26 April 2014

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

بسم الله الرحمن الرحيم

As-Salam


[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)




15 April 2014

Mistine Egg White Peel Off Mask & Pure Vit E Skin Food

بسم الله الرحمن الرحيم


Mistine Egg White Peel Off Mask semakin popular diperkatakan dipasaran online facebook. Tidak dinafikan sememangnya telur putih mahupun telur kuning mempunyai khasiat yang tersendiri. Dulu rajin la buat masker telur sendiri dan tepek kat muka and tunggu kering paling penting kene tahan bau HANYIR. haha selalunya buat original masker telur putih. jarang jarang je buat sbb malas and bau yang tak menahan tuh.. 


So sekarang dah mudah dah sebab dah ada Mistine Egg White Peel Off Mask.

Mistine Egg White Peel Off Mask.


Hah tengok tekstur dye macam telur, mudah je sapu kat muka then tunggu sampai kering dan cabut k!


Mistine Egg White Peel Off Mask ni bagus sebab ianya:-


- Menanggalkan kulit mati.
-Kecutkan jerawat.
- Pudarkan parut.
- Menganjalkan kulit.
- Membaung blackhead dan whitehead
-Menutup pori terbuka.


Kesannya sama je cuma yang ni wangi la tak ada bau hanyir macam masker yang kita buat sendiri. Dua dua boleh pakai cuma terpulang kepada diri sendiri je.. kalau rajin buat kalau malas pakai yang dah siap. heeee


Lepas pakai ni boleh apply Pure Vit E Skin Food atau nama glamer "peha ayam" comel rasa sayang je nak pakai.. hahaaa

hah yang tengah tengah tu la "peha ayam" comel. hikhokk.. 


Pure Vit E Skin Food best pakai sebab lepas pakai akan rasa lembut, gebu, anjal, jerawat pun kecut, kulit cerah, dan yang terbaik hilangkan kulit kusam.. yeahh baru la diri lebih yakin berdepan dgn orang ramai. ^_^




Berminat nak cuba? Harga pastinya murah dan mampu milik untuk anda.

Mistine Egg White Peel Off Mask - RM20.00
Pure Vit E Skin Food (15biji) - RM25.00


COMBO SET:-
RM40.00


Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh SMS/WHATSAPP 0193283549 (misz wanie)






p/s:  Harga tidak termasuk postage. Nak buat masker telur sendiri anda boleh rujuk entry SINI dan SINI . 





13 April 2014

Happy Birthday BFF.

بسم الله الرحمن الرحيم



HAPPY BIRTHDAY to you......
HAPPY BIRTHDAY to you......
HAPPY BIRTHDAY to ...... Nurul Atiqah binti Abidin.
HAPPY BIRTHDAY to you......

*baca sambil nyanyi*



Mungkin aku orang yang terakhir ucapkan Selamat Hari Tua buat kau tapi aku tak pernah lupa detik 12 malam 8 April 2014. Terlalu letih dan sibuk dengan kerja yang kalah bangladesh ni membuat aku jadi manusia yang lupa segala. Ya Allah ampun... sobssss


Kawan,
Aku doakan kau bahagia walaupun aku jauh dari kau. Banyak kenangan kita berdua dan kawan lain yang buat aku rasa nak nangis. sobsss
Semoga dengan pertambahan umur masuk ke fasa 20-an kita sama sama semakin matang dalam membuat keputusan dan pilih jalan kehidupan yang diredhai oleh-Nya.

Aku harap persahabatan kau dan aku till jannah. Sayang kau kawann..


p/s: rindu dia sebenarnyaa.....  sobbss sobsss




10 April 2014

Beauty Talk: Cerah dalam Masa 3 Hari - Radiance Signature™

بسم الله الرحمن الرحيم




PROMOSI !! PROMOSI !! 





PRODUK INI MENJADI FENOMENA DI FACEBOOK!


credit to: fatin diana


Radiance Signature™ Whitening & Glowing Series. Satu-satunya supplement yang memberikan kulit cerah dan gebu secara sekata seawal 3 hari.



✘ Tak Perlu Bancuh
✘ Tak Perlu Shake
✘ Tak Perlu Kemam


Hanya koyak dan minum.


Inovasi terbaru dari Radiance Signature.





Ok, ni info pasal Radiance Signature™ - Whitening & Glowing Series. Sesuai sangat dengan u all yang nak putih dan gebu di samping khasiat kesihatan yang lain.




Kecantikan:

. Mencerah dan menggebukan kulit seluruh badan.
. Memberikan kulit yang cantik dan sihat.
. Menjadikan kulit glowing secara natural.
. Menghilangkan kulit kusam & tidak bermaya.
. Anti Penuaan dan menjadikan wajah kelihatan muda.
. Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit.
. Menghilangkan sel kulit mati.
. Mengecutkan dan menghilangkan jerawat.
. Menghilangkan jeragat.
. Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat.
. Menghilangkan kesan lebam di bawah mata.
. Meningkatkan kandungan kolagen dalam badan.
. Mengecilkan pori-pori.


Kesihatan:

. Anti kanser.
. Menstabilkan tekanan darah.
. Menstabilkan hormon lelaki dan wanita.
. Merawat ekzema.
. Merawat imsonia.
. Merawat resdung.
. Merawat penyakit kencing manis.
. Merawat dan mencegah kanser payudara.
. Merawat dan mencuci buah pinggang.
. Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan.
. Bertindak sebagai Anti-Body.
. Memberikan tenaga serta merta.
. Memberikan tidur yang nyenyak.
. Merawat keputihan pada alat sulit wanita.
. Menegang dan menganjalkan payudara.
. Merapatkan alat sulit wanita yang longgar.
. Merawat rambut gugur dan tidak bermaya.
. Melawaskan pembuangan.


Bentuk Badan Yang IDEAL

. Mengawal berat badan.
. Membuang toksin dalam badan.
. Meningkatkan kadar metabolisme badan.
. Memberikan rasa kenyang.
. Mengawal nafsu makan.


Radiance Signature™ - Whitening & Glowing Series juga:
. Mengandungi pemakanan sunnah seperti kurma, madu dan delima.
. Dalam bentuk sachet yang mudah dibawa.
. Hanya koyak dan minum.
. Hanya 1-2 sachet 1 hari untuk kesan dan rawatan terbaik.
. Boleh diminum oleh ibu yang mengandung, dalam pantang dan menyusu.
. Mempunyai kolagen gred AAA yang berkualiti tinggi.
. Menggunakan Pura Sweet sebagai pengganti gula.
. Sesuai untuk mereka yang mengidap diabetis dan kencing manis.
. Mengandungi ramuan dan kandungi aktif.
. 100% natural base.
. Tanpa Sapuan.
. Tanpa Bahan Terlarang.
. 100% Natural Base.


. Produk berstatus GMP Certified
. Mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia
- KKM 120314/03/149
. Mendapat Kelulusan HALAL
. Produk Selamat & Berkesan


Cara Pemakanan:

► Hanya koyak dan minum.
► Hanya perlukan 1-2 sachet 1 hari untuk kesan dan rawatan terbaik.
► 1 sachet di waktu malam sebelum tidur.



Kesan Terbaik:
► 1 sachet pada waktu malam sebelum tidur.
► 1 sachet pada waktu pagi sebelum breakfast

Proses:
1. Merawat dalaman badan terlebih dahulu sekirannya dalaman badan mempunyai masalah.
2. Merawat dan menggantikan sel kulit mati.
3. Menambah kandungan kolagen dalam badan.
4. Menjadikan kulit cerah dan gebu secara sekata.

* Perubahan setiap orang berbeza.
* Kesan cepat atau lambat bergantung kepada genetik & hormon individu.



Harga ; Semenanjung Malaysia
==================
► 1 Kotak RM 180
► 2 Kotak RM 350
► 3 Kotak RM 520


Harga ; Sabah / Sarawak

==================

► 1 Kotak RM 190

► 2 Kotak RM 370

► 3 Kotak RM 550

++++++++++++++++++++

PROMOSI !! PROMOSI !! 

06/06/2014 - 08/06/2014


RM165.00(SM) RM175.00(SS)






Untuk order dan sebarang pertanyaan:-
SMS/WHATSAPP 0193283549

@

Email: miszsyazwanie@gmail.com




Mini GA I Love Monopod By Emas Putih

بسم الله الرحمن الرحيم
As-Salam


Hadiah :
1 x Monopod bernilai RM45
15 x Button Badge Limited Edition by Emas Putih
10 x Bookmark Limited Edition by Emas Putih

Mini GA ini Seminggu Sahaja !! Syarat simpler giler!!
Nak join sila tekan banner di atas :)



Rasa Tanggungjawab

بسم الله الرحمن الرحيم

Hi,


Rasa sedih kene anak tirikan blog sejak dah kerja.. tapi lagi sedih sedih bila ada manusia yang tiada rasa sedikit or sebesar kuman rasa tanggungjawab dalam diri. Bukan nak kata diri saya sangat bertanggungjawab cuma saya rasa dalam diri setiap insan perlu ada rasa TANGGUNGJAWAB.


Contohnya macam ni pergi shopping mall, jalan jalan cari baju okay nak cubakan so masuk dalam fitting room.. dah cuba semua tapi tak ngam so keluar balik baju tadi letak kat mana? ada bakul kan disediakan tepi fitting room apa salah masukkan dalam tu tak perlu tinggalkan dalam fitting room sbb orang lain nak guna jugak nnt fitting room tu.. bukan awak sorang -_-


Kedua pada masa bila okay mula mula berkenan dengan baju kucing amik konon nak beli la kan.. jalan jalan lagi jumpa baju bunga.. amik lagi pastu perasaan rasa macam nak cancel je baju kucing tadi sbb dah jatuh suka kat baju bunga tuh.. disebabkan MALAS nak letak kat tempat asal korang letak je kat tempat baju bunga. Nampak tak kat situ dah tunjuk TANGGUNGJAWAB. Rasanya tak salah pun if korang letak semula kat tempat yg korang ambil tadi kan? or korang boleh bagi pada staff situ dan bagitahu korang tak nak baju tu. simple as ABC kn..

Setengah orang mesti kata "alaaa pekerja dia ada kan biar la dorg buat" bayangkan suatu hari nanti korang pulak berada kat tempat dia orang kata macam tu.. apa rasa? hah tak suka kan.. jadi pupuk rasa tanggungjawab dalam diri.. sedikit pun dah okay.. bukan nak suruh awak jadi pekerja tapi nak awak rasa TANGGUNGJAWAB. -_-


Shopping mall besar ada sediakan bakul tapi kalau butik ke mesti tak ada kan jadi apa salah kalau pulangkan semua ke kaunter dan bagitahu staff kata tak nak baju tu.. tak susahkan.. bila buat macam tu nampak RASA TANGGUNGJAWAB.

Sama juga bila mana korang nampak sampah besar macam botol plastik kat kawasan awam.. munculkan RASA TANGGUNGJAWAB dalam diri.. kutip botol tersebut dan buang dalam tong sampah.. hah senang je kan.. kita menyenangkan orang lain untk berjalan dalam masa yang sama percaya pada diri sendiri akan ada ganjaran buat kita sebab kita dah buat sesuatu yang baik...



p/s: Setiap sesuatu yang baik kita lakukan akan ada ganjaran untuk kita. Yakinlah