28 July 2012

Pendapatan Sampingan

TAK RUGI MENCUBA... JOM TAMBAH PENDAPATAN SEDIA ADA ANDA !!!



Anda akan diberikan modal sebanyak $100.00 terus ke akaun prelaunchX anda selepas anda mendaftar. Setiap yang mendaftar dibawah anda, anda dapat komisen untuk setiap yang mendaftar. ! Anda hanya perlu promosikan referral link yang diberi setelah anda sign up ke FACEBOOK, TWITTER, dan diman sahaja. Lebih banyak yang sign up bawah anda semakin banyak pendapatan.

Pendaftaran PERCUMA / FREE sehingga 27 AUGUST. Selepas itu setiap yang mendaftar akan dikenakan bayaran. Grab it NOW !!!

Tak percaya ?? Apa kata anda daftar dan lihat sendiri bagaimana ia beroperasi.

CLICK HERE to sign up NOW !

Why wait ?? ! Its FREE. NO need deposit any amount. Just sign up then U will get $100 in your account for free.
Register now for FREE before closing date on 27/08/2012.

At prelaunchX, we help companies launch new products and services. Our
current launch partner is code-named Forex Firm X. Before the official
launch of Forex Firm X, you can begin growing your potential earnings
in three ways...

- A free, managed forex account.
- Sign-up bonuses (up to $100 per person).
- Monthly commissions ($10/month per person)

Sign up today and invite a few friends to watch your launch group and
potential earnings start growing. To learn more about launch groups,
see how it works.
It's quick, free and easy to join. Plus, it's fun to watch your launch
group grow.





Cara- caranya:-


  1. Klik Sini then Klik Sign Up (macam dalam gambar )

Selepas itu Isikan username, Email Address dan password anda seperti yang diminta. (Contoh lam gambar ni)






Anda akan masuk kembali ke Log In page. Taip username anda dan password anda sama seperti yang anda taip di page sign up tadi.





2. Selepas Log In, anda akn masuk kedalam page anda sendiri (macam nie ).



Anda akan akan masuk ke Page akuan anda, anda akan lihat username dan $100.00 milik anda seperti gambar diatas. 

3. Lihat sebelah kanan Page akaun anda, ada tertulis "TASK". (macam gambar dibawah ini) . Klik situ.



Selepas klik akan keluar page seperti ini. Kemudian Tekan Click Here. Seperti gambar dibawah.


Isikan email anda tadi untuk "Feed Subscription Request". Kemudian verify subscription.





Selepas itu, Klik " I have subscribed " and then klik " Clear Task ". (contoh macam nie )


3. Seterusnya, Isikan task : Enter Your Payee Information. 



Isikan email anda di kotak "Payee Email Adress", "Payee Full Name" iaitu nama penuh anda ikut Mykad" dan isikan juga di kotak "Payee Physical Address" iaitu alamat rumah atau pejabat anda. Anda kena isi nama dan alamat yg tepat dan betul kerana maklumat tu akan di tulis ke dalam check anda nanti utk hantar bonus. kalau isi nama samaran atau alamat tak betul, check tu akan bermasalah.



 Dah selesai semua tu anda klik "Update Information". Kemudia di page Task list itu anda klik di kotak "I have entered my payee information! dan kemudian klik "clear task. (seperti contoh ini)




4. Klik seperti dalam gambar untuk kembali ke Menu Akaun anda. Contoh:-

Anda akan masuk semula ke Main Page akaun anda, kemudian lihat di bawah Page bahagian "Your Referral Link". Contoh :-



Sekarang link itu dah menjadi milik anda. Anda boleh promosikan link anda dimana jua. Facebook, Twitter, Website sendiri, Blog. Lagi ramai yang lihat dan klik untuk mendaftar seperti anda. Semakin ramai yang Sign Up melalui link anda, semakin banyak komisen yang anda akan dapat. :)
Sekiranya anda dapat 3 Sign Up direct melalui link anda, Lock Level 1 hingga Level 5 akan terbuka secara automatik dan anda layak untuk menikmati bonus setiap Level 1 hingga Level 5.


SUNGGUH MUDAHKAN :) Apa lagi mari join . 


13 July 2012

Rasa Hati

Salam sejahtera dan Assalamualaikum.....

Walau apa pun hidup ni mesti diteruskan. Untuk apa lagi berpaling kebelakang kalau yang tinggal hanya kenangan pahit yang akan mengingatkan kita pada yang lepas. Setiap apa yang kita lalui dalam sehari pasti akan berbeza dengan hari esok dan akan datang.
Jadi untuk itu sentiasa lah tabah menghadapi dugaan yang mendatang.

Hati rasa kosong. Kosong sangat. mungkin ape yang dicari selama ni belum ditemui. Kosong kerana ape ? Cinta? Harta? Iman? Kasih Sayang ?
Semua bercampur menjadi seribu tanda tanya dalam hidup aku.Itu hidup aku. Yang diluar sana ?
Pada setiap orang kita boleh kata kita suka. Betul tak ? Tapi untuk mejadi lebih dari suka bukan sesuatu yang mudah. Untuk memupuk perasaan kasih sayang itu bukan mudah bagi yang pernah putus cinta. Mungkin.

Jumpa sesorang itu tak mungkin kita akan jatuh cinta pada dia dengan hanya sekali padangan. Cubalah selami hati. Fahami dia.

Untuk apa banding-bandingkan seseorang itu hanya untuk menyakitkan hati. Semua yang diciptakan adalah sama disisi DIA. Yang beda ialah dimana kita nak cari kelainan antara kita dengan seseorang itu. rambut sama hitam tapi hati yang didalam lain sama sekali.

Bercakap sesuatu itu menggunakan akal fikiran bukan hanya mengikut kata nafsu diri sendiri semata mata.

"Saya suka dia" Tak semestinya apa yang kita lafazkan sama macam yang datang dari hati kita. Itu datang dari pandangan pertama kita melihat dia. Suka membawa maksud yang bermacam macam. Sehingga kadang kadang kita tak dpat nak tafsirkan kita suka akan sesuatu kenape.

Kita berhak untuk berkawan dengan sesiapa tapi yang penting berhati hati apabila memilih seorang kawan. setiap manusia ada niat dan ada tujuan dalam hidup dia.

Hargai apa yang ada disisi kita sekarang jangan biarkan ia pergi meniggalkan kita, kerana setelah ia hilang diri sendiri yang merana.

Jika seseorang itu tak menghargai kita bermakna ia bukan untuk kita.

Kata "Sayang" bagaikan sesuatu benda biasa yang senang diucapkan oleh sesiapa sahaja. Tapi jika ia ikhlas dari hati orang meluahkan yang mendengar pasti akan merasainya.

Luahan rasa hati yang disimpan setelah sekian lama. Slia beri sebarang komen yang membina untuk dikongsi bersama.