04 September 2012

Jadilah Wanita Yang Cekal Dan Berani,


Hai n hello guys.. ^_^. Sebelum tdo ni terasa nak post something yang rasa berguna jugak untuk wanita wanita diluar sana termasuk la Sya sekali. 
Sya dapt ni dari Novel yg baru je habis baca walaupun dah berkali kali baca. :)

Tajuk dye Demi Kasih Ini karya Hasreeyati Ramli.


Ni lah muka depan buku tu :)

Sangat sangat touching baca novel ni. Ingat ye kawan kawan diluar sana walauapepun musibah yang menimpa kita ingatlah pasti ada hikmah disebaliknya. Allah tidak akan membiarkan hamba-Nya teraniaya oleh perasaan dan keadaan.

Masih ada jalan keluar untuk mencari kebahagian yang diimpikan.Masih ada sinar yang menanti, cuma cara bagaimana kita menanganinya sahaja yang berbeza.

Jangan berduka dan mudah mengalah! Ingatlah hidup pelu diteruskan ! Cekalkan hati dan sentiasa berfikiran positif. Yakinlah bahawa Allah tidak akan menganiayai hamba-Nya.

Allah juga tidak akan menurukan ujian sepeti itu jika Dia tahu hamba-Nya tidak dapat menghadapinya.
Lihat betapa adilnya Allah.

Buanglah segala kedukaan untuk mencari kebahagian sebenarnya. Kebahagian yang hakiki. 

p/s: Novel tu keluaran Alaf 21 :) 


No comments:

Post a Comment