14 January 2013

Berpindah Randah.........

Bismillah....



Setelah menanam anggur lebih kurang 2 minggu sebab tak dapat tempat latihan, macam macam plan nak buat untuk isi masa 6 bulan sebelum masuk semester baru. Cadang nak amik MUET, buat bisnes online n kerja lah.. macam macam nak buat. HUHUHU

Awal bulan Januari dapat panggilan untuk tawaran latihan industri dari TM. Dalam masa 2 hari perlu setelkan macam macam dengan segala surat n col sana sini, faks surat n hantar surat kat poli...GRRRRR sangat rumit.  Okay teruskan jugak dan akhirnya siap.

8 Januari 2013.

Lapor diri nun jauh di KL sana tu... Yeahh first time jejak kat Menara TM a.k.a menara rebung. Tingkat...................




Tinggi dan berdengung... Lift pun rasa goyang goyang..

Makanan kat sana pun sedap. Orang orangnya pun okay, friendly. Yang penting kita paling muda. mihmihmih semua pangkat akak akak n abang abang. 


Seminggu kat sana memang tak sempat nak buat apa sebab dorang nak transfer ke Klang untuk duduk kat Ibu Sawat. Seminggu tu sempat la melawat kawasan sekitar menara rebung, buat laporan akhir sikit. huhuhu.. Yang pasti memang tak pakai baju kurung sangat nanti. HUHUHU.. saya lagi manis berbaju kurung. errkkk hohoho :)


9 Januari 2013.

Surat tawaran dah dapat dan jawapan aku ialah.............. BERPINDAH ke IBU SAWAT. Walaupun rasa berat tapi banyak yang perlu difikirkan sebab untuk kebaikan diri aku jugak. Seawal 6.30 pagi dah keluar rumah balik dah pukul 8.00 malam. Sangat penat walaupun keje dalam opis tak la banyak mana pun. Penat sebab travel sahaja. Doakan suatu hari aku dapat keje kat sana.mihmihmih


14 Januari 2013.

Hari pertama lapor diri kat tempat baru.. Yang pasti aku lambat. HAHAHA siapakan nak dipersalahkan ? Ntah aku pun tak tahu. Pukul 7.30 pagi aku dah siap sedia. see betape semangatnya aku.. mihmihmih.....




Alhamdullilah walaupun mula mula dah putus asa coz tak dapat tempat latihan industri. Tak dapat nak konvo dengan budak budak kelas t.. KATA MONA.. bukan kata aku.. hahaha. Akhirnya aku dapat jugak buat latihan industri macam MONA . sorry awak kita guna nama glamour awak.




Nota kaki: Terima kasih kepada Encik Syazman yang berusaha bagi aku tempat. Kak Bed bagi kad rapid KL n selalu ajak aku makan bekal yang dia bawak. HAHA dan tak lupa juga dia yang uruskan pertukaran tempat aku. Dan awak yang tesayang selalu teman kan saya bila balik keje. Dan yang terlibat secara tidak langsung atau langsung. 






Akan rindu kat kura kura comel ni :) ntah tak tahu sapa punya. HAHA



Have a nice day :)



dan jangan lupa klik like untuk page ni :) KLIK SINI 

terima kasih yoo.. :)


No comments:

Post a Comment