02 November 2011

Rumah owwHHHH Rumah

hmmmm. .bila difikrkan balik mmg susah nak cari umah sewa. . bila dh jumpe ad je yg x kene. .contohnye mcm ni:

  • rumah pertama ni okie dh. .pagar mmg dh safety dh. .siap ad bumbung ag 2. .mmg terlindung la dri hujan kn. .then kami pun masuk la umah 2, pintunye lawa. .hehe . . wwoooowww okie not bad this house. .speaking la skajp kn. huhu ruang tamu dye not bad. .okay la. .ad keselesaan. .then kami beralih plak pada ruang dapur dye. .emmmm :( jubin kt dinding 2 dh ad yg tertanggal. .usha plak bilik dye. .sume ad 3 bilik tp yg x bestnye x de kipas so terpaksa la bawak kipas sndri. .(xsuke coz malas nak angkut barang bnyk2, umah jauh la katekn) :) then yg paling penting tandas dye sangat menyeramkan kuasa dua. .huh! mmg x best tang ni la.. mangkuk tnds 2 pech sket. . seram kot nak buang air nnt. .emmm so rumah 2 cancel ! :)
itulah cerita untuk umah pertama. .ni cite umah kedua plak. .

  • hehehe. .umah ni ad la somewhere around here. .hehe :) bersebelahan dgn umah dak laki. .haha :D mcm x best je. .(nnt x leh la nak memekak n memekik) rumah ni nmpk mcm x ok coz pgr dye x safety sangat. .dh la senget benget pagarnye x tahu la boleh tutup ke x lg 2. .haha then kami pun bg la salam. . Asalamualaikum. .lepas 2 kami pun dijemput la untuk tgk umah 2 mcm manew kn. .emmm not bad la coz dye sediakan peti ais, tv, mesin basuh, n dapur. .ni sangat penting sbnrnye. .hehe yg x bestnye rumah ni mcm nak kene bukak lampu walaupn siang hari. .(tinggi bil nnt) then toliet satu je jd jgn la duk2 ramai2 ye. .nnt ad yg x g kelas bila ad yg TEERRRRRRRbangun lambt n sewaktu dengannye :) tp rumah ni dh sold out. !
rumah ketiga. . . . . . .


  • emmm ni cri pun tetibe tergerak hati nak g kt taman 2. .so kami pun pegi la. .taman 2 mmg bnyk la umah kososng tp dorg mcm x nak sewakan je. .(rugi tau. nnt aku nak beli bnyk umah kt kwsan mcm aku study ni then sewakan. .haha kn baik 2) :D kami pun pusing la taman 2. .2 kali tau. .pusing first 2 mmg x jumpe pape pn. .then kali kedua 2 la nmpk la ad pekataan sewa tp kt jalan raya aku nampak 2. .bukan tersangkut t pagar. .haha. .ape lg brek mengejut la kiteorg. .haha sengal je kitaowg ni. .then col no 2 ari 2 jugak kitaowg masuk tgk umah 2 mcm mane. .woooowwww sangat best. .ad 3 bilik n 2 bilik air. . :) suke suke. . lepas 2 disediakan kabinet dapur n dapur, peti ais n mesin basuh :) pagar pun dh safety habis. .kipas pun okie. .complete la katekn. . mmg ad peningkatan yg berkali ganda. TAAPPPPPIIIIII duet yg bakal keluar juga akan berkali~kali gandanye. . hahahaha. . mmg aku suka yg 2. . sewanye adalah RM 700 sebulan. . ayah dok perli aku hang nak duk sane ke? nak jd owg kedah ke? hahaha. . 
     emmmmm x tahu la mcm mane. . . pilihan yg tepat harus dbuat dgn serta mertakan dan teruskan usaha mencari rumah sewa yg lainkn. . ?

    mcm2 insiden n peristiwa lucu, sedih, gembira, sume ad saat mencari rumah sewa ni bersama 'dye' . . :)

    No comments:

    Post a Comment