31 January 2014

Saya Nak Tudung Bawal Rose

بسم الله الرحمن الرحيم

Selamat sentiasa pembaca ku..hohoho ada pembaca tak blog picisan gua ni? Gua ucap terima kasih sudi singgah dan baca.. Nak ajak aweks, kakak, mak cik, dan semua laaa termasuk laa abg hensem jom join KLIK banner kat bawah ni tau join. Abg hensem leh join nnt menang leh hadiahkan untuk org tersayang... 



KLIK


Hadiah:-
  •  Top reffral: Sehelai tudung bawal roses Airis dan sehelai tudung bawal plain
  • 5 Random: Sehelai tudung bawal roses Creamy


P/S: Segmen ni 3 hari je tauuu.. hah ISNIN tamat. cepat join tau awekss 







Tonton Online: Ariana Rose Episode 20

بسم الله الرحمن الرحيم


 

Tonton Online: Ku Cinta Kau Seorang Episode 10

بسم الله الرحمن الرحيم

 

30 January 2014

Buat Duit Poket dengan 8Share

بسم الله الرحمن الرحيم


Dah ramai orang perkenalkan 8Share ni kan? Majoriti blogger yang dah 6 bulan keatas mesti dah kenal dengan 8Share ni.. Aku rasa terpanggil nak buat entry ni sbb ada sesetengah orang memperlekehkan 8Share kerana berikan ganjaran yang sedikit. RM0.20 sen tu pada orang yang mata duitan memang sikit tapi bagi aku okay apa dari tak ada langsung.. kita doakan je la moga Syarikat 8Share akan tingkatkan nilai tersebut. 


Ayat yang buat aku sentap "Malaysia punya sen sen, sampai bila nak banyak" 


Disebabkan Malaysia punya sen sen ciput ni la ramai yang tertipu dengan "The Weekly Pay & Stay Reward" SCAM!!!! mentang mentang laa bagi 20 sen korang merendahkan yea.. sekali yang bagi banyak tu lagi penuh tipu muslihat.Waaaa aku senyap je tak melatah cuma terasa sikit.. Memang anda nampak sikit RM0.20 sen tuh tapi jika anda BERUSAHA dan RAJIN anda akan dapat LEBIH. Faham LEBIH. Lebih banyak dari aku dapat baru ni.. Aku dah cuba dua situasi MALAS dan RAJIN.


Bila aku MALAS:-
Earning yang aku dapat bila aku malas nak promote dan share dengan kengkawan earning aku sama jeee tak berubah walaupun dah berbulan.


Bila aku RAJIN:-
Yang ni syok bila time mood aku baik dan rajin serba serbi aku akan share iklan 8Share dengan kawan kawan. Aku cuba buat ayat yang unik supaya orang tahu apa yang aku sampaikan. Dan kesudahannya aku BERJAYA mendapat apa yang aku nak dan alhamdullilah aku dah cashout untuk kali yang pertama. 


Nampak tak beza kan bila kita malas dan rajin? Situasi ini sama juga macam kita buat benda lain kerja seharian dirumah atau ditempat kerja. Semua terletak ditangan korang. 


Nak join aku buat side income di Facebook dan Twitter?? daftar sini >> http://bit.ly/187Z6Vb



Dah tekan link tadi? Ni hah kalau belum masuk lagi >> http://bit.ly/187Z6Vb . Okay kemudian korang tekan " SIGN UP" sebelah kiri atas then akan keluar macam gambar kat bawah ni okay. Macam mana nak daftar? Ikut 5 langkah kat bawah ni:-


  1. Pilih username yang korang suka, if keluar "Username Already Taken" sila buat usernama baru. 
  2. Masukkan email korang.
  3. Buat password yang mudah ingat.
  4. Confirmkan password yang korang buat tadi. 
  5. Akhir sekali, click "Create my account".

Selesai dah korang daftar. Login account korang okay..


  1. Masukkan email yang korang daftar tadi. 
  2. Password.
  3. Click "Sign In"




Dah masuk korang akan nampak iklan iklan yang terpampang.. Yang mana boleh share korang share okay.. Iklan nama lainnya di panggil "Specials". Klik pada iklan yang korang nak share dan sharekan di Facebook dan Twitter korang okay. 

Setiap  satu klik (satu UV)  pada iklan yang dikongsi tadi akan diberikan RM0.20 sen. Jika 50 orang yg klik anda akan dapat RM10.00. Jika ingin nilai yang banyak maka RAJINkanlah diri anda untuk share dan kongsi kan setiap Specials yang diberikan. 


Jika anda ada sebarang pertanyaan mengenai 8Share ni boleh PM terus di FB >> SINI or email wanis_syazwani@yahoo.com


p/s: Bila masuk blog ni nampak gambar dibawah dalan kotak purple merah?? Korang boleh tekan untuk join 8share jugak :)










Tonton Online: Ariana Rose Episode 19

بسم الله الرحمن الرحيم 






28 January 2014

Gugu Swaddle Pod(Bedung Bayi)

بسم الله الرحمن الرحيم


STOCK UPDATED!!!


Zaman dulu orang bedung baby guna kain batik je.. macam I baby duluuu laaa bedung guna kain batik je.. kalau buas sangat habis terburai.. hahaha Dari anak yang sulung mak sampai la adik yang bongsu bedung pakai kain batik je..kalau tak kain batik tuala baby tu tak tahu la apa nama tapi rupa kenal. 


Tapi sekarang zaman dah moden maka terciptalah bedung moden yang diberi nama Swaddle Pop by Gugu.. Swaddle Pop atau nama melayu Bedung Bayi. 




Swaddle Pop ini mudah dipakai dan ada lagi ciri ciri yang lain jom kita skodeng....


Ciri Ciri Utama:-
    1. NEW! Zip berkualiti digunakan.
    2. NEW! Boleh dibuka lebih besar sehingga 17 inchi. 
    3. Membantu mengurangkan risiko SIDS. 

    • SIDS merupakan sindrom kematian bayi mendadak (SIDS). Itu terjadi ketika seorang bayi di bawah 1 tahun dan mati secara tiba-tiba tanpa ada tanda-tanda, biasanya saat tidur.
    •  Walaupun tangan baby masih dalam Swaddle Pod, ianya masih boleh bebas bergerak dan dengan posisi tangan yg terangkat boleh mengelakkan bayi terlungkup.

    4. Curve didalam direka bentuk boleh membantu untuk memberi bayi merasa seperti dipeluk . Tangan bayi masih boleh bergerak bebas tetapi tidak boleh keluar dari Swaddle Pod. Ini memberi keselesaan bayi & bayi boleh berehat dan tidur lebih lama.
    5. Kain kapas spandex yang sejuk dan selesa - tidak begitu panas
    6. Tiada label dijahit di dalam Swaddlepod.
    7. Jahitan kemas dan leher adalah cukup luas.
    8. Memudahkan penyusuan

    • Tangan yang masuk kemas ke dalam SwaddlePod memudahkan proses penyusuan - so takdela baby cakar muka nanti
    9. Toggel tent mengelakkan zip dari tersentuh kulit bayi.
    10. 2 hala zip (lock zip) - jadi mahu menukar lampin tidak perlu membuka dari atas .. boleh dibuka dari bawah.
    11. Fabrik boleh memeri - stretchable. Sesuai untuk bayi sehingaga 6.5kg
    12. Tali beserta butang ini boleh digunakan untuk ikat bahagian bawah swaddle Pod terutama bagi baby kecil/pendek so swaddle pod akan lebih fit dengan badan baby.. so takdelah bahagian leher dia akan terangkat.13. Saiz Swaddle pod direka khas mengikut purata ketinggian bayi di Malaysia.
    14. Kain mudah dibasuh di dalam mesin basuh.


                            Macam mana best tak?? One day nanti dah anak nak beli satu hehe.. skang muda lagi anak tak ada anak tekak je ada.. Okay jom kita tengok cara cara nak pakai Swaddle Pop ni pada baby. 

                            Cara Cara Memakai Swaddle Pop by Gugu:-


                            *click gambar untuk besar*






                            Warna terkini Swaddle Pop by Gugu yang available:-

                            Cloudy Red Pink.

                            Dye Fuschia.



                            Harga untuk satu Swaddle Pop by Gugu RM40.00*tidak termasuk postage* Postage tambah RM6.00(SM) RM9.00(SS)

                             Nak dapatkan satu untuk baby anda? Boleh direct order dgn Cik Wa yea.. ikut cara order dibawah okay..



                            Sebarang pertanyaan/order boleh dilakukan di: 
                            SMS/WHATSAPP : 0193283549
                            Email:- wanissyazwani@gmail.com

                            p/s: tinggal dua warna sahaja lagi. Mai cepat beli diskaun RM3.00 setiap pembelian. Bagitahu nama blog ni untuk diskaun. ;)



                            Tonton Online: Ariana Rose Episode 18

                            بسم الله الرحمن الرحيم


                             


                            Full Episode Ariana Rose >> TEKAN SINI



                            Iklan penaja: Undilah seleberti kesayangan anda di Anugerah Meletop Era >> TEKAN



                            p/s: iklan penaja terima kasih kepada yg tekan yea. mmuacchhzz

                            Tonton Online: Ariana Rose Episode 17

                            بسم الله الرحمن الرحيم

                             


                            Full Episode Ariana Rose >> TEKAN SINI



                            Iklan penaja: Undilah seleberti kesayangan anda di Anugerah Meletop Era >> TEKAN



                            p/s: iklan penaja terima kasih kepada yg tekan yea. mmuacchhzz


                            27 January 2014

                            Senarai Pemenang Anugerah Juara Lagu 28

                            بسم الله الرحمن الرحيم

                            Berakhir sudah Anugerah Juara Lagu 28 (AJL28) tadi kat TV3. Pemenangnya adalah....................... jom tengok



                            JUARA Anugerah Juara Lagu 28

                            HAFIZ- Bahagiamu Deritaku
                            Komposer: LY
                            Lirik: Baiduri.






                            NAIB JUARA Anugerah Juara Lagu 28.

                            HYPER ACT- Hanya Aku.
                            Komposer: Hyper Act
                            Lirik: Frozen






                            KETIGA Anugerah Juara Lagu 28.

                            ALTIMET & AWI RAFEAL - KALAU AKU KAYA
                            Komposer: Omar K & Audi Mok
                            Lirik: Altimet






                            VOKAL TERBAIK Anugerah Juara Lagu 28

                            Jaclyn Victor





                            PERSEMBAHAN TERBAIK Anugerah Juara Lagu 28

                            HAFIZ




                            ANUGERAH JUARA MOBILE Anugerah Juara Lagu 28

                            HAFIZ





                            p/s: Tahniah kepada semua pemenang ;)


                            25 January 2014

                            Tonton Online: Ku Cinta Kau Seorang Episode 9

                            بسم الله الرحمن الرحيم


                              




                            Full Episode --> HERE


                            Iklan penaja: Undilah seleberti kesayangan anda di Anugerah Meletop Era >> TEKAN



                            p/s: iklan penaja terima kasih kepada yg tekan yea. mmuacchhzz

                            Tonton Online: Ariana Rose Episode 15

                            بسم الله الرحمن الرحيم


                            Full Episode Ariana Rose >> TEKAN SINI




                            Iklan penaja: Undilah seleberti kesayangan anda di Anugerah Meletop Era >> TEKAN

                            p/s: iklan penaja terima kasih kepada yg tekan yea. mmuacchhzz



                            Tonton Online: Ariana Rose Episode 16

                            بسم الله الرحمن الرحيم 



                            Full Episode Ariana Rose >> TEKAN SINI



                            Iklan penaja: Undilah seleberti kesayangan anda di Anugerah Meletop Era >> TEKAN





                            p/s: iklan penaja terima kasih kepada yg tekan yea. mmuacchhzz



                            22 January 2014

                            Tonton Online: Ariana Rose Episode 14

                            بسم الله الرحمن الرحيم

                             
                            by kepalabergetar



                            Full Episode Ariana Rose >> TEKAN SINI



                            Iklan penaja: Undilah seleberti kesayangan anda di Anugerah Meletop Era >> TEKAN

                            Tonton Online: Ariana Rose Episode 13

                            بسم الله الرحمن الرحيم



                            Full Episode Ariana Rose >> TEKAN SINI


                            Iklan penaja: Undilah seleberti kesayangan anda di Anugerah Meletop Era >> TEKAN

                            Ada Apa dengan Maybank Cardless Withdrawal

                            بسم الله الرحمن الرحيم

                            Teringat dulu masa blaja jauhh nun kat utara sana.. lepas je keluar result terus dapat sambung belajar tak sempat nak buat akaun bank semua. Payah jugak nak keluarkan duit sebab hanya ada akaun Bank Islam je. Kesian kat Madam setiap kali nak bank duit belanja sebab Bank Islam jauh sangat dari rumah dan jauh dari tempat kerja dia. KadangII nak guna duit cepat kene guna akaun Maybank kawan atau  tunggu je smpi Madam free nak g Bank Islam. Memang payah.


                            Tetapi sekarang tidak susah lagi kerana adanya Maybank Cardless Withdrawal. Hanya transferkan dari akaun Maybank2u / Maybank2u App kepada penerima dan penerima boleh keluar duit tanpa menggunakan kad di mana mana cawangan mesin ATM Maybank. Mudah kan? If korang bukan pelanggan Maybank pun BOLEH juga menggunakan Maybank Cardless Withdrawal ni.


                            Bagi yang belum mengaktifkan Maybank2u app boleh aktif dengan ikut cara di dalam video ni..




                            Yang bestnya gunakan Cardless Withdrawal ni kalau dah keluar nak shopping or makan then terlupa bawak wallet boleh guna kaedah Cashless Withdrawal ni. Kan mudah tak ada la gabra semacam je kan.. hehehe


                            Langkah Langkah Menghantar:-
                            • Login ke Maybank2u korang.
                            • Pilih "Accounts Banking"
                            • Klik "Transfer" *rujuk gambar dibawah* 

                            • Tekan "Open Cardless Withdrawal" *rujuk gambar dibawah*



                            • Masukkan maklumat semua ok. Yang tanda "*" WAJIB. 
                            • Dah siap klik "continue".


                            • Requset TAC dan masukkan. Kemudian klik "confirm".


                            Transaksi anda berjaya. 



                            Setelah berjaya, akan diberikan ID Transaksi 16 Digit dan Kod Pengeluaran 6 digit. Jika kita sendiri adalah penerima, ID dan Kod  diterima oleh kita sendiri. Jika sebaliknya, pengirim harus memberikan kod itu kepada penerima kerana tanpa kedua-dua kod ini, pengeluaran wang oleh penerima adalah dalam masa 24 jam.

                            IMG_3526
                            Contoh ID dan Kod yang diterima.


                            Dah setel semau langkah tadi penerima boleh pergi ke cawangan ATM Maybank yang berdekatan untuk mengeluarkan duit tanpa menggunakan Kad. 


                            Langkah-Langkah Pengeluaran:-

                            • Tekan dan pilih " Pengeluaran Tanpa Kad "

                            IMG_3534

                            • Masukkan 16/17 digit ID yang diberikan.
                            IMG_3535

                            • Masukkan 6 digit " Kod Pengeluaran" yang diberikan oleh penghantar. Keluarkan duit dan senyum bahagia. hheehe
                            Maybank Cardless Withdrawal, pengeluaran wang tanpa kad atm dengan maybank


                            Siap dah.. Macam mana? Mudahkan? Sememangnya diakui mudah dengan Maybank Cardless Withdrawal ni. Antara kebaikannya yang ketara:-

                            • Mudah
                            • Boleh digunakan dalam keadaan terdesak pada masa tertinggal dompet atau tanpa kad ATM.
                            • Boleh hantar kepada sesiapa sahaja termasuk bukan pelanggan Maybank. Cara kedua selain menggunak Interbank Transfer. 
                            • Boleh digunakan pada diri sendiri jugak. 
                            • Dikeluarkan dimana sahaja cawangan mesin ATM Maybank diseluruh Malaysia.

                            Cuma kene BERHATI-HATI dan TELITI semasa memasukkansegala maklumat yang diperluakan. Belum habis lagi tau.. haaaa ni


                            Berita Baik untuk SEMUA Pengguna Maybank Cardless Withdrawal!!!

                            Pihak Maybank menawarkan  hadiah RM500 setiap hari sehingga 5 February 2014 kepada 3 yang bertuah bila korang menggunakan Cardless Withdrawal ni. Ya ampun dah la senang dan mudah lepas tu dapat pulak RM500. Apa tunggu lagi? Jom cuba sekarang. ! :)



                            Apa pandangan anda mengenai Maybank Cardless Withdrawal?? Kongsikan jom.. Sumber gambar: Eyriqazz.Com



                            18 January 2014

                            Perla Coffee Original.

                            بسم الله الرحمن الرحيم


                            Perla Coffee adalah salah satu kopi untuk mencerahkan kulit dan seluruh tubuh badan dengan cepat dan efektif. Proses pemutihan berlangsung di kepala hingga ke kaki yang bermakna anda akan mendapat warna kulit yang putih/cerah yang sekata di seluruh tubuh anda. Perla coffee juga membantu merawat kulit bermasalah seperti kulit berjerawat, jeragat, parut -parut lama dan  juga masalh kulit yang menghantui anda. Hasil dapat dilihat selepas seminggu mengamalkanPerla Coffee. 



                            KEBAIKAN PERLA COFEE:- 
                            ✿Melembut dan menghaluskan tekstur kulit.
                            ✿Kulit kelihatan lebih gebu, bersinar dan sempurna 
                            tanpa cela (flawless)
                            ✿Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam 
                            masa 1- 2 minggu.
                            ✿Memulihkan kulit berparut dan bermasalah
                            ✿Menjadikan kulit lebih anjal serta lembap.
                            ✿mengurangkan kedutan dan garis halus
                            ✿mengecilkan liang pori
                            ✿meningkatkan sistem imunisasi badan.
                            ✿mengatasi masalh jerawat dan jeragat.


                            BAHAN UTAMA PERLA COFFEE:-
                            ✿Serbuk Mutiara,
                            ✿Glutathione 
                            ✿Asid Hyaluronik


                                                          


                            ★Serbuk Mutiara 
                            MUTIARA dipercayai berkhasiat untuk kecantikan sejak 
                            ribuan tahun lalu. Para Maharani China menggunakan dan meminum serbuk mutiara sementara Ratu Cleopatra memanjakan diri dengan mandi susu yang dicampur serbuk mutiara. Kelebihan serbuk mutiara ialah melembap, mencerah serta menghaluskan kulit. 

                            ★Glutathione
                            GLUTATHIONE sudah terbukti secara saintifik oleh ahli 
                            perubatan dapat mencerahkan kulit sekiranya diambil secara berterusan. Pengambilan glutathione secara berterusan akan membuatkan kulit semakin cerah dan putih. Ianya juga dapat membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar. Glutathione juga merupakan agen pembuang toksin yang paling berkesan.

                            ★Asid Hyaluronik
                            ASID HYALURONIK adalah salah satu rahsia penjagaan muka 
                            selebriti di dunia hiburan, ianya diperlukan untuk menentang kedutan atas kulit muka. Asid Hyaluronik memainkan peranan penting ke atas kulit kerana ianya akan mula hilang bermula umur 25 tahun yang menyebabkan kelembapan kulit juga berkurangan. Asid Hyaluronik membantu menganjalkan kulit serta menghalang penuaan. Kandungan Asid Hyaluronik dalam badan harus dikekalkan dengan mengamalkan Perla Coffee. 


                            CARA PENGAMBILAN:-
                            1. Masukkan 1 sachet Perla Coffee ke dalam secawan air panas atau suam.
                            2. Kacau dan sedia diminum
                            3. Maksimum pengambilan 2 sachet sehari
                            4. Dinasihatkan minum air masak / mineral / air bersih 
                            5. 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan pantas.

                            PERHATIAN:-
                            • Sesuai utk IBU MENGANDUNG  dan MENYUSU BABY krn kandungan SERBUK MUTIARA dpt membantu mencerahkan kulit baby & GLUTHATHIONE pula dpt bekalkan tenaga optimum bagi ibu setiap hari.

                            HARGA: RM59.00(SM) RM65.00(SS)


                            HARGA PROMOSI:-

                            RM55.00(SM) RM60.00(SS)
                            FREE POSTAGE 



                            Sebarang pertanyaan/order boleh dilakukan di: 

                            WHATSAPP : 0193283549


                            TESTIMONI:-

                            Founder of Perla Coffee











                            HARGA: RM59.00(SM) RM65.00(SS)


                            HARGA PROMOSI:-

                            RM55.00(SM) RM60.00(SS)
                            FREE POSTAGE 



                            Sebarang pertanyaan/order boleh dilakukan di: 

                            WHATSAPP : 0193283549



                            Miracle Slimming Coffee & Testimoni

                            بسم الله الرحمن الرحيم





                            Miracle Slimming Coffee satu-satunya minuman pelangsingan berperisa kopi yang sedap dan dijamin berkesan dalam masa 7 hari tanpa perlu berdiet sakan!!



                            Menggunakan bahan-bahan yang berkualiti seperti berikut :



                            1) Garcinia Cambogia
                            Supplemen dari jenis herba yang dipasarkan sebagai agen penurunan berat badan kerana ia mengandungi kompaun bernama Hydroxycitric Acid (HA) yang membantu merawat obesiti.



                            Herba ini mampu : 
                            Ø Mengawal selera makan selama beberapa jam lamanya
                            Ø Mendapat lebih tenaga untuk aktiviti fizikal
                            Ø Mengurangkan nafsu untuk makan
                            Ø Menaikkan kadar metabolisme dan pembakaran kalori
                            Ø Menurunkan berat badan dengan berkesan dan terkawal
                            Ø Membakar lemak badan dengan pantas
                            Ø Mengawal berat badan dengan muda

                            Kebaikan Garcinia Cambogia:
                            Ø Berkesan mengurangkan berat badan
                            Ø Menghalang pembentukan lemak
                            Ø Mengurangkan kolestrol
                            Ø Menambahkan tenaga
                            Ø Merawat masalah kemurungan, susah tidur



                            2) L-Carnitine
                            Fungsi utama dari carnitine di dalam tubuh adalah untuk mengatur oksidasi lemak (membakar lemak). Ia bertanggungjawab untuk mengankut lemak ke tungku pembakaran lemak dlam sel tubuh, yang disebut dengan mitokondria. Lemak tidak akan bisa dioksidasi jika lemak tidak dapat mencapai mitokondria, sekeras apapun anda melakukan senaman atau melakukan diet tegar.



                            3) Slim Herbs
                            Diformulasikan daripada beberapa herba terpilih yang dipercayai keberkesanannya




                            CARA PENGAMBILAN:-

                            Ø Ambil 2scoop sehari 30minit sebelum sarapan pagi
                            Ø Campurkan dengan secawan air suam 
                            Ø Banyakkan minum air putih utk proses detokfikasi yang cepat




                            Berat / Jar: 500gram



                            PERHATIAN!!!

                            • Miracle Slimming Coffee satu-satunya minuman pelangsingan berperisa kopi yang ... Ada KKM & HALAL
                            • Ibu mengandung, menyusu bayi sepenuh masa & penghidap penyakit kronik tidak dibenarkan ambil
                            • Sesuai diambil bagi lelaki & wanita yang berumur 18 tahun keatas.


                            HARGA: RM100.00(SM) RM110.00(SS) FREE POSTAGE.


                            CARA PEMBELIAN:-

                            SMS/WhatsApp 0179458752
                            Email: houseofwns@yahoo.com.my
                            FB Page: House of WNS.


                            TESTIMONI:-












                            HARGA: RM100.00(SM) RM110.00(SS) FREE POSTAGE.



                            CARA PEMBELIAN:-

                            SMS/WhatsApp 0179458752
                            Email: houseofwns@yahoo.com.my
                            FB Page: House of WNS.