memang tak akan keluar rumah sendiri dah.. nak pulih kan kekuatan dulu.. cehhhh nak tambah power, nanti boleh lawan :)



Buat sahabat sahabat diluar sana...... sekarang dah nak raya... lagi pun ni dah hujung bulan.. majoritinya dah masuk gaji nak shopping untuk raya kan ? sila lah berhati hati yea... beg duet kalau boleh elakkan ditayangkan di khayalak ramai.. second rancang apa yang nak beli.. jangan bawak duit banyak banyak... third elakkan parking dan jalan ditempat gelap.... mata kene pandang sekeliling jangan pandang baju jek.. hehehe.. nampak orang yang mencurigakan pergi kat tempat ramai orang... lagi lagi perempuan yea.. saya dah rasa.. sangat trauma.. tak rasa dah nak membeli macam sebelum sebelum ni...



Saya nak mintak jasa korang semua klik love kat bawah ni.. cadangnya nak cashoutkan sebelum 1 AUG untuk tampung duit buat IC and Kad ATM.. saya perlukan dalam RM20.00 untuk cash out.. bantulah saya dengan klik korang semua yea.. Terima kasih semua.. 


     









25 July 2013

Segmen Santai Kad Raya 2013

بسم الله الرحمن الرحيم
Hai peepss... Hari tu segmen santai bagi purse comey.. kali ini nak bagi kad raya sebagai kenangan dari Cik Wanie. Tanda persahabatn dunia maya antara kita. hehehe... Bukan kad raya special ada muka aku yo.. tak sempat nak design kad raya.. InsyahAllah tahun depan ada peluang aku buat yea..  



Cara Mudah je... make sure follow step berikut:-


1) Follow blog.



2) KLIK IKLAN
| 1 | 2 | 3 | 4 |
*kejujuran anda amat penting*


3) Komen " Saya nak Kad Raya dari Cik Wanie " & URL yea. 


4) TAMAT 27.7.2013

Jam 6.00 petang.



5) Hadiah:-
10 Kad Raya 




Mudahkan? Yang terpilih InsyahAllah akan diumumkan pada 28 JULAI 2013 (AHAD).  ISNIN nak pos... Korang semua  kene PEKA yea.. sbb aku nak details secepat mungkin... nnt lambat tak sampai pulak sebelum raya. (^_^)





Notakaki: Dengan harapan kad ini akan buat korang ceria dihari raya sambil makan ketupat ingat aku yea. hahaaha (^_^)




24 July 2013

MINI GA RAMADHAN by DEDEQ

بسم الله الرحمن الرحيم




HIT banner (^_^)


alhamdulillah .. sejak jadi peniaga on9 ni . rezeki melimpah-limpah .. syukur alhamdulillah .. hehe ..

jadi .. dedeq nak ambil kesempatan ni nak buat MINI GA RAMADHAN .. harap sambutan memuaskan .. al-maklumla . dedeq tak femes . hehe .. uhuk sedih .. kihkih ..


Syarat-syarat wajib

1) Buat entry yang bertajuk MINI GA RAMADHAN by DEDEQ

2) Copypaste coding entry MINI GA kat bawah dan paste kan ke ruangan html post


CODINGENTRY

3) LIKE page NAMIE mini SHOP

4) KLIK iklan ni (loading sampai habis)
5) Follow blog dedeq


Hadiah

1) Jubah lace diamond untuk TOP REFERRAL x 1



2) Tudung bawal untuk orang PERTAMA join x 1



3) Brooch untuk orang TERAKHIR join x 1



4) Kad raya limited by dedeq untuk yang BERTUAH x 15


Tarikh mula 18/7 - 26/7/13 (11.59 malam)





Victoria's Secret Body Mist Original

بسم الله الرحمن الرحيم 



Victoria's Secret Body Mist.
 Fresh Fragrance.

FREE POSTAGE.

Order: SMS ---> 017-9458752 



AMBER ROMANCE
250ml
 RM 55 (SM)    
RM60 (SS)


amber and crème anglaise.

Experience the luxury of fragrance. Refreshing formula is infused with conditioning aloe vera and calming chamomile. Spray on for a sexy touch of scent.







VS Fantasies Fragrance Mist - Such a Flirt
Such a Flirt.

250ml.

RM 55 (SM)   RM60 (SS)

A vibrant, floral fragrance. 

Steal the spotlight in Such a Flirt, a tease of tempting starfruit and white orchid. Refreshing formula is infused with conditioning Aloe Vera and calming chamomile. Spray on for a sexy touch of scent.





Vibrant Peony
Limited Edition.
250ml.
RM 60 (SM)   RM65 (SS)





23 July 2013

Maafkan Aku !

بسم الله الرحمن الرحيم


Hampir separuh Ramadhan dah berlalu... alhamdullilah...datang Ramadhan setiap tahun mesti teringat memori Ramadhan tahun tahu lepas dengan kawan kawan sekolah n kolej... Well aku kejam dengan readers aku.. korang follow aku tapi aku update entry ntah apa je kan.... so sorryyy.. dulu aku jadikan blog ni tempat aku sharing apa yang aku lalui.. mana aku pergi..sebab nnt dah tua aku nak baca.. hahaha LOL if rasa nak unfollow saya tak marah...saya dah besar saya ok (^_^) tapi serius aku sayang nak berhenti dari dunia blogging ni...



First terjebak dengan dunia ni aku tak kenal pun sesiapa lagi..... aku tulis suka suki hati jek.. pastu bila kawan dok tanye kenape aku suka ngadap laptop...apa aku buat .. so aku introduce la hape kebenda alah ni.. Alhamdullilah.. dia pun buat... pastu bila nak edit dye mai cari aku..  yang dye tahu updated SAHAJA.. aku tolong mana yang patut dengan Tutorial dari Lyssa Secret  hohoho masa tu kenal dia je la...kenal nuffnang denga Churp Churp pun dari Lyssa.. Thanks so much Lyssa Secret. (^_^)



Back to the topic.... Ramadhan kali dah sampai ke fasa pengampunan..... InsyahAllah dengan IzinNYA.. setiap hambaNYA yang memohon serta sujud kepadaNYA akan diampunkan segala dosa. Bukan setiap bulan kita dapat fasa istimewa ni... Hargai saat dan peluang yang ada sekarang.. Tetapkan niat dan hati serta Istiqamah dalam melaksanakannya. InsyahAllah



Jangan kita jadi manusia yang tahu tetapi tidak melakukan atau dengan kata lainnya LALAI... lalai kerana ? banyak punca cuba tanya dengan diri sendiri, " kenapa aku lalai " anda bertanya dan anda menjawab. Sama seperti aku, aku mengaku aku pun selalu lalai.. dan aku buat seperti apa yang katakan tadi tapi cukup aku tahu kenapa aku lalai.. Kita manusia yang tidak lari melakukan kesilapan...... walaupun kesilapan itu sebsar zarah sekalipun.. jadi kita kene saling mengingati antara sahabat, keluarga dan juga saudara kita... kalau bukan kita siapa lagi yang mahu menegur... orang luar ?? anda sendiri tahu jawapannya dan cara menegur juga perlu dengan cara yang betul... bersopan tapi biar padat dengan tujuan kenapa kita menegur..



Dan pastinya setiap dari kita mencari malam Lailatu Qadar.... malam yang cukup istimewa untuk seseorang yang pernah mengalaminya... InsyaAllah setiap dari kita pasti menemuinya yang penting sentiasalah ingat kepada DIA YANG MAHA ESA.


Salam Ramadhan dari saya dan keluarga kepada semua... semua yang membaca, yang singgah, yang makan angin disini... saya hargai setiap komen dan setiap persinggahan kamu semua disini..



"Allah Maha mengetahui isi hati manusia, mengetahui apa yang kita inginkan dan Allah juga memberi apa yang kita perlukan"





22 July 2013

Big Ramadhan Giveaway

بسم الله الرحمن الرحيم




CLICK BANNER !

23.7.2013



21 July 2013

GiveAway by Zura Rahman Duit Raya

بسم الله الرحمن الرحيم

Hai ollss.. Selamat pagi.. Santai pepagi hujung minggu ni jom join GiveAway by Zura Rahman. Kalau menang kira duet raya korang dari Kak Zura :)


Lets HIT the banner yea (^_^)






Hadiah:-

RM10 X 10 orang + Vista Zania Perfume



Saya tag:-
Awak
Awak
Awak


P/S: " Never make someone a priority in your life, when you are just an option in theirs. "




20 July 2013

Tonton Online: Kampung Girl Episode 2

بسم الله الرحمن الرحيم




 




Enjoy :)
Full Episode --> HERE




19 July 2013

PETUA TENANGKAN HATI OLEH DR FADZILLAH KAMSAH

بسم الله الرحمن الرحيم

Cerita pagi tapi aku cerita sekarang sebab busy melayan hati dan perasaan.. konon la kan.. hurmm aku tak tahu nak rasa apa, perlu ke sedih, marah, gembira n whatever.. since aku dah lama tak ber"selfcam" setelah  lama terperap masam hobi aku uh.. dan nak dijadikan cerita my sis request a pic fromm me.. my new pic... so bermula la hobi aku... so sedang aku ber"selfcam" saje lah buat bermacam gaya,beribu cita rasa kan.. then i found a pic.. make me speechless... 





YES! that picture above..so aku pun decide menjadikan DP facebook, twitter, Google+, WhatsApp, and my handphone wallpaper.. so ada la a few yang tegur.. tegur something yang aku masih mampu tersenyum lagi..


tapi tak pulak bagi seorang hamba Allah ni.. she asked me

"kenapa pic u macam uh?"
"u sekolah tahfiz ke post macam uh?"


dari aku mamai aku boleh terus semangat nak balas IM dia.. well I asked my self n her....


"orang yang sekolah tahfiz sahaja ke yang boleh buat apa yang aku buat ?"

jawapan dia " u post macam ni macam u sakit jiwa"

hahaha skang ni aku rasa dia yang sakit jiwa lepas aku post gambar ni...


then she share PETUA TENANGKAN HATI OLEH DR FADZILLAH KAMSAH... motif dia kerana aku sakit jiwa.


Jom baca..

Segala aspek kehidupan ini bermula daripada hati. Oleh itu di bawah ini ada beberapa cara bagaimana hendak mencuci hati oleh pakar motivasi Datuk Dr. Haji Fadzilah Kamsah.


1) Dirikan solat dan banyakkan berdo'a - Ini adalah salah satu kaedah yang sungguh berkesan. Semasa berdo'a turut katakan "Ya,Allah jadikan hatiku bersih"

2) Selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w paling minima 100 X sebelum tidur, Ini merupakan satu pelaburan yang mudah dan murah. Disamping dosa-dosa diampunkan, otak tenang, murah rezeki, orang sayangkan kita dan mencetuskan semua perkara kebaikan.

3) Solat taubat - Selain daripada memohon keampunan, dapat mencuci hati dan menenangkan minda.

4) Membaca Al-Quran - Selain dapat mencuci hati juga menenangkan jiwa, penyembuh, penenang, terapi. 
Sekurang-kurangnya bacalah "Qulhu-allah" sebanyak 3X.

5) Berma'af-ma'afan sesama kawan setiap hari -Semasa meminta maaf perlu sebutkan.

6) Bisikan kepada diri perkara yang positif -Jangan sesekali mengkritik, kutuk diri sendiri, merendah rendahkan kebolehan diri sendiri. katakan lah "Aku sebenarnya......(perkara yang elok-elok belaka)

7) Program minda/cuci minda - Paling baik pada waktu malam sebelum tidur, senyum, pejam mata, katakan di dalam hati "Ya, Allah cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat,
aktif, positif". Menurut kajian saikologi, apa yang disebut sebelum tidur dapat dirakamkan sepanjang tidur sehingga keesokan harinya - CUBALAH!!

8)Berpuasa - Sekiranya dalam berpuasa terhindar dari melakukan perkara-perkara kejahatan.

9) Cuba ingat tentang mati (Sekiranya hendak melakukan sesuatu kejahatan, tidak sampai hati kerana bimbang akan mati bila-bila masa)

10) Kekalkan wuduk

11) Bersedekah

12) Belanja orang makan.

13) Jaga makanan - jangan makan makanan yang subhat

14) Berkawan dengan ulama 

15) Berkawan dengan orang miskin (menginsafi)

16) Pesan pada orang, jadi baik

17) Menjaga pacaindera (mata, telinga, mulut...dsb), jangan dengar orang mengumpat.










17 July 2013

Syawal Giveaway by Syazlia & FD

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Peplum tribal x 3, skirt lycra x 1, pashmina x 1, shawl x 1, brooch x 3, topup RM10 x 2, topup RM5 x 3, duit Raya RM20 x 2




16 July 2013

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

بسم الله الرحمن الرحيم
A simple GiveAwa from NisaKay.. Hadiah yang ditawarkan boleh tengok sini ---> TEKAN


So wait for what..  click banner and join us guys.. 


I LOVE GIVEAWAY

CLICK BANNER !


END DATE: 21 JULAI 2013..


Have a nice day :)

15 July 2013

FLORAL MASK by Dian Pixy

بسم الله الرحمن الرحي




Jom berkenalan dengan Floral Mask.



Keistimewaan UTAMA Floral Mask nie...
- Mask ( peel off) yang berwarna 'purple' dengan haruman lavender merupakan satu - satunya dalam pasaran Malaysia. So far yang pernah jumpa pun warna putih n hitam jek..
- 99.99% pasaran mask Malaysia harini adalah mask berwarna hitam atau putih dan tidak mempunyai sebarang bau. Setuju tak ?



Jom kita tengok fungsi dia pulak...

- Melindungi kulit dari pencemaran. 
- Lembut tanpa menipiskan kulit.
- EFFECTIVE UNTUK MENGHAPUSKAN bintik hitam & kekotoran yang degil.
- MENGAWAL MASALAH KULIT muka berminyak.
- MENYAH TOKSIK PADA WAJAH yg jd punca jerawat.
- SANGAT DI GALAK KAN UNTUK KULIT muka sensitif & berjerawat.



Bahan yang terkandung dalam ni.....
terdapat 7 bahan aktif yang berfungsi untuk membersihkan serta mencantikkan kulit kita.
- Mempunyai MOISTURE COMPLEX untuk kulit kering dan kusam.
- Vitamin A, B3, C, E untuk merawat kulit jerawat dan jeragat.
- Q10 berfungsi menegangkan kulit dan mengurangkan kedutan.
- HYALURONIC ACID melindungi kulit dari pencemaran dan radiasi uv.

Penggunaan SEMINGGU 2 atau 1 kali sahaja. 


Dan jangan risau yea... Floral Mask lelaki pun boleh guna jugak. Seawal 12 tahun dah boleh gunakan. (^_^)



Okay dah kenal dengan produk kan.. so kene tahu pulak cara guna Floral Mask ni..


KLIK PADA gambar untuk lihat lebih jelas. (^_^)




  1. Pastikan kulit muka bersih dan kering
  2. Picit sedikit demi sedikit dan ratakan ke seluruh muka atau tempat yang korang nak sapu jek. Usual place yang bnyk whitehead n blackhead ni hidung,antara hidung n mulut dan dagu. Gunakan jari lagi senang dan mudah rata.
  3. Dah rata. Tunggu sampai kering. Kering sepenuhnya yea. 20 -25 minit. 
  4. Masker dah kering boleh tarik dari bawah keatas secara PERLAHAN - LAHAN. Blackhead or whitehead akan terlekat pada masker yang kering tuh..
  5. Akhir sekali untuk tutup pori pori yang terbukak td. CUCI muka dengan air dingin. Selesai.



    Untuk pembelian:-
    Facebook: 
    https://www.facebook.com/dianpixyofficial
    Website: http://www.dian-pixy.com/



    Blogger Review ( Ben Ashaari )
    Second Blogger Review (Yuyu Zulaikha)
    Third Blogger Review (Fatin Liyana @ FL)



14 July 2013

Pelancaran Blog & GiveAway Halim Brothers Dot Com

بسم الله الرحمن الرحيم 

STICKY POST 48 JAM!


Selamat malam geng.. apakah punya intro daaa...tak kisah yang penting korang dapat apa yang disampaikan disini yea... Sila lihat banner dibawah ini.... Sudah ? Pemilik blog ni melancarkan satu GiveAway yang sangat sangat aweosme dan dengan bertujuan yang sangat murni. Hope my readers can join this GA. 

banner GA



Click Banner :)

Did You Know Halim Brothers Dot Com ?


Mohd Nur Halim Bin Nadzeri adalah pemilik blog Halim Brothers dengan tag line " Menulis untuk berkongsi " . Di dunia maya ini lebih dikenali sebagai Halim Brothers. Berasal dari Kuala Pilah. Pesanan beliau...

"Harap-harap anda tak bosan lah sebab saya akan banyak guna penggunaan Bahasa Melayu Penuh." hehehe.



Tak bosan :)

Jika saya terpilih sebagai pemenang UTAMA atau KEDUA saya akan memilih Shawl di Zahrah Mall.


Pelancaran Blog & Giveaway ini dianjurkan oleh Blog Halim Brothers Dot Com ditaja bersama SumiJelly dan Zahrah Mall 



Notakaki: To ALL my reader harap hampa tak bosan baca blog ceq ni yang penuh dengan bahasa rojak, cekodok bagai..... English Malay dicampur... Utara Selatan Barat Timur pun ada.. Segala kritikan yang membina boleh terus kepada Cik Wanie


Terima Kasih membaca (^_^)






Segmen Salam Ramadhan oleh Fiqa Nsz

بسم الله الرحمن الرحيم


*KLIK BANNER*


Segmen Salam Ramadhan oleh Fiqa Nsz

Andai semua HARTA adalah RACUN, maka ZAKATlah penawarnya. 
Jika seluruh UMUR adalah DOSA maka TAQWA & TAUBAT ubatnya, 
jika semua BULAN adalah NODA maka RAMADHAN adalah pembersihnya, marhaban ya ramadhan.

Jika HATI sejernih AIR, Jangan dibiar ia KERUH
Jika HATI seputih AWAN, Jangan biar ia MENDUNG,
Jika HATI seindah BULAN, Kekalkan ia dengan IMAN.

“Marhaban Ya Ramadhan”
Selamat Menunaikan Ibadah Puasa
Semoga kita selalu diberkahi dibulan yang penuh mahrifah ini amin.
Mohon dimaafkan segala kesalahan-kesalahan saya, Marhaban Ya Ramadhan 1434 Hijriah, 
Selamat menjalankan ibadah puasa.
SALAM RAMADHAN :)





Segmen Jom Pilih Hadiah Raya

بسم الله الرحمن الرحيم


Jom pilih hadiah yang korang suka. :)

Nak pilih sila klik banner 





Cik wanie pilih hadiah

- Kuih Raya



Okay ini dia hadiah yang korang boleh pilih :)


DRESS (SORANG)
KUIH RAYA ( 8 0RANG)
TSHIRT ( DUA ORANG)
MINYAK WANGI ( 3 ORANG)
BEDAK TANAKA ( DUA ORANG)
SHAWL ( 4 ORANG )
TUDUNG BAWAL ( 4 ORANG) 
BEG ( 3 ORANG) 
SKIRT STLISTA ( SORANG)
BB PLUS COLLAGEN DRINK (SORANG)
BB CREAM COZUMA (SORANG)
PANTILLINER HERB ( SORANG )
KEYCHAIN ( DUA ORANG )
DUIT RAYA ( 3 ORANG)
KAD RAYA ( 23 ORANG )
100 KEPING SAMPUL DUIT RAYA EXCLUSIVE DESIGN (10 ORANG)




Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping entry di Pingje.org.