24 August 2014

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdullilah dengan izin-Nya dapat juga mem"publish" entry yang bernilai untuk saya dan blogger blogger diluar sana kerana TIGA iPhone 5s untuk dimenangi. Terima Kasih kepada pihak penganjur DenaiHati dan semua 22 penaja menganjurkan kontes ini. iPhone 5s sememang menjadi salah satu gajet impian bagi sesiapa sahaja; blogger atau bukan blogger. Betul kan? 




Kehebatan dan kecanggihan iPhone 5s semua orang dah tahu kan? Walaupun saya tak mampu beli dari tahun tahun lepas lagi tetapi saya menjadikan ia sebagai ilmu apa keistimewaannya dan ciri-cirinya. Gajet iPhone5s ini saya jadikan sebagai impian dan ia tersenarai didalam "Wish List" saya. Melihat kenalan saya hanya menggunakan iPhone5s sebagai gajet mengambil gambar buat saya cemburu kerana 100% gambar yang dihasilkan oleh iPhone 5s sangat cantik dan menakjubkan walaupun hanya gambar secawan kopi.


10 sebab kenapa iPhone 5s Gajet Impian Saya...

1) Gajet impian yang ingin dimiliki.
2) Tersenarai dalam " Wish List" saya walaupun dah 2 tahun.
2) Saya seorang blogger dan juga mengguruskan perniagaan secara online.
3) Pernah bercita cita untuk menjadi "photographer untuk family".
4) Suka mengambil gambar.
5) Untuk mengambil gambar produk-produk online saya.
6) Mahu merasai kecangghannya.
7) Meningkatkan semangat meneruskan minat(bisnes).
8) Meningkatkan semangat saya meneruskan hobi(blog) saya.
9) Tak pernah pegang lagi.
10) Selalu tengok dari jauh. 



Saya pernah berangan jika iPhone 5s atau apa jua produk Apple yang saya miliki, saya akan dijaga sebaik baiknya kerana bagi saya sesuatu yang dapat dengan hasil diri sendiri PERLU dihargai sebaik mungkin sebab peluang hanya datang sekali. Jadi, saya yakin iPhone 5s ini sesuai untuk saya miliki.




Terima Kasih Penganjur dan Penaja. 

Terima Kasih banyak banyak kepada Penganjur Denai Hati dan semua Penaja untuk kontest ini. 
Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.



Semoga saya bertuah dalam memiliki iPhone 5s ini sebagaimana saya bertuah memiliki Galaxy Note 8.0 pada bulan lepas. InsyahaAllah keseronakkannya tak terkata kata.






19 July 2014

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com


Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

08 July 2014

Giveaway Cash RM1000 by Emas Putih

بسم الله الرحمن الرحيم
As-Salam

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]





29 June 2014

Buffet Ramadhan Casa Ombak

بسم الله الرحمن الرحيم


Setiap kali menjelang Ramadhan Al Mubarak menikmati berbuka bersama keluarga adalah yang terindah sekali. Pastinya semua tidak melepaskan walaupun sehari untuk berbuka bersama yang tersayang kan? Meh saya nak kongsikan satu Promosi Buffet Ramadhan oleh Ombak Creative. Sempena Ramadhan 1435H Ombak Creative menyediakan hidangan Buffet Ramadan di Casa Ombak, Kuala Lumpur. 









Sebelum bercerita lebih lanjut sedikit info untuk anda, Ombak Creative adalah sebuah syarikat event dibawah pengurusan Casa Ombak Sdn Bhd.


Mereka telah menjalankan pengurusan event lebih dari sepuluh (10) tahun. Team Ombak Creative berpengalaman menguruskan catering, majlis perkahwinan, majlis koprat dan persendirian. 


Lokasi mereka terletak di Casa Ombak Banglo, No. 22 Jalan Damai off Jalan Ampang, 55000 Kuala Lumpur. Yang menariknya, suasana yang disediakan buat pelanggan mereka berkonsepkan ala "garden" yang pastinya santai dan menenangkan. 




Pakej Buffet Ramadhan Ramadhan Casa Ombak Kuala Lumpur. 





Menu Utama.

Menu utama mereka adalah hidangan Masakan Kampung. Masakan kampung yang sesuai untuk semua lapisan umur dan berkhasiat kerana terdapat ulam ulaman dan sambal belacan yang menjadi kegilaan ramai. Selain itu, mereka turut menyediakan beraneka jenis juadah dan stall corner oleh Chef mereka yang handsome dengan harga yang sangat berpatutan.


Harga Buffet Ramadhan
Dewasa: RM 55.00nett

Kanak-Kanak: RM27.00nett (5-12tahun)



Kemudahan Bersolat Disediakan.

Berbuka puasa di Casa Ombak Kuala Lumpur anda tidak perlu risau kerana pihak mereka telah menyediakan ruang untuk bersolat untuk muslimin dan muslimah.

Setelah selesai menikmati juadah dan juga santai bersama keluarga boleh la menunaikan solat secara berjemaah.


Lokasi serta Peta dan Tempahan.
Lokasi: No.22 Jalan Damai off Jalan Ampang, 55000 Kuala Lumpur. Landmark berdekatan adalah Double Tree Hotel, The Intermark dan juga MCE World Wide.




Tempahan boleh dibuat untuk individu, kumpulan, sekeluarga, syarikat dan lain lain. Anda digalakkan membuat tempahan lebih awal. Kepada anda yang ingin membuat tempahan Buffet Ramadhan Casa Ombak, boleh hubungi kami segera ditalian:
Call/Whatsapp : Akma Omar 013 2680001
Tel : 03 21818750
Call/Whatsapp : 013 624 1417
Call/Whatsapp : 012 662 1062
Facebook page : Ombak Creative page

Seperti yang anda sedia maklum mereka membuat catering, majlis perkahwinan untuk melihat lebih lanjut jenis perkhidmatan yang mereka sediakan boleh like Facebook page mereka Ombak Creative page


Saya nak ucapakan Salam Ramadhan 1435 Hijrah buat anda yang bertandang ke blog saya. Terima Kasih diucapkan. Ampun maaf dipinta andai ada silap dan kata. Semoga Ramadhan kita tahun ini lebih manis, lebih isi  dan lebih bermakna dari tahun sebelumnya. 

10 June 2014

Cuti Cuti Bajet: Pakej Percutian Murah ke Korea Selatan 2015

بسم الله الرحمن الرحيم



Hi,

Ini nak cerita mengenai pakej yea bukan percutian sebab daku tak mampu lagi untuk sampai ke sana mungkin satu masa nanti.. heheee Pakej Percutian ke Korea Selatan ini dianjurkan oleh Uzair OthmanPakej selama 7 hari 6 malam bakal memberikan korang percutian yang terindah yang selama ini korang idamankan dengan kos yang rendah serta menjimatkan. Pakej ini berkonsepkan backpakcer sesuai untuk semua peringkat umur yea....



Antara yang menarik di Korea Selatan:-

Trick Art Museum



Seoul Tower



Hello Kitty Cafe

20140426_112832(0)
Masjid Antarabangsa Itaewon

20140430_115803
Berbasikal di Nami Island

20140426_193447
Beli belah di Gangnam Underground


dannn banyak lagi tempat menarik....




HARGA PAKEJ (SEOUL + JEJU ISLAND)
  • RM 3750 per person (Penginapan dorm/hostel)
  • RM 4250 per person (Penginapan family room)
    ***Deposit bayaran RM 2000 Per person dan bayaran penuh sebelum 30 November 2014***


    TAMBAHAN JIKA MAHU (Tidak wajib)
  • Luggage 20 kg = RM 140 per person (Flight KL-SEOUL pergi balik)
  • makan dalam flight KL – SEOUL = RM 35 (pergi balik)
  • Flight Insurance = RM 50

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingin sambung lawatan ke Everland Theme Park? (TAMBAHAN SEHARI)
  • Pakej termasuk tambahan sehari penginapan, Lunch & Dinner, Tiket Everland dan Transport.
  • Tarikh lawatan anda akan menjadi seperti ini 17-24 April 2015 (8 hari 7 malam)
8 HARI 7 MALAM (JEJU + SEOUL + EVERLAND)

  • Penginapan Hostel : RM 4100 per person
  • Penginapan Family Room : RM 4570 per person



PAKEJ TERMASUK:-
  • Tiket penerbangan pergi & balik (Airasia KL – SEOUL / Not include Luggage)
  • Tiket penerbangan pergi & balik (Seoul- Jeju island with 15 kg luggage)
  • Penginapan di Jeju Island & Seoul (Hostel/Dorm Concept)
  • Transport (subway/shuttle bus)
  • Airport transfer ke Incheon Airport
  • Makan seperti dalam Itinerary (Halal/Pork Free)
  • Tiket masuk tempat lawatan (seperti tertulis di Itinerary)
  • Tour Guide (Malay/English)

KELEBIHAN PAKEJ INI:-
  • Tempah awal untuk dapat harga semurah ini.
  • Airport transfer disediakan untuk pulang ke Airport Incheon
  • Shuttle bus dari Seoul ke Nami Island.
  • Laundry, Iron, Dapur dan water dispenser (heater) di sediakan di hostel.
  • Masa fleksible mengikut keinginan pelancong.
  • semestinya ada WIFI yang pantas !!!
  • Tidak akan bawa ke kedai ginseng atau barang kemas.


Untuk Travel Itinerary JEJU ISLAND + SEOUL (7 Hari 6 malam) anda boleh baca sepenuhnya disini >> PAKEJ MURAH KOREA SELATAN 2015


PERHATIAN!! 
Pakej yang ditawarkan oleh Uzair Othman adalah pakej yang paling termurah untuk ke Seoul dan Jeju Island. Anda takkan akan dapat yang semurah ini ditempat lain. Dan yang paling menarik siapa tempah pakej ini awal akan dapat harga terendah.. 







Untuk tempahan dan pertanyaan anda boleh hubungi beliau melalui cara cara dibawah:-
Email : uzairblog90@gmail.com
Facebook : Uzairothman.com 







06 June 2014

Beauty Talk: Corrector Cream Oil for Eye, Lips & Face

بسم الله الرحمن الرحيم

Corrector Cream Oil for Eye, Lips & Face | Bakal menjadi fenomena di kalangan wanita. Bukan sahaja wanita malah lelaki juga boleh cuba. Memperkenalkan Corrector Cream Oil by WR Empire menggunakan bahan utama iaitu Ekstrak Koko berkualiti dan Minyak Badam gred tinggi sesuai untuk mata, bibir dan muka.




Kebaikan Corrector Cream Oil.

Mata:-
  • Mengurangkan lingkaran bawah mata. (eyebag)
  • Kulit kering disekitar mata.
  • Kedutan peringkat awal.
  • Melembabkan kulit.


Bibir:-

  • Dijadikan lipgloss tanpa warna.
  • Sesuai untuk bibir sensitif.
  • Dijadikan sebagai base sebelum apply lipstick.
  • Penggunaan jangka panjang bole cerahkan bibir gelap kesan penggunaan lipstick yang ada bahan kimia.
  • Merawat bibir kering dan mengelupas.
  • Melembabkan kulit sekitar bibir dan dagu.



Muka:-
  • Boleh digunakan seluruh muka terutamanya tepi hidung.
  • Warna gelap di tepi hidung akan cerah dan moist.
  • Sesuai untuk parut baru n memperbaiki struktur kulit.
  • Menanggalkan sel kulit mati.

CARA GUNA:-
  1. Picit sedikit CCO dan hanya disapu sedikit sahaja di tempat bermasalah.
  2. Digalakkan guna sebelum tidur kerana kulit boleh bernafas dan rehat sepenuhnya.
  3. Selain mata, bibir dan muka CCO juga sesuai untuk rekahan ibu mengandung, gelap di siku, lutut, leher, buku lali.


Apa macam bestkan?? Jom tengom testimoni dibawah akan double best (Y)


EYE.

EYE

LIPS

FACE




Nak cuba satu? Order sekarang ikut langkah dibawah okay



Harga: RM40.00(SM) RM45.00(SS) *termasuk postage*
Berat: 8g


Harga untuk Cash On Delivery hanya RM35.00 sahaja.
**kawasan COD sekitar Pelabuhan Klang sahaja**
Untuk pembelian dan sebarang pertanyaan:-

SMS/WHATSAPP 0193283549


semua gambar kredit kepada Kak Wan Mistine yang aweosme :)







26 April 2014

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

بسم الله الرحمن الرحيم

As-Salam


[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)




15 April 2014

Mistine Egg White Peel Off Mask & Pure Vit E Skin Food

بسم الله الرحمن الرحيم


Mistine Egg White Peel Off Mask semakin popular diperkatakan dipasaran online facebook. Tidak dinafikan sememangnya telur putih mahupun telur kuning mempunyai khasiat yang tersendiri. Dulu rajin la buat masker telur sendiri dan tepek kat muka and tunggu kering paling penting kene tahan bau HANYIR. haha selalunya buat original masker telur putih. jarang jarang je buat sbb malas and bau yang tak menahan tuh.. 


So sekarang dah mudah dah sebab dah ada Mistine Egg White Peel Off Mask.

Mistine Egg White Peel Off Mask.


Hah tengok tekstur dye macam telur, mudah je sapu kat muka then tunggu sampai kering dan cabut k!


Mistine Egg White Peel Off Mask ni bagus sebab ianya:-


- Menanggalkan kulit mati.
-Kecutkan jerawat.
- Pudarkan parut.
- Menganjalkan kulit.
- Membaung blackhead dan whitehead
-Menutup pori terbuka.


Kesannya sama je cuma yang ni wangi la tak ada bau hanyir macam masker yang kita buat sendiri. Dua dua boleh pakai cuma terpulang kepada diri sendiri je.. kalau rajin buat kalau malas pakai yang dah siap. heeee


Lepas pakai ni boleh apply Pure Vit E Skin Food atau nama glamer "peha ayam" comel rasa sayang je nak pakai.. hahaaa

hah yang tengah tengah tu la "peha ayam" comel. hikhokk.. 


Pure Vit E Skin Food best pakai sebab lepas pakai akan rasa lembut, gebu, anjal, jerawat pun kecut, kulit cerah, dan yang terbaik hilangkan kulit kusam.. yeahh baru la diri lebih yakin berdepan dgn orang ramai. ^_^




Berminat nak cuba? Harga pastinya murah dan mampu milik untuk anda.

Mistine Egg White Peel Off Mask - RM20.00
Pure Vit E Skin Food (15biji) - RM25.00


COMBO SET:-
RM40.00


Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh SMS/WHATSAPP 0193283549 (misz wanie)






p/s:  Harga tidak termasuk postage. Nak buat masker telur sendiri anda boleh rujuk entry SINI dan SINI . 





13 April 2014

Happy Birthday BFF.

بسم الله الرحمن الرحيم



HAPPY BIRTHDAY to you......
HAPPY BIRTHDAY to you......
HAPPY BIRTHDAY to ...... Nurul Atiqah binti Abidin.
HAPPY BIRTHDAY to you......

*baca sambil nyanyi*



Mungkin aku orang yang terakhir ucapkan Selamat Hari Tua buat kau tapi aku tak pernah lupa detik 12 malam 8 April 2014. Terlalu letih dan sibuk dengan kerja yang kalah bangladesh ni membuat aku jadi manusia yang lupa segala. Ya Allah ampun... sobssss


Kawan,
Aku doakan kau bahagia walaupun aku jauh dari kau. Banyak kenangan kita berdua dan kawan lain yang buat aku rasa nak nangis. sobsss
Semoga dengan pertambahan umur masuk ke fasa 20-an kita sama sama semakin matang dalam membuat keputusan dan pilih jalan kehidupan yang diredhai oleh-Nya.

Aku harap persahabatan kau dan aku till jannah. Sayang kau kawann..


p/s: rindu dia sebenarnyaa.....  sobbss sobsss




10 April 2014

Beauty Talk: Cerah dalam Masa 3 Hari - Radiance Signature™

بسم الله الرحمن الرحيم




PROMOSI !! PROMOSI !! 





PRODUK INI MENJADI FENOMENA DI FACEBOOK!


credit to: fatin diana


Radiance Signature™ Whitening & Glowing Series. Satu-satunya supplement yang memberikan kulit cerah dan gebu secara sekata seawal 3 hari.



✘ Tak Perlu Bancuh
✘ Tak Perlu Shake
✘ Tak Perlu Kemam


Hanya koyak dan minum.


Inovasi terbaru dari Radiance Signature.





Ok, ni info pasal Radiance Signature™ - Whitening & Glowing Series. Sesuai sangat dengan u all yang nak putih dan gebu di samping khasiat kesihatan yang lain.




Kecantikan:

. Mencerah dan menggebukan kulit seluruh badan.
. Memberikan kulit yang cantik dan sihat.
. Menjadikan kulit glowing secara natural.
. Menghilangkan kulit kusam & tidak bermaya.
. Anti Penuaan dan menjadikan wajah kelihatan muda.
. Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit.
. Menghilangkan sel kulit mati.
. Mengecutkan dan menghilangkan jerawat.
. Menghilangkan jeragat.
. Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat.
. Menghilangkan kesan lebam di bawah mata.
. Meningkatkan kandungan kolagen dalam badan.
. Mengecilkan pori-pori.


Kesihatan:

. Anti kanser.
. Menstabilkan tekanan darah.
. Menstabilkan hormon lelaki dan wanita.
. Merawat ekzema.
. Merawat imsonia.
. Merawat resdung.
. Merawat penyakit kencing manis.
. Merawat dan mencegah kanser payudara.
. Merawat dan mencuci buah pinggang.
. Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan.
. Bertindak sebagai Anti-Body.
. Memberikan tenaga serta merta.
. Memberikan tidur yang nyenyak.
. Merawat keputihan pada alat sulit wanita.
. Menegang dan menganjalkan payudara.
. Merapatkan alat sulit wanita yang longgar.
. Merawat rambut gugur dan tidak bermaya.
. Melawaskan pembuangan.


Bentuk Badan Yang IDEAL

. Mengawal berat badan.
. Membuang toksin dalam badan.
. Meningkatkan kadar metabolisme badan.
. Memberikan rasa kenyang.
. Mengawal nafsu makan.


Radiance Signature™ - Whitening & Glowing Series juga:
. Mengandungi pemakanan sunnah seperti kurma, madu dan delima.
. Dalam bentuk sachet yang mudah dibawa.
. Hanya koyak dan minum.
. Hanya 1-2 sachet 1 hari untuk kesan dan rawatan terbaik.
. Boleh diminum oleh ibu yang mengandung, dalam pantang dan menyusu.
. Mempunyai kolagen gred AAA yang berkualiti tinggi.
. Menggunakan Pura Sweet sebagai pengganti gula.
. Sesuai untuk mereka yang mengidap diabetis dan kencing manis.
. Mengandungi ramuan dan kandungi aktif.
. 100% natural base.
. Tanpa Sapuan.
. Tanpa Bahan Terlarang.
. 100% Natural Base.


. Produk berstatus GMP Certified
. Mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia
- KKM 120314/03/149
. Mendapat Kelulusan HALAL
. Produk Selamat & Berkesan


Cara Pemakanan:

► Hanya koyak dan minum.
► Hanya perlukan 1-2 sachet 1 hari untuk kesan dan rawatan terbaik.
► 1 sachet di waktu malam sebelum tidur.



Kesan Terbaik:
► 1 sachet pada waktu malam sebelum tidur.
► 1 sachet pada waktu pagi sebelum breakfast

Proses:
1. Merawat dalaman badan terlebih dahulu sekirannya dalaman badan mempunyai masalah.
2. Merawat dan menggantikan sel kulit mati.
3. Menambah kandungan kolagen dalam badan.
4. Menjadikan kulit cerah dan gebu secara sekata.

* Perubahan setiap orang berbeza.
* Kesan cepat atau lambat bergantung kepada genetik & hormon individu.



Harga ; Semenanjung Malaysia
==================
► 1 Kotak RM 180
► 2 Kotak RM 350
► 3 Kotak RM 520


Harga ; Sabah / Sarawak

==================

► 1 Kotak RM 190

► 2 Kotak RM 370

► 3 Kotak RM 550

++++++++++++++++++++

PROMOSI !! PROMOSI !! 

06/06/2014 - 08/06/2014


RM165.00(SM) RM175.00(SS)






Untuk order dan sebarang pertanyaan:-
SMS/WHATSAPP 0193283549

@

Email: miszsyazwanie@gmail.com




Mini GA I Love Monopod By Emas Putih

بسم الله الرحمن الرحيم
As-Salam


Hadiah :
1 x Monopod bernilai RM45
15 x Button Badge Limited Edition by Emas Putih
10 x Bookmark Limited Edition by Emas Putih

Mini GA ini Seminggu Sahaja !! Syarat simpler giler!!
Nak join sila tekan banner di atas :)