25 October 2013

Mini Giveaway By Nabila Medan

بسم الله الرحمن الرحيم




CLICK BANNER!!


Hadiah menarik and awesome. ;)






24 October 2013

Agen Topup Diperlukan

بسم الله الرحمن الرحيم

IKLAN



Bagi pengguna yang Topup handphone hari hari.. hah dengan pendaftaran sebagai agen Topup anda boleh terus Topup tanpa perlu ke kedai. Dan untuk pelajar boleh jual Topup kepada rakan kolej anda dan jadikan ia sebagai pendapatan sampingan. 


Margin Keuntungan:-
  • Celcom RM5-10 4%, RM11-30 5%, RM31-50 6%, RM100 7% 
  • Maxis RM5-100 2.5% 
  • Digi RM5 1% RM10-100 3% 
  • Tunetalk RM5-100 4% 
  • Umobile RM5-100 5%





 









Kelebihan System Topup:-
  • Keuntungan topup CELCOM tertinggi dalam pasaran.
  • Khidmat bantuan tentang masalah reload anda. 10am-10pm. 
  • Tanpa penindasan, semua agen memperoleh keuntungan yg sama. =>Server yang laju serta tiada caj SMS dari server.
  • Boleh reload melalui SMS atau melalui internet. 
  • oleh semak transaksi melalui internet. 
  • Pelbagai reload disediakan dgn kadar keuntungan yang tinggi. 
  • Proses pendaftaran yang cepat antara 30 minit hingga 2jam.
  • Tambah modal topup dibuka seawal 10pm-7pm. 
  • Penambahan modal minima RM50 sahaja. 
  • Tiada had belian/jualan. tiada perlucutan ahli jika tidak aktif. 
  • Keuntungan secara terus (Real Time) bukan secara bonus bulanan.
  • Tidak perlu ada kedai/premis. hanya menggunakan telefon sahaja.




PROMOSI SEKARANG !!TERHAD KEPADA 10 ORG TERAWAL SAHAJA.

DAFTAR SEKARANG SEBAGAI AGENT SECARA PERCUMA. TIADA YURAN PENDAFTARAN. MINIMUM MODAL TOP UP RM50. ANDA MULA JUAL TOP UP DENGAN MODAL YANG ANDA BAYAR.



Berminat boleh terus direct contact  En. Zul





23 October 2013

Tonton Online: Diandra Episode 10

بسم الله الرحمن الرحيم




 


Enjoy watching :)
Full Episode---> HERE



21 October 2013

Video Brosur: Iklankan Produk Anda dalam Bentuk Video

بسم الله الرحمن الرحيم 


Anda seorang usahawan? Mempunyai produk sendiri? Kadang kadang masa kerja tak menentu dan pening memikirkan cara nak pasarkan dan perkenalkan produk anda ? Sekarang tidak lagi dengan Video Brosur.




Apa itu Video Brosur ?

Video Brosur adalah video pemasaran untuk perniagaan dan sesebuah organisasi  yang menggabungkan pembentang profesional, gambar, video dan 3D mahupun animasi logo untuk keperluan identiti jenama anda. Ia seperti anda mengiklan produk anda dalam bentuk video. 


Video Brosur merupakan video pemasaran untuk semua orang. Yakin dan percaya bahawa Video Brosur adalah penyelesaian inovatif untuk mengurangkan kos anda dalam pengiklanan , promosi dan ia adalah pilihan yang terbaik untuk menyebarkan idea anda kepada massa melalui internet.


Video Brosur mengambil risalah cetak membosankan dan menukar dalam video pendek . Bukan itu sahaja .. Video Brosur pembentang video profesional untuk bercakap mengenai anda dalam video. Video anda menjadi jauh lebih peribadi dan bukannya membaca teks. 


Video Brosur datang dalam 3 pakej. Video Brosur ranges dari 30 saat hingga 5 minit disesuaikan dengan keperluan pelanggan dan kami mempunyai senarai pembentang profesional yang boleh anda pilih.


Hubungi kami untuk maklumat lanjut. Kami akan membantu anda dalam memilih pakej yang sesuai untuk anda. Anda akan mengetahui bagaimana mudah untuk dilaksanakan, Bagaimana untuk melakukannya dengan cara yang betul dan bagaimana untuk mendapatkan kualiti profesional untuk sebahagian kecil daripada apa yang anda perlu membayar.



Page: Like us Video Brosur.
Call us: 1300 888 977


Kembangkan perniagaan anda, dapatkan lebih banyak daripada pelaburan pemasaran yang anda bayar. Dapatkan jawapan yang anda perlukan dalam satu sesi tidak bertanggungjawab Vidoe Brosur percuma.


sedikit brief in English Version.







19 October 2013

Tonton Online: Kampung Girl Episode 13 (AKHIR)

بسم الله الرحمن الرحيم



The last episode of Kampung Girl. Moral of the story, kampung girl bukan akan kampung girl selamanya... haha

Cerita ni tak sesuai untuk tontonan kanak kanak.. peace (^_^)



 


Full episode --> HERE



18 October 2013

Karikatur Giveaway By Zaza, Ruang Monolog dan Sheila Salim

بسم الله الرحمن الرحيم







Nak karikatur percuma dari Ruang Monolog.. Jom join GiveAway yang dianjurkan oleh 3 blogger ini.. 

Selain itu ada hadiah lain juga seperti dibawah:- 

  • Shawl x 2 orang pemenang (  zaza )
  • 3biji keychain  x 1 orang pemenang (  zaza )
  • RM10.00 topup x 2orang pemenang (sheila salim )
  • Fridget Magnet x 2 orang ( faziedasite )


Syarat yang mudah dan senang sahaja pastinya korang nak join pun tak rasa pening dan penat.. Tekan la banner bolat tuh untuk maklumat lanjut ;)





Tips Kecantikkan: Kebaikan Uncang Teh

بسم الله الرحمن الرحيم


Tidak perlu wang yang banyak untuk kelihatan cergas dan cantik lagi sebaliknya anda hanya memerlukan uncang teh. Hai peeps.. How are you guys.. ;) sebelum nak share about Kebaikan Uncang Teh jangan lupa temu janji kita Kampung Girl Episode 13 yea... Uncang teh kebiasaannya kita buang lepas guna sekali right ? kadang kadang ada juga sesetengah orang dua kali guna baru buang itu tidak dinafikan. hehe 

Hari ni nak kongsi 3 tip kecantikan yang sangat senang dilakukan oleh anda yang gojes lagi hensem dengan hanya menggunakan uncang teh. Disyorkan untuk menggunakan teh hijau kerana lebih berkesan untuk antioksidan dan baunya yang memenenangkan


Spa Wap Teh
Bawa kemewahan spa ke rumah anda dengan spa wap teh buatan sendiri. Hanya didihkan beberapa cawan air dan tuangkannya ke dalam satu mangkuk yang besar. Kemudian, letakkan satu atau dua uncang teh. Selubungkan kepala anda dengan tuala dan dedahkan muka anda pada mangkuk tersebut selama 5 hingga 10 minit. Proses ini akan membuka liang roma anda secara semula jadi dan menganjalkannya. 



Surutkan Mata Bengkak
Bancuh dua uncang teh, kemudian perah keluar sedikit air daripadanya dan biarkan sejuk selama beberapa saat. Selepas itu, anda perlu baring di atas permukaan yang rata dan letakkan uncang teh pada kedua-dua mata dan tekan secara perlahan-lahan. Biarkan uncang teh pada mata selama 15 hingga 20 minit. Hasilnya, mata anda akan kelihatan lebih bertenaga dan tidak bengkak! Ini kerana asid 'tannic' dalam teh membantu mengecut mana-mana bengkak atau keradangan di kawasan mata. 

Betulkan Kuku yang Patah
Satu uncang teh mampu menyelesaikan masalah kuku patah! Potong sebahagian kecil uncang teh anda dan keluarkan serbuk di dalamnyan. Kemudian, lekatkan potongan uncang teh yang kecil tadi pada kuku anda yang patah dan sapukan gam padanya. Proses ini biasanya mengambil masa antara 5 hingga 15 minit, jadi anda tidak perlu tergesa-gesa.



Selamat mencuba ;)



16 October 2013

Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com

بسم الله الرحمن الرحيم




SENARAI HADIAH:-

  • Telekung solat x 3 
  • Beg x 3 
  • Selendang/Pashmina x 5 
  • T-Shirt x 10

Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman  www.reddelima.com  setiap satu di

  • Kategori 'Sleepwear.' 
  • Kategori 'Officewear'. 
  • Kategori beg. 
  • Kategori 'Accessories'. 
  • Kategori 'Scarf."


TAMAT 29/10/2013



Tonton Online: Diandra Episode 9

بسم الله الرحمن الرحيم



 



Enjoy watching :)
Full Episode---> HERE





Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida


بسم الله الرحمن الرحيم 


  Assalamualaikum, peace upon you.





Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :





 Syarat-syarat wajib :-  


  1. Like dan Add Facebook Sponsors :  

  2. Like dan Follow Blog Shida : 

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini

Senarai Hadiah

TAMAT 29.10.2013




13 October 2013

100 hamper Mister Potato bernilai RM50 untuk dimenangi

بسم الله الرحمن الرحيم




Mister Potato... siapa tak kenal Mister Potato kan ? kan ? pada yang tak kenal sila lah kenal kenal yea.. bermacam perisa dan bermacam bentuk bungkusan yang dikeluarkan Mister Potato...


Salah satunya.. ;)



Mister Potato baik hati nak berikan 100 hamper Mister Potato yang bernilai RM50.00 untuk mereka yang bertuah. Syaratnya mudah sahaja.. 

- Saksikan video... 
- Share kan di facebook atau twitter dan TAG satu kawan anda. 
- Jawab soalan dan lengkapkan borang penyertaan. 

Terma dan Syarat:-

1. Peraduan akan dijalankan dari 7-30 Oktober 2013.
2. Setiap peserta boleh menghantar lebih daripada satu penyertaan untuk meningkatkan peluang untuk menang ketika peraduan dijalankan.
3. Tarikh tutup bagi penyertaan: 4.00pm, 30 Oktober 2013.
4. 10 pemenang akan diumumkan setiap hari Isnin, Rabu dan Jumaat dihalaman Facebook 8Share bermula pada 9 Oktober 2013.
5. Pemenang-pemenang diperlukan mengambil hadiah daripada ofis Mister Potato. Arahan bagi pengambilan hadiah akan diberikan setelah penerimaan hadiah disahkan oleh pemenang tersebut.



Mudah kan ? Jadi apa tunggu lagi.. Klik sini sekarang untuk menang hamper Mister Potato --> http://bit.ly/1bPHO1l








Wanita Nyaris Ditembak

بسم الله الرحمن الرحيم




KOTA BAHARU, 12 Okt (Bernama) -- Seorang wanita berusia 22 tahun nyaris maut terkena tembakan di persimpangan lampu isyarat Simpang Empat Binjai, Kubang Kerian di sini, semalam. Timbalan Ketua Polis Kelantan Datuk Mazlan Lazim berkata kejadian pukul 6.40 petang itu menyebabkan Nurul Atikah Sidek mengalami luka di bahagian hidung, muka serta tangan kanan dipercayai kesan terkena serpihan cermin kereta yang pecah akibat tembakan.

"Terdapat lima kesan tembakan ditemui pada kereta mangsa iaitu dua di cermin sebelah kanan pemandu, satu pada pintu dan dua di cermin hadapan sebelah pemandu. "Tembakan itu bagaimanapun tidak tepat mengenai mangsa dan penembak kemudian melarikan diri ke arah Bachok dengan motosikal," katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Mazlan berkata ketika kejadian, wanita yang berasal dari Kampung Karang Banggu, Kota Baharu itu sedang memandu kereta seorang diri dari arah Bachok menghala ke Kubang Kerian sebelum berhenti di lampu isyarat itu. Beliau berkata kereta jenis Proton Persona itu dihampiri empat individu yang menaiki dua motosikal sebelum seorang daripada pembonceng motosikal itu melepaskan lima das tembakan. 

"Mangsa yang dalam keadaan berlumuran darah dihantar ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian dan keadaannya stabil. "Mangsa memberitahu tidak pernah mempunyai masalah dengan sesiapa dan kemungkinan dalam kes ini suspek tersalah sasaran," katanya. -BERNAMA-




12 October 2013

GA October by Emas Putih

بسم الله الرحمن الرحيم

Pembaca dan pengunjung tanpa nama blog celup pekasam cik wanie saya jemput korang semua untuk join GiveAway October by Emas Putih. Hadiah?? Hadiah lumayan dan pastinya berbaloi baloi untuk korang menang.. Syarat pun mudah sambil makan kacang sebungkuih pun boleh siap. ;) 


Pastikan ada blog.. hohoho wajib la ada kan kalau tak mane nak tempek coding yang disediakan. 
Kedua ada facebook.. wajib like semua page yea. Mudah sahaja.
Ketiga ada instagram
dan last sekali WAJIB like picture. 




Mudahkan?? Apa tunggu lagi CLICK BANNER !!!


Hadiah :
Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi






Tonton Online: Kampung Girl Episode 12

بسم الله الرحمن الرحيم


Jom layan kampung Girl Episode 12.. hehe apa macam best dak cerita ni.. any request cerita boleh shout out kat cbox wanie yea.. Selamat menonton ;)




kepalabergetar


Full episode --> HERE




09 October 2013

Tonton Online: Diandra Episode 8

بسم الله الرحمن الرحيم




 




Enjoy watching :)
Full Episode---> HERE




05 October 2013

Nuffnang Food Fest Today.

بسم الله الرحمن الرحيم




Hari ini berlangsungnya NUFFNANG FOOD FEST. Venue: Blue Entrance Sunway Pyrmaid. Sebelum pergi mau update blog dulu.. kehkeh Pada sesiapa yang free jemput jemput datang nah... 







List of Vendors..




Lapar tak ? hehehe Sesiapa yang dekat dan berdekatan jemput hadir anda perlu makan dan TwEat. Kepada pengguna App Store uolls boleh download Apps yang disediakan disini --->  http://bit.ly/19YFgdN kepada pengguna Android sila jangan menangis anda tweet sahaja secara manual dan pastikan ber"hastag" .. semudah macam masukkan makanan dlm mulut, kunyah dan kenyang (^_^)




p/s: jumpa anda disana.




Halalkah 8Share ?

بسم الله الرحمن الرحيم




Semalam dapat email dari Yuna 8Share. Memang setiap kali dapat email dari 8Share akan buka dan baca. Tak kisah la apa yang 8Share hantar memang wajib buka untuk tahu perkembangan terkini 8Share. Tengok subject " Halal ke benda ni? " Oh rupanya pihak 8Share nak terangkan halal ke 8Share ini. Waaaa bagus sangat video yang Aqila share. Jom tengok






Okay dah kan ? Jadi macam mana halalkan? Yes pastinya halal dan tidak diragui oleh ku.  Cuma ads yang berkaitan " Tidak Halal" yang beragama Islam tak payah nak tergedik tergeliat pergi share nah.... kalau buat juga saja mau cari penyakit. Perkara yang kedua I like dalam video macam mana dan bagaimana menghalalkan setiap 20sen itu. Hahhhh.... ni bukan main main yea. 1 sen pun kalau curi tuannya tak ikhlas tetap dosa tau.. 1 sen bernilai tau pada daku yang kurang berduit ni.. hehehe (^_^)


contoh satu post ni baru je terjadi sat tadi kat satu group iklan. Ayat dia pergghhh boleh tahan mantap dengan gambar miera liyana yang seksi.. hujung sekali letak link iklan..motif ??? Korang dah besar jawab sendiri. ;) Kalau ikutkan gosip tuh dah lama gambar pun gambar lama. Saja lah gatal tangan p tekan. sekali tekan kau tepat tekaan daku. So tahniah untuk dia. 




p/s: Awak awak semua pun dah besar n matangkan boleh beza mana baik dan kurang baik. Pilihan ditangan korang jadi pilih lah yang terbaik untuk jaminan hidup yang terbaik. Bukan nak kata saya baik cuma menyampaikan. 




Tonton Online: Kampung Girl Episode 11

بسم الله الرحمن الرحيم


Yeahh.. kita kembali lagi dengan Kampung Girl Episode 11. Selamat menonton. Full episode --> HERE









03 October 2013

Tonton Online: Diandra Episode 7

بسم الله الرحمن الرحيم



 



Enjoy Watching :)
Full Episode --> HERE





Mini Giveaway EkaTikah Craft

بسم الله الرحمن الرحيم




Alhamdulillah, tiba sudah bulan 10 iaitu bulan yang dinanti-nantikan. Bulan yang mempunyai seribu satu makna bagi aku dan juga keluarga. Heee

Bersempena dengan hari baik, bulan baik dan juga merupakan bulan kelahiran aku *take note*, satu Mini Giveaway EkaTikah Craft akan diadakan. Hadiah semuanya berunsurkan craft. Mungkin hadiah tidaklah semahal mana, tetapi yang penting ikhlas dari hati. Hee

Segmen ini akan berlangsung mulai 2 Qktober 2013 dan berakhir 30 Oktober 2013.

Hadiah-hadiahnya:
1 hadiah misteri untuk seorang top refferal
2 bantal craft bersaiz 1/2 A4
5 Keychain Cendawan
5 Keychain Love
5 Handphone Strap Stawberri
3 bekas tempat cucuk jarum
10pcs Brooch Rose
5 batang Bookmark
10 blog tersenarai dalam bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip

-Gambar hadiah akan di update kemudian dan kemungkinan hadiah akan bertambah. Pemilihan pemenang berdasarkan random.org-

Syarat-syaratnya:
1- Mestilah Warganegara Malaysia dan merupakan followers
Blog Bila Jari Mula Menaip
3- LIKE Page Bila Jari Mula Menaip di Facebook.

4- LIKE gambar Colourful Bookmark di SINI atau klik gambar di bawah:


5- Klik SINI SINI SINI dan SINI
6- Sediakan satu entri bertajuk "Mini Giveaway EkaTikah Craft".
7- Copy code yang tersedia ada, paste di HTML entri anda dan publish.
8- Hanya perlu hantar link penyertaan anda di ruang komen entri ini.

Mudah bukan? Tunggu apa lagi, klik banner EkaTikah Craft di atas untuk join.





01 October 2013

SPECIAL BIRTHDAY GIVEAWAY BERNILAI RM750

بسم الله الرحمن الرحيم



Tadi mood kecewa.. sekarang jom ceriakan hari korang dengan sertai SPECIAL BIRTHDAY GIVEAWAY BERNILAI RM750 by Nabila Medan dan ditaja oleh beberapa blogger iaitu Emas PutihNabila MedanMunirah ZahariZyraneeNur Syahiera DahhariSyifaul Saira.



Click Banner !



Hadiah yang diatawarkan sungguh lumayan dan ummphhh (^_^)

  • 1 Set Produk Mary Kay Bernilai RM108
  • 1 Pcs Bedak Arab Bernilai RM35
  • 10 Pcs Shawl Thara Jenama Sugarscarf Bernilai RM43 Setiap Satu
  • 2 Pcs Baju Bernilai RM50 & RM55
  • 2 Pcs Bear Bernilai RM15 Setiap Satu
  • 1 Pcs Krim Ibu Putih Ninaskincare Bernilai RM50
  • 1 Pcs Shiseido Mask Hitam Bernilai RM1.50
  • 1 Pcs Shiseido Mask Naturgo (Pek Oren) Bernilai RM1.50
  • 1 Pcs Sabun Susu Beras Collagen KZ Brothers Bernilai RM8




p/s: Sila tekan banner dan sertai GiveAway yang Ummphhh ini !




Kecewa Yang Telah Lama Terpendam

بسم الله الرحمن الرحيم




Lama tak bercerita disini. Lama tak mencari mood nak meluahkan rasa kat sini sedangkan banyak yang terpendam sampai tertusuk kalbu. Sejak kebelakangan ni banyak sertai segmen & GA bloggers. Thanks to uolls yang jemput me kat chatbox. Saya amat hargai saya ditag atau dijemput rasa dihargai sekejap. Pada mana yang tak sempat join jangan kecil hati yea.


Yang singgah dan follow then tinggalkan jejak kat chatbox thanks so much..  I will visit ur blog ASAP. even apa le ada dengan blog celup ni. hahaha I hope this blog give uolls "something" yang uolls takkan dapat kat tempat lain. hoho angan angan besar aje kau cik non. (^_^)


Tapi sedikit kekecewaan diluahkan disini kepada insan yang suka mengambil kesempatan bila  WA dalam kesempitan. Ye la WA tergojoh gopoh nak blogwalking tekan je kat nama KELUAR LINK IKLAN. haihh kata singgah sini WA nak balas la atas persinggahan tuh tapiiiii.......... kecewa sangat. Kenapa buat macam tuh ?? Why?? Tell me pleaseeee.... *leleh dah ayaq mata ceq*
hampa jangan dok buat lagi tuh nak tak baik sayang ku intang payung delima.


Kan dah pesan kat situ if nak tinggalkan pun letakkan description yang sepatutnya.. Saya tak kejam sangat haih.. Lagi lagi saya ni suka baca benda yang saya tak pernah tahu atau tak pernah dengar. Tanpa segan silu saya akan tekan untuk tahu lebih lanjut. Apa yang anda buat telah menjadi satu kesalahan kecil dan telah mengecewakan saya. Yes i know ada yang tak setuju dengan my statement mesti cakap " alaa benda kecik je" .. YES memang benda kecik tapi PERLU ke buat macam tu semata mata nak upkan duit uolls ? Saya pun ada tapi saya tak terdesak sampai nak buat macam itu. Even saya TAK PERNAH sekalipun cashout. Walaupun saya lihat beratus ribu riban kawan kawan lain cashout tapi saya RM1.00 pun tak pernah tapi tak menjadikan saya untuk menggunakan taktik TIPU.


Saban hari saya usaha dan cuba cari jalan macam mana nak naik earnings saya. Saya memerah otak untuk buat ayat menarik orang luar sana nak tahu lebih lanjut apa yang saya cuba sampaikan. Buat cara simpati pun sama tak buat sama. Dan ini juga bukan sebab untuk saya gunakan cara TIPU untuk naikkan earnings saya sebagaimana awak lakukan. Hope you can understand this.



Kepada insan insan yang telah melakukan itu ubah caranya. Saya tak mintak awak hentikan tapi UBAH CARA. I love you all guys yang datang my blog tapi saya kecewa jika certain type of this people. InsyahAllah segala usaha awak akan terbalas. Salam sayang dari Cik Wanie