31 May 2013

'Special Giveaway by Syazlia & Diana

بسم الله الرحمن الرحيم



Yeahhh Special Giveaway by dua orang gadis gojes u'olls iaitu Syazlina & Diana (^_^)
Kita boleh pilih hadiah u'olls. Bestkan ?
Jom terjah dan pilih yang mana nak okay?




Syarat yang sangat mudah:-

  • Follow blog Syazlia and Fatin Diana
  • Like page   
  • Klik    *tunggu sampai habis loading. earning naik, akan tambah hadiah misteri*
  • Buat satu entri 'Special Giveaway by Syazlia & Diana' dan sertakan 2 hadiah yang menjadi pilihan dihati.
  • Copy paste banner diatas dan letak dalam entri anda serta backlink ke entri ini
  • Follow twitter INI
  • Follow and like blog and page sponsor.

Saya nak:-
Tudung bawal
Novel


3rd Annivesarry GA Blog by Emas Putih

بسم الله الرحمن الرحيم

As-Salam


Click Banner ! 


22 MAY 2013 - 05 JUNE 2013








Notakaki: Hadiah Awesome.... ---> tgk sini ---> TEKAN



30 May 2013

GILA GILA Giveaway by Alja

بسم الله الرحمن الرحيم


Assalammualaikum semua. GiveAway ni tamat kejap je lagi. Jom join. Taip cepat cepat macam saya. HAHAH :)


Tudung / Shawl
Doodle


tag:- 

Hilang Tuju

بسم الله الرحمن الرحيم



Tak tahu nak mula dari mana sama ada atas pun bawah kiri atau kanan. Tak tahu nak bahasakan diri kat sini macam mana. Pening.@_@ Argghhh semuaya jadi serba tak kene. Okay saya mintak maaf sebelum uh if entry sebelum ni ada yang menggunakan 'aku' pada yang lebih tua. Rindu sangat nak menaip macam dulu tapi saya HILANG MOOD.


Have a nice day hensem and gojes. ^_^

24 May 2013

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

بسم الله الرحمن الرحيم



Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Click Banner :)


Telah muncul. Dan sedang berlansung sehingga diberitahu.


Program RM5000 adalah fasa pertama yang akan dilancarkan pada 1 April 2012 sehingga RM5000 tercapai untuk diberikan kepada blogger.



Psstt... walaupun tak dapat ganjarannya sesama kita menyokong :) Hidup Blogger ! 




21 May 2013

Segmen Lucky Draw by DyanZakhi,NabilaBiela

بسم الله الرحمن الرحيم



click banner!





April-May Giveaway By Simplesyara

بسم الله الرحمن الرحيم


click banner. Join us now !

MAXIS.


28 Mei 2013 *pukul 1 petang*





20 May 2013

Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..

بسم الله الرحمن الرحيم



CLICK BANNER ! thanks gojes and hensem :)

ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang pada hari Isnin - 20 Mei 2013 hingga pukul 2.30 Petang Rabu 22 Mei 2013.. 2 Hari!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Manakala SEORANG blogger akan direview blognya juga pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana.







One Woman Can Beauty Contest - Mary Kay

بسم الله الرحمن الرحيم

As-Salam

Attention ! Attention ! Attention !
Attention to beautiful blogger ! 



Sempena ulangtahun yang ke-50 Mary Kay, pihak Mary Kay telah menganjurkan contest yang bertajuk "One Women Can" Beauty Contest untuk wanita-wanita kat Malaysia ni..

So blogger perempuan boleh join contest ini.
Cungkilkan bakat dan kebolehan anda dengan menyertai "One Women Can" Beauty Contest ini !

Macam mana nak join?

Rebut peluang anda memenangi 1 x Mini Targeted Action Body Lotion and Mini Hand Cream in mesh bag & 1 x Nourishine Plus Lip Gloss bila anda membuat entry tentang contest ni.


atau

Anda kena buat 1 post berkenaan hebahan tentang "One Women Can" Beauty Contest ini,

- 10 post yang kreatif dan terbaik akan memenangi Produk Mary Kat bernilai RM1000
- 2 blog post yang terbaik dan kreatif akan dipilih untuk memenangi percutian ke Hong Kong
(3hari 2malam) bersama pemenang-pemenang akhir acara ini.

atau

Anda boleh mengikuti make over percuma bersama perunding kecantikan yang dilantik di setiap negeri yang terpilih dan menyertai peraduan kecantikan dan rebut peluang menjadi wajah Mary Kay
di Hong Kong !!

p/s : Rugi tak join ! Cubalah.. Rezeki





19 May 2013

Segmen Ke 2 Bloglist 24 Jam Oleh Akupenghibur.com

بسم الله الرحمن الرحيم


Click Banner !

Tamat 5.30 Petang ESOK. 



18 May 2013

Duo Big Giveaway!

بسم الله الرحمن الرحيم


"Duo Big Giveaway!
Due Date 8 Jun 2012


Click Banner!

Big Thanks To :

Nabila Medan, Shafawi, Mizna Online Shop, Zuwairish Shophouse Page, Easy Boutique, Fizgraphic, Faizah Wahab, Norbai'ah, Addin Aisyah, Mahirah, Dyba, Salamah Qalish





17 May 2013

Segmen Topup 24 Jam by Miss Ezzatie

بسم الله الرحمن الرحيم



First thing thanks so much kepada tuan empunya Segmen jemput saya.
Saya join yea :)



klik banner untuk join.

Tamat 11.59 malam ni :)



Segmen Saya Blogger Awesome

بسم الله الرحمن الرحيم




klik banner more details. thanks gojes dan hensem.


Habuannya ialah :-

- Topup rm5 x10 dan homemade chocolathe 6pcs x7 by CIK Ily

- Topup rm3x1  by Wan Norin Mardiana 

- tribal x5 by Wanny Bueno




Tarikh Tamat 25/5/2013 ..



Big Giveaway by Alia Ali Ahmad

بسم الله الرحمن الرحيم



Klik banner lebih details.



Hadiah yang dipetaruhkan ^_^




Top Referral :
Top Referral : Novel + Topup RM 5 x 1 Pemenang



Random :
  1.  Pashmina x 2 Pemenang
  2.  Peplum x 1 Pemenang digantikan dengan bawal x 2 Pemenang
  3.  Keychain 'melaka' x 7 Pemenang
  4.  Topup RM 3 x 4 Pemenang
  5.  Topup RM 5 x 2 Pemenang
  6.  Bookmark x 4 Pemenang
  7.  Hadiah Misteri x 2 Pemenang









16 May 2013

Lirik Lagu Sabarlah Hati - Elly Mazlein

بسم الله الرحمن الرحيم




#9 Renungan Bersama

بسم الله الرحمن الرحيم




notatangan: Renung renungkan dan selamat beramal :D





Petua Hilangkan Ketiak Hitam.

بسم الله الرحمن الرحيم 


Hai gojess dan hensem. errkk Jangan lari.. baca sampai habis yea. Sekadar perkongsian dari saya kepada awak semua. mihmih


Lebihkan untuk menjaga kebersihan diri sendiri. 

Petua yang boleh diamalkan:-

InsyahAllah dengan Izin-Nya.

 Limau + Kapur Sirih.
                 - Peraj sebiji limau nipis dan campurkan dengan sedikit kapur sirih. Sapukan di bawak ketiak dan biarkan selama 15 minit sebelum dicuci dengan air bersih. Amalkan 3 kali seminggu..


 Buah Betik.
               - Parut buah betik yang hampir masak sehingga halus. Halus saja. ^_^ Letakkan di ketiak selepas mandi dan biarkan selama 3 - 5 minit. Bilas dengan air bersih. Lakukan sekerap mungkin untuk membuahkan hasil. Good Luck :)


 Sirih + Beras
              - Ambil segenggam beras dan kisarkan. KISAR yea. Tumbuk beberapa helai daun sirih hingga lumat. Campurkan kedua dua bahan tadi dan kacau sehingga sebati dan puas hati. Sapukan pada celah ketiak sebelum mandi. SEBELUM yea. dan Gosokkan secara perlahan lahan dan penuh kasih sayang. Boleh digunakan untuk celah peha jugak. Bukan untuk hilangkan hitam je juga boleh jadikan kulit halus mulus. 




Notakaki: Semoga ianya berhasil. 







15 May 2013

1ST BIG GIVEAWAY DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA

بسم الله الرحمن الرحيم






Klik klik banner tuhhh.. Hadiah dye  semua berjumlah RM 800.00 dan 50 pemenang dicari.
Hah bunga yang macho dan kumbang yang cute jom la kita join.. :)



Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?


Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe)..
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!!
50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog.
2) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
3) Follow, Add Friend dan like sponsor.
4) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
5) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish] 

Follow Blog Sponsor


WEEWEENNIE (follow guna Button, bukan Widget)


Like Fan Page Sponsor



                

Add Friend Facebook Sponsor



(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)

Klik Iklan Sponsor 
(tunggu sehingga habis loading)



Follow Twitter




Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


Hadiah Cabutan Random.org 


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang

Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang

Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang

Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH




Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 120!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*
Tarikh Tamat : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013
Sekian Terima Kasih






Contest Precious Prince and Princess

بسم الله الرحمن الرحيم


klik banner and join it :)


Hadiahnya...

One; Tribal Shirt for Boy. Tribal Shawl for Girl.
Two; Superman Shirt for Boy. Superman Long Necklace for Girl.
Three; Top-Up RM 10 for celcom/maxis/digi user only.
Saguhati 3 orang; Top-up RM5 for celcom/maxis/digi user only.




Blog saya:-
Sesimple macam tuannya.
Cerita saya dan dunia saya dan dunia luar mungkin @_@. Tips ada. Kedai runcit pun ada.
Kalau nak beli Felinna Beauty InchLoss boleh contact saya. HAHA