07 September 2016

Beauty Talk: NinaSkinCare: Cerah Gebu bersama Ibu Putih dan Laser Serum

بسم الله الرحمن الرحيم


Memperkenalkan dua produk Ibu Putih dan Laser Serum yang dikeluarkan oleh anak jati Terengganu. Pengasas berkongsi produk yang berjaya mejadikan beliau cerah dan gebu yang diimpikannya. 




Produk ini diedar oleh NinaEmpire Associate dengan jenama NinaSkinCara sempena nama pengasasnya. (rujuk gambar diatas)


Ibu Putih dan Laser Serum by NinaSkinCare


Jom kenali produk.

Bahan Bahan yang digunakan.
  • ALPHA HYDRAULIC ACID -AHA
  • SERBUK GLUTATHIONE
  • SERBUK PEARL ASLI
  • PATI ANGGUR DAN LEMON
  • PATI TOMATO
  • VIT C & VIT E – ascorbic acid
  • ARBUTIN 
  • ACID KOJIC

Fungsi dan kesan dengan penggunaan yang berterusan. Saya suggestkan dengan pengunaan 3 bulan berterusan anda akan dapat hasil seperti dibawah. 
  • Mencerahkan kulit muka dan bdn sehingga 20 kali ganda lebih cepat berbanding krim lain
  • Merawat kulit dari kesan rekahan atau selulit
  • Merawat kulit sensitif, kering dan berminyak
  • Tona kulit seluruh badan & muka lebih sekata
  • Kulit menjadi lebih anjal, lembap, berseri & awet muda secara semulajadi
  • Anti kedutan & anti penuaan
  • Membantu menghapuskan jerawat, jeragat & pigmentasi
  • Membantu mengurangkanbintik² hitam & tompok gelap 1 badan.



Cara penggunaan yang mudah. Ikut langkah dibawah atau rujuk gambar:-

  • Campur/Mix Ibu Putih dan Laser Serum ditapak tangan.
  • Untuk badan – Sapukan seperti anda memakai lotion. (boleh pakai setiap mlm)
  • Untuk Muka - Sapukan setiap malam sebelum tidur secara nipis nipis. ( Hanya pakai 2-3 kali seminggu)
  • Jika ada krim malam, sapukan Ibu Putih dan Laser Serum selepas krim malam. 


Saya pengguna sudah alaminya.. Saya kongsikan apa yang saya dapat selepas menggunakan Ibu Putih dan Laser Serum?


  • Kulit lebih lembut walaupun kerja dalam Air-Cond dari jam 9pg smpi 6ptg.
  • Makin cerah dah sama dengan kulit badan yooo.. cik abam pun tak nak lepas tau kalau dah cantik. 
  • Parut makin pudar dan lama lama hilang.
  • Jerawat segan silu nak naik.

Dengan hanya RM100 sahaja dapat kulit yang lebih remaja smpi cik abang pun terikat ikat. 


Kat mana nak beli? Boleh dapatkan dengan cik wanie whatsapp 014-2434914 atau
email ke wanissyazwani@gmail.com 



Harga adalah seperti berikut atau rujuk gambar dibawah.

Laser Serum 40ml - RM50
Ibu Putih 35g - RM60

Combo
Ibu Putih 35g + Laser Serum 40ml - RM100

Pesanan penaja: Kos penghantaran adalah PERCUMA.


RM50


RM60

RM100


Boleh hubungi no dibawah untuk pembelian:-
Whatsapp 014-2434914
atau
Email: wanissyazwani@gmail.com




24 August 2014

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdullilah dengan izin-Nya dapat juga mem"publish" entry yang bernilai untuk saya dan blogger blogger diluar sana kerana TIGA iPhone 5s untuk dimenangi. Terima Kasih kepada pihak penganjur DenaiHati dan semua 22 penaja menganjurkan kontes ini. iPhone 5s sememang menjadi salah satu gajet impian bagi sesiapa sahaja; blogger atau bukan blogger. Betul kan? 




Kehebatan dan kecanggihan iPhone 5s semua orang dah tahu kan? Walaupun saya tak mampu beli dari tahun tahun lepas lagi tetapi saya menjadikan ia sebagai ilmu apa keistimewaannya dan ciri-cirinya. Gajet iPhone5s ini saya jadikan sebagai impian dan ia tersenarai didalam "Wish List" saya. Melihat kenalan saya hanya menggunakan iPhone5s sebagai gajet mengambil gambar buat saya cemburu kerana 100% gambar yang dihasilkan oleh iPhone 5s sangat cantik dan menakjubkan walaupun hanya gambar secawan kopi.


10 sebab kenapa iPhone 5s Gajet Impian Saya...

1) Gajet impian yang ingin dimiliki.
2) Tersenarai dalam " Wish List" saya walaupun dah 2 tahun.
2) Saya seorang blogger dan juga mengguruskan perniagaan secara online.
3) Pernah bercita cita untuk menjadi "photographer untuk family".
4) Suka mengambil gambar.
5) Untuk mengambil gambar produk-produk online saya.
6) Mahu merasai kecangghannya.
7) Meningkatkan semangat meneruskan minat(bisnes).
8) Meningkatkan semangat saya meneruskan hobi(blog) saya.
9) Tak pernah pegang lagi.
10) Selalu tengok dari jauh. 



Saya pernah berangan jika iPhone 5s atau apa jua produk Apple yang saya miliki, saya akan dijaga sebaik baiknya kerana bagi saya sesuatu yang dapat dengan hasil diri sendiri PERLU dihargai sebaik mungkin sebab peluang hanya datang sekali. Jadi, saya yakin iPhone 5s ini sesuai untuk saya miliki.




Terima Kasih Penganjur dan Penaja. 

Terima Kasih banyak banyak kepada Penganjur Denai Hati dan semua Penaja untuk kontest ini. 
Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.



Semoga saya bertuah dalam memiliki iPhone 5s ini sebagaimana saya bertuah memiliki Galaxy Note 8.0 pada bulan lepas. InsyahaAllah keseronakkannya tak terkata kata.






19 July 2014

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com


Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...