18 December 2011

1st GiveAway Lily Butterfly by Miss Wandalaara

Assalamualaikum :) pepagi ni aku jadi BW (blogwalking) anywhere yanga aku rase sweet sngt :)

Jumpe satu blog yang dikenali sebagai IntanWandalara :) n dye buat satu giveaway
see the banner.....

Nice :) Jom JOIN !!!
Klik Sini


Tag:
Bubu
Gades
Short
Ain

Have a nice day all peeps :)

14 December 2011

15 Tanda-Tanda Orang MALAS

Selamat pagi :) Asalamualaikum readers :)

Ini hah aku share something yang aku bace dari sebuah buku :) tajuknye seperti diatas tu..


Betul atau tak hanya anda tentukan :)
Kesemuanya ada Lima Belas (15 )
  1. Mereka yang tahu melakukan tapi tidak mahu melakukannya.
  2. Mereka yang boleh melakukan tapi enggan melakukannya.
  3. Merek yang berupaya melakukan tetapi tidak bersedia melakukannya.
  4. Mereka yang sanggup melakukan tapi ingkar melakukannya.
  5. Mereka yang ditugas melakukan tapi menolak atau tidak menjalankan tugas.
  6. Mereka yang berpeluang melakukannya tetapi mencari alasan tidak mahu melakukannya.
  7. Mereka yang diberi kemudahan melakukan tetapi menganggap payah melakukannya.
  8. Mereka yang sedikit melakukan tetapi mendakwa banyak melakukannya.
  9. Mereka yang biasa melakukan tetapi mengelak melakukannya.
  10. Mereka yang sering melakukan tapi mendakwa tidak biasa melakukannya.
  11. Mereka yang mahir melakukan tapi mendakwa tidak pernah melakukannya.
  12. Mereka yang ada asas tetapi tidak mahu cuba melakukannya.
  13. Mereka yang sepatutnya melakukan tetapi mengelak daripada melakukannya.
  14. Mereka yang berkelapangan melakukan tapi mendakwa suntuk melakukanya.
  15. Mereka yang berdaya tapi berpura-pura tidak boleh buat.

 Komik berkaitan MALAS :D

So janganlah jadi macam ni ye :) hehe dan disini ad doa



Kalu kabur boleh click http://1-800-amirah.blogspot.com/2011/06/saya-berpenyakit-malas.html

Happy reading readers :)

13 December 2011

Kejayaan Pertama Di IPTA :D


Berjumpe lagi.. :) kembali untuk menceritakan kehidupan bahagia saya hari ini :)

Hari ni 12/12/2011 hari result saya akan muncul dengan kudrat saya depan mata saya.. bgun je tdo perkara utama adalah RESULT.. takot plus dah fikir yang bukan2 pasal result.. lepas 2 internet ni pulak lembab plak.. lagi la bertambah cuak..sambil menunggu loading nak bukak laman web polimas ni aku pun cube la roger si chenta gades tapi menghampakan ! sangat !

Laman web dh bukak then aku pun masuk la kan No pendaftran n No kad pengenalan aku...30 saat muncul keputusan saya :) Inilah hasilnye...


Inilah keputusan saya :) Alhamdullilah LULUS semua mata pelajaran :) Syukur pada Allah n terima kasih pada mama n ayah tak terhingga n tak lupa jugak pada Si Chentha Gades.. terima kasih banyak2.. sayang kamu semua ! sebak sangt tengok result ni.. terharu !

Lepas dh ok semua.. ape lagi berlari la turun bawah g kat mama.. Citer sume kat mama.. but i'm so sad coz ayah tak de masa ni.. dye outstation ke Terengganu :( when u back my dad ??

Ayah dah balik nanti baru boleh print out my result.. :) walaupun tak mencapai target pointernye.. sem 2 masih ada untuk buktikan.. hope all my family n frends terus mendoakan kejayaan saya..
Agak2 ape ye result si Cik Chenta Gades 2 ??? masih cuba menghubungi tuan puteri 2..

Terima kasih pada yang banyak membantu2 lagi2 dalam keje berkumpulan.. Kawan searas yang bagi pinjam nota n kawan sejabatan yang turut buat benda yang sama :)
Pada sahabat seperjuangan anda masih ad baki lagi 5 sem untuk buktikan kejayaan anda pada keluarga :) terus berusaha ! 

~Pada sahabat diluar sane yang ada gagal.. jangan jadikan ia sebagai pelemah semangat anda tapi jadikan ia sebagai pendorong untuk anda lebih maju n berusaha untuk masa hadapan ye setanding mereka yang berjaya :) Anda Boleh !

11 December 2011

Istimewanya Perempuan Itu. . .


Siapa kata jadi perempuan tu SENANG ?
Nak kene tutup sana n sini la..
Tengok budak laki, pakai baju pagoda pun orang tak bising au..
Perempuan stoking pun kene pakai tau..
Cuba suruh budak laki jadi perempuan untuk 1 hari je.. hehehe
Confirm banyak cakapkn :)
Tapi tengok perempuan betapa coolnye dia bila berpakaian macam 2 :)

Siapa kata jadi perempuan tu senang ?
Tiap2 bulan mesti akan datang satu penyakit :)
Nak pergi kelas pun susah bila penyakit ni datang.. hehe
Cube tengok budak laki ok jekk..Tapi perempuan hidup berpuluh2 tahun dengan penyakit pelik 2 ok jekk..
Even tengah sakit pun masih boleh tersenyum n buat orang tersenyum jugak :)
See betape Hebatnya kita wahai kaum Hawa :)

Siapa kata jadi perempuan tu senang ?
Hati pereempuan ni Allah jadikan lembut sungguh..walau macam mne kita cakap kita keras pun kita tetap akn mengalah juga sebab perempuan ni mmg begitu :) sungguh lembut..
Sangat sensitif orangnye perempuan ni..

Kalau bila citer sedih pompuan yang paling feeling abis la..laki cool je sbb nak tunjuk dia la paling cool n mahco je..huhuhu :P
so lembut tak lembut ati perempuan ni ?? hah jawab sendiri ye :)
Dengan hati yang lembut ni la perempuan dapat mengkagumkan lelaki..
Hebatkan kita kaum Hawa ?? :)

Tapi masih ad yang pertikaikan itu dan ini..kenape itu boleh pakai n ini tak boleh pakai ... Kenape tak boleh buat itu dan ini..
Sanggup gadaikan diri diorang sbb percaya dengan kata2 manis lelaki ni padahal pahit bak hempedu.. :P
Bertepuk tampar dengan lelaki..knp buat macam 2? Diorang cakap sbb Allah tak adil ?? tak patut !

Persoalannya sekarang betul ke Allah tak adil dengan kaum hawa ? Anda jawab sendiri :)

Ingat ye, memang syurga perempuan itu terletak pada kaki seorang suami tetapi syurga seorang anak lelaki itu terletak dibawah kaki ibunya..dan
Memang isteri kene ikut cakap suami tapi ingat la bahawa seorang anak lelaki itu kene taat 3 kali lebih kepada ibunya berbanding ayahnya ..

Tak adil lagikah Allah pada perempuan ?
Allah bukan setakat adil malah sayang pada kita wahai kaum perempuan..
Bagi lelaki, syurga isternya terletak dibawah kaki suaminya..paling banyak pun diorang boleh kawin 4..jadi 4 yg bergantung pada seoarng..
Tapi perempuan, jika ia punya 10 orang anak..maka ada 10 orang yang syurga terletak padanya..
Sugguh hebatkan ? hebat kerana  Allah !

Masih tak cukup ke ??
Susah jadi perempuan ?? tapi ingatlah bahawa perempuan la senang kerana Hadis dibawah ni..

" Apa seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan ), menjaga kehormatan dan taat kepadaa suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pinu yang dia sukai " . ( Hadis Riwayat Ahmad )

Allah sangat sayang kepada kita wahai kaum perempuan..
Sedarlah kamu !
Jangan sesekali berfikiran negatif terhadap yang menciptakan kita semua di dunia ini !

~Allah jadikan perempuan itu sebagai hiasan dunia.. Bayangkan dunia yang besar, cantik, kita dijadikan hiasan.. Dan seindah2 hiasan itu adalah Wanita Solehah ! ~

<3 Sekadar perkongsian bersama :)

Jadi perempuan bukan susah dan Islam ini senang sahaja tapi kita yang jadikan ianya susah :) kalu kene cara semuanye mudah.. :)

Untuk kaum Adam....
Hargailah wanita yang sentiasa berada disisimu. Bimbinglah dia, silap langkanya, tegurlah dia.. Tegur dengan baik dan kene pada caranya. Didiklah dia menjadi wanita solehah kerana ia tercipta dari tulang rusukmu. Lindungilah dia dari Fitnah Dunia.

Bukankan Hawa dicipta daripada tulang Rusuk Adam untuk disayangi dan dilindungi ?

07 December 2011

Again about U


Lame tak post new entry here :) mishh u :)

thinking macam mane keadaan aku bila sem 2 nanti..emm dgr kate ramai yang nk pindah dan ad juga yang dah confirm nak pindah..terkilan sungguh.. budak kelas aku semua ad 25 orang..ikt khabar angin ada lam 3 atau 4 orang yang nak pindah..emmm ntah la aku tak tahu sbb ape dorg nak pindah.. yang aku tahu just kes sorg ni je la coz dye ni gurl :)

name dye rai atau hana na :) sekali lagi about u my frend :)

aku mmg secara jujrnya aku tak nak kau pindah.. berkurang nnt budak pompuan lam kelas kite 2 :) aku taknak tapi aku tahu walaupan aku cube macam mane sekalipun kau tetap dgn keputusan kau sbb kau dah tawar hati nak blaja kat situ lagikn ? ye aku ad bce ape yang kau comment ari 2..
banyak kenangan pahit kan kat polimas 2.. aku tak nafikan ape yang kau cakap 2..same with me :(

Mula2 mmg confusekan sama ad nak go or stay n now aku dah dapat keputusna kau akhirnye kau nak pegi tinggalkan aku yang mcm x de sape2 je lam kelas 2..hehe tak pe aku cube untuk kuat demi family aku..

Kau jangan risau aku ok je :) yang penting diri kau sekarang ditempat baru, kos yang baru, suasana yang baru n sume yang baru la. . hehehe :)

Hope kat tempat baru kau belajar dengan tenang okie.. cari la kebahagian yang kau idamkan selama ni ok sayang ? tak kira la kat mane kau blajar yang penting kau pegi situ dengan niat yang betul ye. .niat nak blaja tau .. hehe bukan niat nak cari pakwe hehehe :)

Kau blaja sungguh2 k ? ingat bukan senang ape yang kau nak capai sekarang ni tau..peluang ni bukan semua orang boleh dapat..orang yang dapat macam kita ni la bertuah so gune la sebaik2nye okay ? 

Bila ad quiz or test jangan lupe study..then lepas dh abis satu topic 2 kau jangan lupe study balik tau.. paham kan.. kalu ko tak paham lepas kelas rajin g tanye lecturer k ? jangan mals2 tau ..

Genggamlah segulung diploma n ilmu penuh didada seterusnya amalkan ilmu 2. . okie sayang ?
Jangan lupe aku okie ? 
Jage diri walau kat mane pun ko berada k ?

Semoga kita berjumpa lagi sahabatku

02 December 2011

I'm Back Home

Home Sweet Home. . hehehe :)

I'm back to SELANGOR :) wooowwwww mishhh a lot at my home....
RINDU my family.....mama, papa, adik2 saya. .
tak lupa jugak pada Teddy Saya  :) 

kali ni balik tak naik bas jugak. . hehe  tak penah lagi balik ke selangor naik bas hehehe ni balik ngan abg kepada adala sorg budak ni. . hahaha budak 2 name shue :)
naik kereta :) 

hermmm dalam perjalanan balik 2 mmg sangt tak terjangkau dek akal aku kan berlaku perkara sedemikian rupa. . hahahaha mmg aku rase malu gila la... tapi aku ajar hati aku supaya tak malu. . hahaha

Aku ada masalah yang sangat memalukan sampai aku col mak aku mcm mane aku nak selesaikan maslah 2. . huhuhu..  masalahnye aku asyik rase nak g toilet je. . huahuahua :P mmg malu sangat2.......

dah benti kat satu R&R ni kn pastu perjalanan diteruskan sebanyak 53KM then kete terpakse berhenti lagi sebab aku. . hahaaha mmg malu sakan la aku time 2. .

asal ad tempat yang nak buang air je driver 2 mst tnye aku nak g toilet  x. . huhu aku tak rase nak pegi tapi aku pegi jgk la. .agagagag :P 

perjalanan aku dari Pokok Sena Kedah ke Selangor mmg ditemani Hujan yang amat membuatkan aku sejuk bagaikan berada di New Zealand :) hahahaah nak tempat yang best je .. ekekekeke

Sampai sini pukul 2 pagi . . hehehe 

P/S : Terima Kasih ALONG sbb bawak saya balik n belanje saya makan :)


Cuti Cuti Malaysia


Teruja bila balik kampung :) kampung orang bukan saya punye hehehe.. Pokok Sena Kedah :)

Cik wanie nak kongsi pengalaman kat sane je. . hihi

Kat kampung tu ad 4 batang pokok ciku @ nama lain dye pokok ape tah ari 2 kakak aku sebut. . huahuahua aku lupa dah :)


So ape lagi cik wanie dengan nenek g la kutip n along skali :) tapi kesian kat nenek dia pening kepale. .pening2 pun layan jugak cucucucu dia .. banyak jugak la cik wanie kutip. .

Tapi cik wanie pelik la kenape buah tu semuanye keras. . kalu ada yang masak pun dah kene makan dengan burung. .*pelik sangat

*Yummy2 mmg sedap :)

Kat kampung ada jugak 3 batang pokok kelape kalu tak salah cik wanie la. .:)


Angah teringin sangat nak makan n minum so dye pun kait la dengan penuh gaya n bersungguh-sungguh :P akhirnye jatuh 1. .ok la tu dari x jatuh langsung kn :)

Cik wanie pun terliur tgk angah minum :) Cik wanie dengan gades pun suruh la angah amik lagi.. tapi mcm tak ada harapan je.. hahaha sbb tetibe terdengar galah macam nak patah.. bukan macam memang dah patah pun :)

Lepas dah patah n dibaiki semula galah tu dapat la along amik alih kait buah kelape.. perrrggggghhhhh mmg banyak la yang jatuh lepas tu semuanye berjumlah 6 BIJI :)
Lepas semua air sudah dihabiskan oleh kamikami semua. . now masa untuk operasi isi didalanmye oleh cik wanie dengan gades..

Terliur :P nak lagi laaaaa

Habis sebiji kami kerjakan sebijik lagi. . huahuaua. .along yang tolong belahkan. .:) terima kasih banyak2. . heheehe :) best sangat la.. aku sampai naik kembung meratah isi kelape tu..aku x berape suka airnye..
aku suka isi..sedaaapppp :)

Terima kasih kat nenek tu  :) maklum la saya tak ada kampung..
Sweet Memories :)

01 December 2011

My Second Home :)

Asalamualaikum..............................................

Kesian kat ko kn. .  aku dah lame aku x peduli kat ko kn ? ok2 aku janji lepas ni aku akan spend time aku lebih kat ko ok ? aku sayang ko. .:) hehe

#jiwang terlebey plak kat ko blog.. hahaha APTB !!