16 September 2012

Capital F


Saya cuba jadi yang terbaik untuk awak. Saya yakinkn diri saya yang saya percaya setiap ape yang buat dekat sana sbb kita bukan dekat. Jauh sangat beratus ratus kilometer yang memisahkan kita tapi saa yakin dengan kasih sayang n keikhlasan saya, saya mampu but awak bahagia. 

Suatu masa dulu awak la crush saya. Selalu sangat stalker awak. Saya tak tahu kenape saya boleh suka kat awak padahal masa tu saya x kenal pun awak sapa. Saya cuba dekati awak tapi awak tak pandang saya. huhuhu ye la siapa la saya nikan tiada rupa mahupun harta. yang ada hanya diri saya yang tidak mungkin akan berganti walaupun dengan sesiapa pun.

akhirnya saya dapat no awak sbb awak cari pasangan kn api saya tak tolong pun. sbbbb saya SUKA AWAK ! maaf saya tak mampu nak lihat orang yang saya sayang bersama orang lain. Saya tak rela hati saya disakiti setelah bertahun tahun menjalani hidup bersendirian bersama orang yang dicintai. Hanya menjalani hidup bersama keluarga dan sahabat yang tak pernah bosan dengan saya. 

One day dapat msj dari awak. Saya buat buat mcm tak kenal tapi yang sebenarnya saya kenal awak siapa. Lepas saya save no awak saya tak pernah buang no awak walaupun saya tak tolong awak crikan someone untuk awak. sebabnya tetap sama SAYA SUKA AWAK !

Lepas je awak text saya, saya harap saya dapat awak dapat jadi yang teristimewa dihati awak. Mengisi kekosangan dihati awak. 

Akhirrnyyaa saat yang ditunggukan pun datang saya menjadi milik awak 06/09/2012.
Awak lamar saya. Tersenyum baca text awak masa tu. Rasa macam tak percaya pun ada. Until now semua mesej awak masih ada dalam simpanan saya tak sanggup nak delete. Terukkk kn saya :)

Selepas saya dah jadi hak awak, macam macam dugaan datang masa tu. Ex awak nak balik kat awak la sampai awak keliru yang mana satu awak nak pilih. Masa tu hanya Allah je yang tahu macam mane perasaan saya. Tak tenteram. Dah la saya ni jauh dari awak. Tak mampu nak halang benda yang berlaku dalam sekelip mata 2. apa yang saya buat semua serba tak kene. Saya tak nak awak pergi dari hidup saya. 

Kemudian awak kata awak sakit dan nak tinggalkan saya sbb awak tak mampu nak jaga saya. Lagi la buat saya tak boleh duduk diam kat sini. Saya berjanji dengan diri saya yang saya takkan lepas dan tinggalkan awak. Hanya maut yang memisahkan kita. sbb SAYA SAYANG AWAK !
Saya sanggup tempuh hidup ni asalkan awak sentiasa ada dengan saya. Saya terima awak seadanya jadi saya harap awak pun akan menerima saya seadanya. 

Pada saat saya terima awak jadi sebahagian dari hidup saya bermakna saya percaya, ikhlas, sayang n cintakan awak. Kenape saya terlalu yakin n percaya kepada orang yang saya baru kenal seperti awak ? sbb saya percaya seseorang yang dia sayang takkn sanggup dia nak khianati. Saya berfikiran positif dalam menjalani perhubungan cinta jarak jauh bersama awak.

Saat cerita ini dicoretkan awak tak balas satu pun mesej saya. Yang saya tahu awak tak ada mood n merajuk dan terasa ngn saya. Saya yakin. Sbb saya lah awak tetibe jadi berubah semacam. Maafkan saya. Saya tak mampu nak penuhi impian awak. Saya harap awak faham. Walaupun saya tak dapat penuhi apa yang awak nak tak bermakna saya tak percaya awak. Saya percaya cuma saya MALU. SEGAN. tapi awak tak paham. Dan lagi satu saya lebih suka berdepan dengan awak dari. Face to face. Saya akan berasa puas kalau face to face dgn awak. Sbb saya boleh tahu apa yang awak think pasal saya masa tu. 

Saya bersyukur sangat dengan apa yang saya ada sekarang. Hope awak pun macam tu jugak. Tolong maafkan saya. Saya tak pandai nak pujuk orang. Saya bagi masa untuk awak buang rasa dihati awk terhadap saya. Saya disini setia menuggu awak. 

HANYA AWAK CAPITAL F.


04 September 2012

Jadilah Wanita Yang Cekal Dan Berani,


Hai n hello guys.. ^_^. Sebelum tdo ni terasa nak post something yang rasa berguna jugak untuk wanita wanita diluar sana termasuk la Sya sekali. 
Sya dapt ni dari Novel yg baru je habis baca walaupun dah berkali kali baca. :)

Tajuk dye Demi Kasih Ini karya Hasreeyati Ramli.


Ni lah muka depan buku tu :)

Sangat sangat touching baca novel ni. Ingat ye kawan kawan diluar sana walauapepun musibah yang menimpa kita ingatlah pasti ada hikmah disebaliknya. Allah tidak akan membiarkan hamba-Nya teraniaya oleh perasaan dan keadaan.

Masih ada jalan keluar untuk mencari kebahagian yang diimpikan.Masih ada sinar yang menanti, cuma cara bagaimana kita menanganinya sahaja yang berbeza.

Jangan berduka dan mudah mengalah! Ingatlah hidup pelu diteruskan ! Cekalkan hati dan sentiasa berfikiran positif. Yakinlah bahawa Allah tidak akan menganiayai hamba-Nya.

Allah juga tidak akan menurukan ujian sepeti itu jika Dia tahu hamba-Nya tidak dapat menghadapinya.
Lihat betapa adilnya Allah.

Buanglah segala kedukaan untuk mencari kebahagian sebenarnya. Kebahagian yang hakiki. 

p/s: Novel tu keluaran Alaf 21 :) 


03 September 2012

Renung Renungkan Dan selamat Beramal


Hai guys. :) How ur day ? Hope U all enjoy baca conteng conteng Sya ye ^_^
Hari ni nak kongsi something yang Sya dapat dari kawan, Sya rasa sangaatt berguna pada kita semua :)
Lama dah simpan baru jumpa.. *bnyk sangat khazanah zaman dahulu kala

Ni perkongsian pada semua :)

KEIMANAN menghapuskan keresahan, dan melenyapkan kebimbangan. Keimanan adalah kesenangan yang diburu oleh orang - orang yang bertauhid dan hiburan bagi orang - orang yang ahli ibadah.

Buku adalah kawan yang paling baik. Bercakap - cakaplah dengan buku, bersahabatlah dengan ilmu, dan bertemanlah dengan pengetahuan.

Sahabat yang BERIMAN ibarat mentari yang menyinar. Sahabat yang SETIA bagai pewangi yang mengharumkan. Sahabat SEJATI menjadi PENDORONG IMPIAN. Sahabat BERHATI MULIA membawa kita ke JALAN ALLAH.

Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya, akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya, dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya.

Ketahuilah bahawa kesabaran itu menguburkan aib -aib, ketabahan itu akan menjadi penutup bagi kekeliruan, dan kedermawanan itu adalah pakaian yang besar yang akan menutup semua kekurangan dan cacat.

"Ingatlah, SABAR itu IMAN, DUIT bukan KAWAN, DUNIA hanya PINJAMAN dan mati tak BERTEMAN".

Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk MEMBACA kerana membaca itu sumber hikmah. Menyediakan waktu TERTAWA kerana tertawa itu muziknya jiwa. Menyediakan waktu untuk BERFIKIR kerana berfikir itu pokok kemajuan. Menyediakan waktu untuk BERAMAL kerana beramal itu pangkal KEJAYAAN. 

dan juga menyediakan waktu untuk BERSENDA kerana bersenda itu akan membuat kita MUDA SELALU, Dan menyediakan waktu BERIBADAT kerana beribadat itu adalah IBU dari segala KETENANGAN JIWA.


p/s: Silah lah kongsikan pendapat korang kalau ada. Dan juga korang boleh kongsikan post ni pd sahabat korang yg lain juga :) Thanks for reading ^_^.

02 September 2012

Terima Kasih


Hello guys :) 
How are are you feel today ? 
Ok pada pagi pagi buta yang semua orang tgh tido ni sya belum tdo lagi :) sbb bagi wajah baru untuk blog sya dengan blog kakak :)
Ni blog kakak :) Klik Sini
*klik dan follow ye .

Semua yang bergerak gerak atau falling ke ape ke hehe dan apa apa yang sungguh menarik hati korang dalam blog ni semua tutorial dari http://www.lyssasecret.com/ (Lyssa)
Lyssa ada bermacam macam tutorial pada new blogger n also tips tips yang menarik. So untuk sapa yg nak tutorial untuk blog masing masing boleh ---> Klik Sini.