28 February 2014

Tonton Online: Ku Cinta Kau Seorang Episode 12

بسم الله الرحمن الرحيم

 
by kepalabergetar











22 February 2014

Tonton Online: Ariana Rose Episode Akhir

بسم الله الرحمن الرحيم






Tonton Online: Ariana Rose Episode 27

بسم الله الرحمن الرحيم



 




12 February 2014

AWAS! Kesan sampingan Minyak Wangi

بسم الله الرحمن الرحيم



Hai...siapa suka minyak wangi? mestilah semua orang sukakkan.. boleh dikatakan minyak wangi salah satu benda yang paling penting bagi wanita.. opsss bukan wanita je lelaki pun.. setuju tak? Mestilah setuju sebab semua orang nak wangi sampaikan kereta, bilik tidur ada bahan pewangi. Tapi apa yang kita tak sedar adalah risiko terhadap kesihatan kita. 


Terdapat lebih kurang 500 bahan kimia digunakan dalam produk wangian, yang kebanyakannya tidak disenaraikan di belakang produk. 


Antara bahan kimia yang sering digunakan adalah etanol, aseton, alkohol benzil, metilena klorida, kapur barus dan pelbagai lagi yang boleh mengakibatkan kita kelesuan, ketegangan otot, lelah, radang kulit, alahan, pening dan sakit tekak.





Bagi anda yang menghidapi ekzema akan mengalami kesan yang lebih padah. Ini kerana kulit yang bermasalah akan menjadi lebih teruk sekiranya terkena bahan yang menggunakan ramuan pewangi, tidak kira sama ada ianya sabun ataupun syampu. 


Dalam satu kajian saintifik turut mengesahkan bahawa kebanyakan bahan pewangi mempunyai kandungan neurotoksin yang tinggi, yang memberikan kesan negatif terhadap mental, fizikal dan emosi. Kesan-kesan tersebut berupaya mendatangkan penyakit otak seperti Alzheimer dan Parkinson. 


Walaupun ada banyak kesan sampingannya, penghindaran diri dari bahan wangian bukanlah suatu perkara yang mudah kerana hampir semua produk jagaan peribadi mengandunginya. 

Jadi alternetif lain boleh menggunakan produk wangian tanpa alkohol yang semakin bnyk dipsaran kita.. Antaranya ada keluaran SUCI, One Drop Perfumes dan SCARF Perfume. If korang ada suggestion lain boleh cadangkan di komen. :)


Dari Abu Hurairah r.a : Rasulullah saw bersabda, "Wewangian bagi lelaki adalah wangian yang keras, aromanya (bau) keras dan warnanya tidak nampak. Sedangkan wangian bagi perempuan adalah wangian yang warnanya nampak dan aromanya tidak menyengat (hidung)."


                   




Thanks sudi baca ...





11 February 2014

Tonton Online: Ariana Rose Episode 23

بسم الله الرحمن الرحيم


 

Full Episode =>> TEKAN

Tonton Online: Ariana Rose Episode 21

بسم الله الرحمن الرحيم


 



Full Episode =>> TEKAN


Tonton Online: Ariana Rose Episode 26

بسم الله الرحمن الرحيم


 



Full Episode =>> TEKAN



Tonton Online: Ariana Rose Episode 25

بسم الله الرحمن الرحيم

 



Full Episode =>> TEKAN

07 February 2014

Tonton Online: Ariana Rose Episode 24

بسم الله الرحمن الرحيم


 



Full Episode =>> TEKAN



Tonton Online: Ariana Rose Episode 23

بسم الله الرحمن الرحيم


 
by kepalabergetar


Full Episode =>> TEKAN


Tonton Online: Ku Cinta Kau Seorang Episode 11

بسم الله الرحمن الرحيم

 
by kepalabergetar


Full Episode =>> TEKAN


Tonton Online: Ariana Rose Episode 22

بسم الله الرحمن الرحيم


 
by kepalabergetar



Full Episode =>> TEKAN







!-- AdTags, pub: http://syazwanieafandi.blogspot.com/, type: Standard Banner, size: 300x250, name: -->

06 February 2014

Clearance Stock......

بسم الله الرحمن الرحيم


Hye... ini malam nak update for  CLEARANCE STOCK sampai terjual.. nak JUAL jugak sampai habis walaupun lamaa kene sabar. hehe untuk tak kene lama sabar jom sambar cepat okay.. plus akan dapat free gift untuk setiap anda yang membeli.. heee

Ni semua baju baru, barang baru, barang baik, barang cantik.. berminat boleh SMS/WhatsApp 0193283549 okay.. 

If baju dah terjual i will state there SOLD. Penghantaran pada hari ISNIN sahaja. 


LIGHT GREEN


LIGHT PEACH

Material: Lycra
Size: Free Size (fit S to L)

RM75.00(SM) RM80.00(SS) free postage
np: RM95.00





Jenama: Loius Cuppers.
Size: 39 EUR

Harga: RM55.00 free postage (SS +RM3.00)
np: RM99.00

Reason jual salah saiz beli online.


Ni antara stock yang nak diclearance kan...




Tajuk: Sayang Awak, Sayang...

Harga Novel: RM24.00
postage: RM6.00(SM) RM9.00(SS)

**pembalut belum dibuka lagi** beli terlebih jadi nak jual heheeee





Ni semua baju baru, barang baru, barang baik, barang cantik.. berminat boleh SMS/WhatsApp 0193283549 okay.. Penghantaran setiap hari ISNIN sahaja. Nak COD?? Boleh jee harga sama. Tempat COD: KTM Padang Jawa, Alam Avenue 2 Seksyen 16 Shah Alam.





05 February 2014

Opening SapphireShawl Boutique

بسم الله الرحمن الرحيم



Pernah dengar tak SapphireShawl?? Alaaa yang jual shawl tuh.. haha nama pun pun dah ada shawl mesti tahu dia jual apa kan.. Act tahu pun masa Atita Haris post kat instagram untuk photoshoot Shawl EAM by SapphireShawl. Memang kerlasss kau shawl dorgg corak leapord material polysilk. Bila pakai selesa sngt nak bentuk pun senang. Tak caya sila cuba yea? heee

1 February lepas sebenarnya dorang buat Opening SapphireShawl Boutique yang bertempat di Alam Avenue 2 seksyen 16 Shah Alam.. berdekatan PUSPAKOM Padang Jawa butik ni kat shop lot baru tau bukan shop lama tuhh karang korang cari tak jumpa bagi tahu siap siap.. hee Kat SapphireShawl Boutique ada banyak lagi barang bukan hanya Shawl sahaja ada jubah, dresses, blouses, top, shirt, casing handphone, handbag, clutch, macam jenis beg laa ada then ada lip scrub, body scrub, Victoria's Secret Body Mist, dannn ada juga cookiess and a few pencuci mulut..kalau cerita sini memang panjang nak tahu lagi korang kene datang butik okay.

Okay jom cuci mata dengan koleksi SapphireShawl.




Shawl code EAM ni memag kaww dibeli sampai 10 helai sorang customer tuh.. dan ini kali ke-4 restock.. ni je tinggal after 4 days kedai dah bukak.. Shawl ni tak akan restock dalam masa terdekat ni kata owner.. bukan kata kita..  ^_^


Ada lagi satu design shawl yang corak but lupa amik gambar nak tengok leh terjah IG Sapphire Shawl okay. Kan tadi bagitahu macam macam ada kan now kita tengok antara Vendors yang terdapat di SapphireShawl Boutique.

Dan ada vendors yang akan masukk dalam seminggu dua.. nnt i will update soon.. :) psstt korang boleh tekan untuk terus ke IG tu semua yea.. 











Terima kasih sudi baca :)




01 February 2014

2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN

بسم الله الرحمن الرحيم


2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Giveaway ini mendapat tajaan daripada Hazwan Hairy, Zara Nurhaidah, Akma Khaieri, Emas Putih, Ieta Mad Sa'ad, Nur Shuhada Abdullah, Julia Jamaludin, Amirul Syahnaz dan Blog Eita. Giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Medan.
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50. Hadiah bagi kategori cabutan bertuah ialah seperti Wang Tunai RM100, Wang Tunai RM20, Bag, Shawl Satin, Shawl Glitter, Novel, Havoc Tshirt, Geek Tshirt, Wolf88 Tshirt, Topup, Kasut, Rantai dan juga Subang. Sebanyak 15 orang pemenang bertuah dicari bagi memenangi hadiah-hadiah tersebut. Giveaway kali ini mencari seramai 16 orang bagi mendapatkan hadiah dalam kategori top refferal dan juga kategori cabutan bertuah.



Tempoh Giveaway

30 Januari 2014 - 10 Februari 2014