22 June 2013

Big Girl Don't Cry

بسم الله الرحمن الرحيم



Hujung minggu..... Sabtu dan Ahad. Masa untuk berehat... Yeaaaa kadang kadang ada yang sabtu dan ahad kerja kan ? Tak pe demi mencari rezeki. InsyahAllah akan dapat ganjarannya... yang penting ikhlas.


Bulan ni je penuh entry pasal Teduhan Kasih... suka pulak wa tengok cerita ni sebab ??? Ntah...... wa rasa wa macam watak Effa. Sedih woo.. dan hakikatnya jugak wa memang sedih sejak kebelakangan ni about future and life wa esok, lusa, 10 tahun akan datang dan sehingga wa dijemput olehNya. Everday, everyminute wa cuba untuk create a good and a meaningful life.... supaya bila wa dah tua wa ada banyak memory yang indah je.. yang kurang indah tuh biarlah jadi sebagai satu pengajaran untuk wa lebih matang dalam kehidupan ni.



Teringat.... Setiap dari kita mesti ada impian, cita citakan... dulu selalu tulis apa impian dalam biodata bila kawan kawan mintak lepas tuh kene ejek.

" Nak jadi doktor bila besar nanti sebab boleh tolong mak ayah " HAHAHA kene gelak dengan kengkawan...


Pastu nangis ? ishh takkk dulu mana ada nangis nangis ni.. Hati kental. Tapi sekarang semua disimpan rapi dan segala perancangan untuk capai impian dah buat yang tinggal usaha, doa kepada DIA.




Big Girl Dont Cry ! Please !


Big Girl ? Lahai besar dah... dah 20 tahun wa rupanya.. sekejap je masa berlalu... dah tak ada dah sekolah rendah, sekolah agama lepastu sekolah menengah.. Dulu kecik kecik tak nak nangis sekarang dah besar ni barulah nak nangis.. Orang tua tua kata " Buruk Rupa " erkkk bukan selalunya lelaki ke yang kene ayat ni..  
Kalau boleh ditakung air mata ni sungguh wa takung dah.. Bila silap sikit je mula la keluar.. Bila terasa sikit je pun sama. alahaiii dah macam pili paip dah mata ni.. 


Orang senang berkata

 " Sabarlah "
" Chill lah "
" Rilek lah "

Kebiasaannya wa dengar je.. Then wa suka layan diri sensorong kat tepi pantai, memandang kan umah tak ada pantai wa suka duk kat beranda je. Thanks sudi berkata kata dengan wa bila wa sedih.. 


Kadang kadang ada jugak manusia ni yang Tak Boleh Terima. Bayangkan bila awak sedih orang cakap macam tuh.. Rasa apa ? Happy ? Sweet Sour ? Tepuk dada, Ringankan tangan sila comment. HAHAHA Ntah la.. wa sendiri pun tak dapat nak describe apa yang wa rasa.. cuma wa seboleh boleh elakkan untuk mengganggu bila orang sedang beremosi sebegitu. Sebab wa tahu wa akan kene balik... If tak nak kene better " Minds Your Words before Speak Out " 


Sekarang wa cuba Cekal kan jiwa, Kental kan hati.. Tak mau dah bagi sedih sedih...  Biar selepas ni air mata kegembiraan yang keluar. InsyahAllah.



No comments:

Post a Comment