17 October 2012

Lain Macam

 
Bismillah
Hari ini semangat lain macam dtg secara tiba tiba. Actually semalam agak lewat gak tdo but mungkin dah set dalam mind kot untuk bangun pagi dan nak g kelas Sotfskill. haha kononya set mind.

 Kelas pukul 9.00 pagi dan aku pun bangun 8.00 pagi. haha awal kan ^_^

Bangun bangun terus mandi, iron baju, kemas buku n pakai tudung semua la siap. Selalunya amik masa setengah jam je nak bersiap g kelas. Tak tau lah kenape pagi ni mau 1 jam jugak aku bersiap. haha


Okay when ready nak g kelas col pak cik van suruh datang amik, time 2 pukul 8.45 a.m.

Aku: Pak cik boleh amik saya tak kat Taman Aman. Rumah 286. ?
Pakcik: Sory dik pakcik kat kedai makan ni. lagi satu van pukul 9.00 baru keluar...

Huwaaargghhhh aku rasa nak marah sangat sangat time tu... Then aku perasaan something setiap hari rabu je mesti pak cik 2 tak boleh nak amik tapi hari lain biasa je.. Menyirap seyh.. :3 gggrrrrr :3

Then aku terfikir someone ni.. haha dia adalah Nur Shazwani :) classmate aku.. wink wink wink

Wani J : Salam, akak kat ne ? 

Wani S: Akak kat umah ag. Kenape ?

Wani J : Akak kita nak tumpang akak g poli.

Wani S: Okay.

So when dah dapat green light aku pun lg capai helmet then tunggu kat tmpt biasa :).Nanti lambat kene tinggl pulak haha :P

So masa untuk menuju ke destinasi yang telah dirancangkan oleh pihak poli :) Dah sampai je dia parking motor then terus straight g kelas yang agak jauh gak 2. Rasanya baru je jalan habis tempat parking dari kejauhan aku dah nampak beberapa budak kelas aku. 

Stop kat situ. 


N waiting for them untuk cakap yang tak ada kelas tapi dorang boleh buat muka 'tak bersalah' pulak. sakit pulak hati ni. N dtg 1 guy ni dye pun cakap. ' Baru je tahu yang kelas tak ada' 


Waarrgghhhhh time  tu aku rasa macam nak lempang je siapa yang tak inform awal awal. 

Aku cakap 'Akak jom kita balik'. Dia pun merungut gak 'Ish, lain kali habaq la awai awai. '

Turn back dan pergi kat tmpt parking motor balik. sambil 2 aku pun usaha la kol lecturer aku untuk confirm kan sbbbbb aku tak percaya budak budak tu.

Then kakak 2 bersuara. 

Wani S: wani jap..

Wani J : Kenape akak ? 

Wani S: ni hah ada mesej puan. 

Wani J : Bacalah..


Ayat dia lebih kurang cam ginilah. 'Kelas softskill pukul 9.00 pg ni batal'. Mesej tu sampai pukul 8.54 pg. 



Arrgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh lagi tambah kebengangan aku .




So aku g la pekena roti canai n milo kosong panas untuk meredakan sakit hati...............

Time makan aku nampak ada dua orang ni mengusha sorg perempuan ni.. sbbbb perempuan tu pakai baju jarang n nampak tali bra. haha amik kau... ni dah masuk bab gosip huhu

Jadi bahan perhatiann.. waaaaaa galak sungguh mata kau heiii orang tua. Tak padan tua. Pompuan tu dah gerak balik pun stil mata galak.. haishhhh rasa nak cucuk cucuk je mata kau kau tau. !

Punah semangat aku.. grrrrrr


No comments:

Post a Comment