30 September 2013

Giveaway Butik Comel Collection

بسم الله الرحمن الرحيم



KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
1) Baucar RM200
2) Baucar RM150
3) Baucar RM100
Saguhati: 2 pemenang x Baucar RM50

Hadiah ditaja oleh Butik Comel Collection

PEMILIHAN PEMENANG:
-menggunakan random.org

SEMUA PESERTA BERPELUANG UNTUK MENANG
JOM JOIN RERAMAI!






Mini September Birthday GA

بسم الله الرحمن الرحيم



Jom support blogger ni join segmen dia nak buat ucapan sempena ulangtahun kelahiran dia yang ke 18. Klik banner yea (^_^)





CLICK BANNER!
Last this tonight (^_^)



Ucapan untuk si cantik manis:-


kek betul x boleh bagi ni je mampu (^_^)


Selamat ulang tahun kelahiran yang ke-18. Alhamdullilah dipanjangkan umur untuk meneruskan kehidupan olehNya. Semoga adik comel dimurahkan rezeki, diberkati olehNya. Dengan meningkat umur nak masuk zon kematangan semoga adik comel menjadi anak yang solehah kepada kedua ibu bapa dan muslimah yang sopan santun lagi manis.




Easy Peasy Giveaway by FD

بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, Powerbank Hello Kitty 5200 mAh x 1, barangan dekorasi x 1, MP3 x 1, Scented Powerbank 2600 mAh x 1, plain halfmoon shawl x 1, keychain Blogger x 3, bookmark limited edition x 5, topup RM5 x 2, voucher discount 10% untuk semua peserta

Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Jasple Boutique, Preternatural Touch, Eymasu World Craft, Mojat Cerewet, dan Abam Ming.

Tamat 13 Oct 13, 10 malam




28 September 2013

Segmen: Bloglist Istimewa Ayu Insyirah Tahun 2013

بسم الله الرحمن الرحيم




CLICK BANNER untuk join.


Jom terjah sis Ayu Insyirah --> TEKAN


TAMAT 18/10/2013


Tonton Online: Kampung Girl Episode 10

بسم الله الرحمن الرحيم




 


Klik SINI untuk tonton
*alternatif*




Full Episode --> HERE
Have a nice day :)



26 September 2013

(TAHNIAH) Adam AF Sah Suami Fiza Elite Dengan Sekali Lafaz

بسم الله الرحمن الرحيم






Bekas anggota kumpulan Elite, Siti Zaidatul Fiza Abdul Halim atau dikenali dengan nama Fiza Halim, 32 sah menjadi isteri kepada penyanyi kelahiran Akademi Fantasia musim kedua, Mohd Aizam Mat Saman atau Adam, 30 pada jam 10.30 pagi tadi bertempat di Pejabat Jabatan Agama Islam Selangor, Shah Alam dengan mas kahwin RM300 dan hantaran sepersalinan lengkap.


Pasangan dinikahkan oleh Pendaftar Nikah, Cerai dan Rujuk Daerah Petaling, Suhaimi Ahmad Wakid dan majlis dimulakan dengan khutbah nikah oleh Suhaimi. Pasangan ini yang mengenakan putih ini turut kelihatan sepadan bagai pinang dibelah dua.
Ini merupakan perkahwinan kedua bagi Fiza dan perkahiwinan pertama bagi Adam selepas Fiza pernah berkahwin dan mempunyai dua cahaya mata.
Semoga kedua mempelai bahagia hingga keakhirnya hayat. (^_^) Jom tengok ada beberapa keping gambar di sekitar majlis pernikahan. Kredit picture to Roti Kaya & BaeutifulNara.



















Tonton Online: Diandra Episode 2

بسم الله الرحمن الرحيم



 



Enjoy watching :)
Full Episode---> HERE






Tonton Online: Diandra Epidose 5

بسم الله الرحمن الرحيم









Selamat Menonton :)
Full Episode ---> HERE








Tonton Online: Diandra Epidose 4

بسم الله الرحمن الرحيم




 





Selamat Menonton :)
Full Episode ---> HERE




Tonton Online: Diandra Episode 3

بسم الله الرحمن الرحيم




 





Enjoy Watching
Full Episode ---> HERE





Tonton Online: Diandra Episode 6

بسم الله الرحمن الرحيم







Enjoy Watching :)
Full Episode --> HERE



Tonton Online: Diandra Episode 1

بسم الله الرحمن الرحيم




 





Enjoy watching.
Full Episode ---> HERE




25 September 2013

Full Episode Diandra TV3

بسم الله الرحمن الرحيم






Diandra (si Nur Fathia), atau nama sebenarnya Puteri Diandra Fikri merupakan anak kepada seorang hartawan terkenal iaitu Datuk Fikri. Diandra seorang gadis yang lasak, ceria dan berminat dalam seni mempertahankan diri terutamanya, ‘kick-boxing’. Datuk Fikri berharap agar Diandra akan bekerja di syarikatnya tetapi Diandra yang lebih suka sesuatu yang mencabar terpaksa mengecewakan ayahnya. 



Adam Fahmi (si Aiman Hakim Ridza) pula merupakan seorang aktor yang sangat terkenal. Dia bukan sahaja kacak tetapi bakat semulajadi dalam lakonan juga membuatkannya sentiasa popular di kalangan peminatnya. Adam menjadi pujaan ramai dan apa sahaja drama dan filem yang dia berlakon pasti menjadi ‘box office’. Dek kerana populariti dan kelancangan mulutnya, Adam mempunyai ramai musuh sehingga dia menerima ugutan bunuh.





Selepas berbincang dengan kawan baiknya, Kamal, Adam bersetuju untuk mengambil seorang pembantu peribadi dan juga pengawal keselamatan yang boleh menguruskan jadual dan keselamatan dirinya. Apa yang tidak dijangka oleh Adam ialah Kamal mencadangkan kawan baiknya, Diandra. Walaupun masing-masing tidak berkenan dan tidak bersetuju, selepas dipujuk oleh Kamal, Adam dan Diandra cuba bekerjasama. 






Diandra meluat dengan perangai Adam yang angkuh dan juga kaki perempuan manakala Adam pula melayan Diandra yang lasak itu seperti seorang lelaki. Diandra yang selalu dibuli itu mencari peluang untuk mengenakan Adam sehingga suatu hari mereka bergaduh lagi di lokasi penggambaran, dimana Diandra yang tidak tahan diperli telah menolak Adam ke kolam renang. Tiada siapa yang mahu menolong kerana sikap ego Adam yang seringkali menyakiti hati orang lain. Akhirnya, Diandra menjadi panik apabila dia mendapati Adam tidak pandai berenang dan hampir lemas. 






Bagi menebus kesalahannya, Diandra melayan karenah Adam sepanjang menerima rawatan di hospital. Barulah Diandra mempunyai peluang untuk mengenali isi hati Adam yang sebenarnya seorang yang sensitif. Adam juga mula berbaik-baik dengan Diandra dan sudi berkongsi masalah dengannya. Lama-kelamaan, Diandra mula mempunyai perasaan aneh terhadap Adam malah dia juga mencemburui bekas kekasihnya, Fida yang kembali menagih kasih. 






Sejak Fida muncul kembali dalam hidup Adam, Adam seolah-olah melupakan Diandra. Adam yang terasa diperbodohkan oleh Diandra selepas mengetahui identiti sebenar Diandra telah bersikap dingin kepadanya. Justeru, Diandra membuat keputusan untuk menjauhi diri daripada Adam dan bekerja untuk ayahnya.




Adakah Adam dan Fida akan meneruskan percintaan mereka? Adakah Adam akan rasa kehilangan Diandra kerana mereka saling memerlukan? Apakah kemesraan dan perasaan sayang yang wujud antara Adam dan Diandra adalah cinta?













#1 Wordless Wednesday

بسم الله الرحمن الرحيم


Eerie beauty of the squid: Underwater photographs which capture spectacular colours of sea creature usually thought of as ugly


Stunning: A picture of a bobtail squid taken by Todd Bretl, a specialist underwater photographer


Transformation: The photographer has captured the thousands of pigment cells squids have on their skin arms called chromatophores, which cause them to change colour



White: The small sucker arms are curled up beneath the body of the squid


Colour: These squids' cells appear as small patches or dots causing the formation of yellow or brownish-black pigments





Fizz Fairuz & Almy Nadia Bakal Nikah Tahun Hadapan

بسم الله الرحمن الرحيم






Pelakon Fizz Fairuz mengakui kembali bercinta dengan pelakon Almy Nadia dan merancang akan berkahwin pada awal tahun hadapan.

"Kami dah bercinta semula. Saya tak nak tunggu lama-lama. Kalau tiada aral melintang, InsyaAllah saya bercadang mahu menjadikan Almy sebagai isteri saya yang sah secepat mungkin.

"Tapi sebelum itu saya perlu lah berjumpa dengan keluarganya dulu dan berbincang. Setakat ni tak ada apa-apa lagi. Tapi saya sebolehnya tak nak bertunang, nak terus nikah. InsyaAllah saya rancang nak kahwin tahun depan," Katanya kepada Malaysian Digest.



Pada awal tahun lalu, Fizz Fairuz mencetuskan kontroversi apabila memutuskan hubungan cinta selama tujuh tahun dengan Almy Nadia, dan kemudiannya bertunang dengan seorang gadis. Namun pertunangan itu tidak bertahan lama apabila rahsia gadis tersebut terbongkar bahawa tunangnya itu adalah isteri orang.

"Lepas apa yang jadi, bukan dia saja yang percaya pada saya malah ramai orang masih percaya saya. Malah ada juga wanita lain cuba mendekati saya. Mungkin ini yang dikatakan jodoh. Sebelum ini pun kami dah kenal antara satu sama lain selama tujuh tahun. Dia dah tahu saya macam mana, saya dah tahu dia macam mana."

Tambah pelakon berusia 33 tahun ini lagi, dia tidak akan memaksa atau meletakkan harapan tinggi kerana dia percaya jodoh adalah ketentuan Allah.




Adam & Fiza Elite bakal bernikah 26 September.

بسم الله الرحمن الرحيم




Adam, Fiza Elite nikah 26 September ini



 Penyanyi kacak Adam atau nama sebenarnya Mohd Aizam Mat Saman merancang untuk menamatkan zaman bujangnya dengan pelakon dan juga penyanyi bekas kumpulan Elite iaitu Fiza pada khamis ini.

Menurut penyanyi berusia 29 tahun itu, walaupun mereka masih baru berkenalan iaitu pada Ramadan lalu, namun Adam menyatakan pintu hatinya terbuka luas untuk menerima Fiza dalam hidupnya.

"Inilah ketentuan Allah. Inilah jodoh saya. Moga-moga kekal ke akhir hayat, InsyAallah.," Ujar Adam kepada Berita Harian.
Sementara itu, Fiza berkata, perancangan untuk berkahwin dalam tempoh yang singkat ini berlaku atas ketentuan Tuhan.

Sebelum ini, Fiza atau nama sebenarnya Siti Zaidatul Fiza Abd. Halim pernah berkahwin dengan Ahmed Farriq Zainul Abidin, 33, dan dikurniakan dua cahaya mata, namun telah bercerai pada 4 November 2010.


Notakaki: Tahniah kepada Adam dan Fiza. Semoga bahagia hingga ke akhirnya. 



Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak

بسم الله الرحمن الرحيم





Giveaway Saya Sayang Malaysia





Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia




1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser



4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana Malaysia adalah tanah tumpah darah dan tempat aku dibesarkan dan diberi pendidikan. Harapan agar Malaysia maju dan berdaya saing dengan Negara Maju sekarang. 



Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini.. @ Klik Banner untuk join :)



23 September 2013

SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!

بسم الله الرحمن الرحيم




 





Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat blogger semua. Kali ini Zam ingin menjemput anda untuk menyertai SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE dan di dalam masa yang sama anda juga berpeluang MEMENANGI SATU HADIAH MISTERI dari Zam! Insya Allah segmen ini mampu memberikan manfaat kepada setiap blog yang mengambil bahagian :)

Zam akan memasukkan blog peserta ke dalam bloglist khas Zam di sepanjang bulan Oktober, & di penghujung bulan Zam akan memilih salah seorang peserta untuk menerima sebuah hadiah misteri dengan menggunakan Random.Org.

Segmen ini akan berlangsung mulai 23 September sehingga 27 September (11.59pm).

Syarat-syaratnya:
  1. Masukkan blog ZAMANI ABE ke dalam bloglist di blog anda (Penting).
  2. FOLLOW blog ZAMANI ABE.
  3. LIKE Page Abe Za In Da Blog Di FACEBOOK .
  4. Sediakan entri dengan tajuk SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!  
  5. Copy kod di yang disediakan, paste kan di HTML entri anda, dan publish.
  6. Hantarkan link penyertaan anda di ruangan komen entri ini :)

  7. (kredit idea hasilkan segmen mudah dan pantas ini kepada Mialiana.Com)



nota kaki: Klik pada banner untuk join ;)






22 September 2013

Tonton Online: Kampung Girl Episode 9

بسم الله الرحمن الرحيم




 






Full Episode --> HERE
Have a nice day :)




16 September 2013

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY

بسم الله الرحمن الرحيم


SILA "LIKE" ENTRY INI DISINI ---> TEKAN



Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013





Special Giveaway untuk Hari Malaysia

بسم الله الرحمن الرحيم


SILA "LIKE" ENTRY INI DISINI ---> TEKAN





16 September.. Selamat Hari Malaysia. 


Harapan pada MALAYSIA:-


Moga Malaysia kekal aman dan damai serta harmoni dengan adanya masyarakat yang berbilang kaum ni Melayu, India, Cina dan lain lain. Kita berbilang kaum bukan tiket untuk saling menindas antara satu sama lain. Malaysia perlu buktikan kepada dunia walaupun berbilang bangsa dan kaum Malaysia masih aman dan damai.


Selain itu, harapan pada Malaysia membuka peluang pekerjaan yang lebih banyak kepada pelajar dan graduan yang memiliki kelulusan dari Malaysia. Terlalu banyak pelajar yang mengganggur dengan kelulusan yang baik. 



Menitikberatkan cara pendidikan peringakat rendah mahupun menengah dan universiti untuk melahirkan generasi generasi akan datang yang berfikiran kreatif dan unik dan mampu membangunkan Malaysia akan datang kearah yang lebih inovatif dan berdaya saing dan setanding dengan negara maju sekarang.


Harapan lain juga, pihak pihak yang dipertanggungjawabkan untuk menjaga keamanan negara Malaysia melaksanakan tugasan mereka dengan ikhlas. Dan juga kepada seluruh rakyat Malaysia tingkatkan nilai nilai murni dalam diri masing masing. Kita hidup dibawah satu bumbung Malaysia awak mahu keamanan saya mahu kedamaian. Jika kita bersatu pasti tercapai. 


Selamat Menyambut Hari Malaysia. 



Special Giveaway ini akan tamat pada 11.59 pm malam ini 16.09.2013 .
Klik banner untuk join (^_^)


SILA "LIKE" ENTRY INI DISINI ---> TEKAN



14 September 2013

Tonton Online: Kampung Girl Episode 8

بسم الله الرحمن الرحيم




from mmfonline






Full Episode --> HERE
Have a nice day :)





08 September 2013

Tonton Online: Kampung Girl Episode 7

بسم الله الرحمن الرحيم









Full Episode --> HERE
Have a nice day :)



07 September 2013

Segmen Sabtu by Emas Putih & Dedeq

بسم الله الرحمن الرحيم



Jom bersantai hujung minggu dengan join Segmen Sabtu by Cik Emas Putih & Dedeq (^_^)




MAXIS.


Hadiah : Topup RM5 x 15 Pemenang

Tarikh Tamat : 08 Sept 2013 , 11:59pm (24 Jam Sahaja)




p/s: click banner untuk join (^_^)


05 September 2013

#4 Hadiah dari Blogger Zamani84

بسم الله الرحمن الرحيم




Lama tak berbicara kat sini. Sekarang dah busy dengan bisnes kecil kecilan secara online di FB masa amat terhad untuk update blog. Kadang kadang dah taip satu perenggan boleh pulak tertidur walaupun niat nak update blog tadi berkobar kobar. Taip entry dalam mimpi la jadinya.. huhu


Disebabkan kesibukkan yang kecil tadi dah lama tak blogwalking kengkawan blogger tapi setiap hari wajib bukak blog sendiri untuk tengok jejak yg ditinggalkan. So pada siapa yang tinggalkan jejak memang akan singgah blog korang untuk baca entry terkini korang. Cuma I suka jadi "pembaca senyap" yang sentiasa mengikuti perkembangan cuma tak meninggalkan jejak sahaja. (^_^)



Dan juga dalam kesibukkan tu dapat hadiah daripada Abang Zamani

Zamani 84

Hadiah misteri sempena komentar di entri  Blogger Sekalian.. Tolong Aku Sound Dak Blogger Baru Ni Boleh Tak?







Memang tak perasan pasal ni tapi Abang Zam komen kat entry blog dan dia bagi tahu.. memula memang tak percaya.. terus terjah blog dia terus jadi speechless... teruja kejap.. sampai nak cakap apa pun tak tahu dah... (^_^) hahaha... Hadiah yang misteri yang dimaksudkan adalaahhhh...............



Ada 10 pilihan warna yang boleh pilih.. tapi kita pilih yang dalam gambar atas ni sebab ada leb leb tu hah nampak sweet gitu.. haha Sekali lagi terima kasih kepada Abg Zam untuk hadiah misteri ni... mmg betul betul misteri sampai jadi tak terkata.

Jom terjah blog Abg Zam korang (^_^) ---> http://zamani84.blogspot.com





p/s: camera on the way untuk sampai ke rumah. Dalam minggu ni sampai kata Gdex. Next entry will review the camera :)