30 October 2011

Percaya Atau Tidak ??

5 FAKTA UNTUK ANDA PERCAYA ATAU TIDAK

1. Jika anda makan SATAY, jangan pula LUPA timunnya, sebabnya memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan mendatangkan kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu? (Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah). Timun pula adalah anti-karsinogen.

2. Jangan makan UDANG selepas mengambil PIL VITAMIN C ! Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

3. Barah akibat penggunaan bahan dalam SHAMPOO. Balik rumah dan pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth Sulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampoo yang disahkan mengandungi bahan ini ialah : GERVENNE, VO5, Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol's Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal. Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, "Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan busa (buih) yang banyak". Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan busa.

4. Kepada penggemar makanan jenis MEE SEGERA (tak kiralah maggi, koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya. Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doctor. Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax ke atas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak. Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai TCS). Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari. Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan wax dalam mee segera. Doktor juga memberitahu yang badan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai 'makan untuk mendapat barah'.

5. BAWANG GORENG SEGERA, Seorang kawan melawat ke sebuah perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak straw minuman. Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja.



ni adalah perkongsian sayew dri facebook untuk anda~anda sume. . semoga terhibur :)

29 October 2011

Pakwe @ Boyfriend Tak Gune !!!

hai hai hai. . .
Hello sayang♥...
...
kenapa sayang♥ tak nak angkat tepon bila abg call handset sayang♥ tadi... janganlah sayang♥ merajuk lelama sangat, betui... abg tersangatlah rindu kat sayang♥..... walaupun muka abg ni agak macho dan comel.... janganlah sayang♥ jeles kat abg kalau-kalau ada awek lain yang asyik pandang-pandang dan senyum-senyum kat abg masa kita gi dating.... biasa la tuh...

Apa...tak muat...??? kan sayang♥ dah test cincin tu masa kat kedai emas apek tu tadi... apsal la tak muat pulaks.... janganlah sayang♥ risau.... duit cincin yang sayang♥ bayarkan tadi..esok-esok abg bayarla balik kat sayang♥..... sayang♥ pun sedia maklum....abg bukannya takde duit.. tapi duit tu abg dah belikan graphic card baru kat pc abg.... RAM pun abg dah beli yg baru... tambah lagi sekeping...kasi power sikit.... tu belum masuk nak tukar hardd! isk baru lagi tuh....

Abg tau sayang♥ marah sebab abg yang selamba katak jer... melompat longkang depan kedai apek tu tadi... tanpa menunggu sayang♥ melintas titi.... bukan abg tak gentleman.. tapi abg cuma memeriksa kalau-kalau ada bahaya di seberang sana.... maafkan abg...tobat.. lain kali abg tak buat lagi.......

Kes masa makan kat kedai mamak tu tadi...sorry la... abg ingatkan nak test jer mee goreng sayang♥ tuh..... soksek..soksek...masa sayang♥ gi toilet.. tak perasan pulak..dah abih... sedaaaaaaappppp....!! tapi kan abg dah ganti ngan roti canai kosong abg?? tak sedap ker roti canai kosong tuhh??? udah ler tu... .janganla merajuk lama lama... 
Oh yaa..!! henset kita ni kita tukar dulu la yee... abg pinjam jaap henset sayang♥... nanti abg tukaq la balik.... sayangkan♥ ader handbag besar..senang nak simpan henset abg yg besar tu... Hehehehe .! . henset sayang♥ kecik...buleh abg simpan dalam kocek abg...

Betuuuul...........! semalam abg dah booked tiket citer Sekali Lagi Cinta tuh... abg ingat la kan... cashier cineplex tu lupa nak key in dalam komputer dia la... pasal tu la tiket dah abis..... lagi satu....sampin dan songkok ayah sayang♥ yang abg pinjam utk hariraya aritu... kira pinjam terus la yee.... boleh gaks guna masa ari nikah kita esok-esok... bukan abg taknak beli baru... tapi sayang la...benda elok lagi... buat apa nak beli baru kannn... tapi sayang♥ jgn bagitau kat ayah sayang♥ plaks... ayah sayang♥ sure tak pasan punya sebab nanti abg dye la sampin tu ngan kaler lain....

Buat masa ni motor abg masih dlm wokshop.. ntah apa ntah pomen tu buat tak siap-siap lagi... jadi Gen2 sayang♥ ni...kira abg pakai dulu la yee utk pergi keje... sayang♥ bukan tak tau... tempat keje abg kan jauh... sayang♥ pergi keje naik LRT pun bolehh........! ...

Lagi satuu.... besok sampai kat opis sayang♥ nanti.....sayang♥ tlg bank-in kan RM300 kat akaun abg ye... bukan apa...Gen2 sayang♥ ni kuat mentekedarah minyakk betuii... motor kapcai abg pun tak camni...

Okeyla sayang♥...dah cakap lama ni... jgn lupa top up kan prepaid abg nii... esok2 senang abg nak call sayang♥ lagi...

bye-byee.... hehe
p/s penaja: berhati2 lah memilih pasangan anda. .terutama pada wanita2 yg molek2 kt luar sane. . :)

RAIHANAH HUSNA :)

morning malaysia. . . .

emmm tetibe teringat pasal one of my classmate nk pindah poli. . . rase mcm x pecaye je. . but y?? dear can u answer me y u want 2 live ur friends here??? name classmate aku yg nak pindah 2 RAIHANAH HUSNA BINTI ABD RAAK. . .  ni la dye. .

this picture taken ngn dye mase kelas COMPUTER APPLICATION. . hehe. . kelas ad tp x blaja so kita org maen2 snap gmba. .hahaha ni la namenye x de koje cri koje. . nggeehhh~

dia masuk sni lewat sket dr kitaorg. . coz dia bwu abis PLKN. . hehe tough ni jgn maen2. . hahaha gurau je la sweetie :) aku ni terlebeh excited la dpt kawan baru kan. . coz kawan yg masuk same2 dgn aku mcm ad something wrong sket. . :( then dye rapat ngn aku mase mula2 2. . mmg aku g klas ngn dye. .

dye cakap course yg dye blaja ni susah. . dye kate dye nak tuka. .  aku xbagi dye tuka poli sbb nnt aku x de kawan. .  hehehe kejamkan aku. . :P then aku cakap ngn dye aku boleh ajr dye tp aku dh kecewekan dye. . rai tgk ni......................

MAAFKAN AKU !! AKU DAH BUAT KO BANYAK SUSAH HATI n SAKIT HATI . . MAAFKAN AKU YE KAWAN ? SAYANG KO !

terima kasih banyak2 selama ko kt sni dgn aku. . tak kira kt mane pun ko blaja, anything ko leh text atau calling aku. . hehe :)

tak kira kt mane kita blaja pun yg pentingnye niat kita. . tetapkan niat sume pasti berjalan dgn lancar. .:) kat mane pun rai blaja nnt. . blaja sungguh2 ye. . jgn lupa aku. . dgr ckp umi n abah ko. . jgn tension2 okie. .? be cool n rilek sume ad jalan penyelesaiannye. . okie sweetie? :)


sincerely from,
blue carol a.k.a wanie :)

28 October 2011

Buhsan !

emmm. . buhsan gila. . buhsan kuasa dua. . bushan sangat ! huhu
x tahu la nape buhsan sangat ni. . so aku isi mase aku dgn edit gmba yg aku rase mcm huduh 2. .haha
aku ad edit tiga gmba sumenye tp aku just upload dua je. . hehe. .

after see all this leave ur comment please. .good? bad? nice? tingkatkan usaha lagi? biasa je? n whatever u all want 2 say it. . :)



this all picture taken at KFC. . around 3 a.m. huhu. .sangat sejuk. . datang KFC makan sambil belajar. . hehe . . dapat la gune wifi free kt sne. . sebelum nak gerak balik 2. . we take sebanyka mane picture k sne smpi gelak2. . haha malu je ngn owg KFC 2. . tp aku x malu pun. .hahaha

bila kami x leh tdo ni la yg kami lakukan. .love u !




hah! ni time aku ngh buhsan sangat. . time aku tggu untuk jam tepat 5.30 petang. . tggu chenta gades habis gerak gempur math. . fuhhh lame 2 aku tggu. . boring gila. . malas nak ckp ngn roomate aku;. .jd ni la hasil aku isi mase lapang aku. . haha

snap muka~muka sengal aku. . haha x tahu  dh nak wat pew so ni la keje aku. . nak study sakit otak jdnye. . hakhakhak :P

n aku nak tahu pendapat korang ok x aku edit gmba2 ni?
please leave ur comment !

daaaa~

27 October 2011

rumah sewa ? RUMAH SEWA ?? RuMaH SeWa ???

hai hai hai. .sayew kembali lagi untuk merepek. .haha :P  memey aku x de keje kan. .huhu. .

nak final ni makin menjadi2 perangai malas aku. .addusshh x ley blah la kau ni wanie.. .ape dh jd dgn aku sbnrnye ni??papa n mama come help me. .!!! hohoho. .sengal je la. .haha. .:P

oppsss x nk mama help!! nnt mama asyk nak loyar buruk je dgn anak dye sorg ni. . ad ke patut dye swuh anak dye ni g poli naek basikal. . huahuahua. .nak nanges je ase. . ape 2? ape 2? maammmmaaaaaaa!!!! kakak x rela naek basikal g poli!!! dri naek basikal baik naek moto same je kalu basah nnt. .huhu. . lg satu kakak nak ckp yang kakak x nak dah duk asrama 2. .X SUKE!!! mama i begging u please understand me. .:)

rupenya sakit jugak otak nak cri rumah sewa ni. .huh! rase mcm nak swuh ayh beli umah kt sni je, ,haha. .kang jd org kedah lak aku ni. .haha. .x nak! :P hope sangat aku dapt umah 2. .hmm bila pak cik 2 nak col aku. .aku nak sangat ni..hermmmm rsau je x de umah. .aku x nak dh duk asrama. .

mmg x dinafikn duk asrama ni menjimakan kita. .tp ad banyak sbb knp aku x nak duk. .aku duk luar bukan la sbb nak enjoy ke ape ke. .aku cume mintak sikit kebebasan dri mama n papa. . kebebasan yang ad hadnya. . bukan yg melampau. .  mmg duk asrama ni best, aku pernh rase sume tu tp sini x sebest asrama dulu. . i miss sepang technical school. .

hope papa n mama understand me. .i know y u all risau about me coz i seorang ANAK PEREMPUAN! merantau ditempat org. . akan ingt sampai bila2. . never forget about it. .:)
papa n mama pray 4 me. .love u all! :)

22 October 2011

APTB

waaaa rindunye kat kmpg halamanku. .huhu. .lame dh  x merapu kt sni. .:) kalu x 2 hari2 aku nak dok merapu kt sni. .tah la aku pun x tahu apo dh kene ngan aku ni. .jiwa kcau atau jiwa aku yg dikcau. . hahaha. .siyesly mood nak buka internet 2 dh melayang di bawa angin pantai yg lembut umpama tilam empuk kt umah aku. .hahaha. .

ad la mamat ni asyk dok swuh aku on9 je. .aku pun on9 la. .bila aku rase lembab aku terus x nk on9. .huhu. .rase sakitnye mcm rase sakit aku ilang buah hati kot. .#ayatxleyblah. .:P

bulan ni mmg aku rase malas gila nak update blog, malas gila nak on9. .malas nk jwb phone call org,malas nak blaja. .sumennye aku malas. .aku nak terbang jauh. .bawa dri sejauh yg mungkin. .x tahu knp. .sape leh tolong settlekan kn masalah aku yg dithp kritkal ni. .??kalu blh aku xnk cm ni. .aku x nk tinggalkan ape yg aku ad skang. .:(

--->seterusnya bab hati n perasaan


aaaakuuuu tersangt la penat dgn permainan2 perempuan2 kat luar sane 2<--kate2 sorg mamat ni. .kate2 aku pulak. .akkkuuu tersangt pnat kuasa dua dgn permainan2 yg dicipta oleh kaum adam kt luar sane. .same jek. .kalu laki blh ckp cam 2 aku pun leh ckp mcm 2 la. .bukan kau je boleh berkate2 mcm 2 ok??

seblm ko nk mengata aku ko tgk la lu dri ko 2. .walaupn aku mcm ni aku tetap bahagia le wehy. .buknnye kalu ko x de aku x leh idup la. .ko jgn nk pasan sngt la yg ko 2 blh bahagiakn aku. .ko menmbh masalah kt aku lg ad la. .sush payah aku perah otak nak buat ayt untk psiko ko th x. .haha. .mmg ko terase pun lepas 2 n siap ko bls balik kat aku smpi aku nages kn. .

ko mmg nak aku bom ko kn. .ko tggu la. .aku sket pun x goyang dgn ko. .huhuhu. . kalu skng aku x leh kecapi bahagia mcm dye. .cukup la kalu aku boleh tumpang bahagi dye. .:P 

bersambung....:)

AKU X PERCAYA ******

14 October 2011

Kek Coklat Moist. .:)

heerrmmm selamat ptg sume. . .hohoho. .

nape la aku tetibe rase mcm nak mkn KEK COKLAT MOIST ni?? mengidam ke ape. .hahaha. .mengong je. .


----> terliur tak. .sedappppp woooo :)

kt sni aq share sket resepi cam ne nak wat kek coklat moist nie. .hampa cube la ye. .:)


ni dye bahan ~ bahan yg diperlukan. .so cri barang ~ barang ni sume bru siap kek kowang. .hehe. .:)
  • 2 cawan tepung gandum
  • 2 sudu kecil baking powder
  • 2 cawan gula halus
  • 4 biji telur gred A
  • 250 gm buttercup
  • 2 sudu kecil esen vanilla
  • 1 cawan serbuk koko
  • 1/2 cawan gula halus
  • 1 cawan air panas
  • 1/2 cawan susu cair
lepas sume barang2 dh ad. .ikut steps ni sume auw....hehe. .
  1. Masukan serbuk koko,gula halus dan air panas dan jerangkan atas dapur dgn api yang kecil sambil dikacau rata dan berkilat sejukan dan tuangkan susu cair kacau rata dan ketepikan.
  2. Pukul butter dan gula hingga kembang dan masukan telur sebiji-sebiji,vanilla di gaul rata dan ayak tepung dengan baking powder 3 x baru masukan tepung berselang selikan dengan pes coklat tadi dan digaul hingga rata-rata,
  3. Masukan dalam loyang 9 x 9 dan bakar selama 1 jam pada suhu 180 darjah api atas bawah.
  4. Sejukan kek dan dibahagi 3 atau biarkan begitu saja.
  5. Untuk moistnya satukan 100 gm coklat masak, 1 sudu besar susu pekat manis dan 3 sudu besar air panas dan cairkan secara double boiler hingga pekat dan curahkan diatas kek dan hiaskan ikut suka.
selamat mencuba kamu sumez. .hehe. .:P
p/s penaja: hantaq sni sket. .hahaha

13 October 2011

Persediaan For Final Exam. . .

hahaha. .kembali lg untuk merepek. .haha. . eehh x, ni btl2 auu. . untuk kawan2 aq yg nak amik exam x lame lg 2. .this all just 4 u. .:)

1. Semak jadual

seemak jadual peperiksaan tu sangat la penting auuu. .sbb dye menentukan masa cukup untuk belajar, khususnya pada korang yg suka blaja saat-saat akhir ini.  .hehehe. .

2. Kunci peperiksaan

Ape? ape ni kunci kepada peperiksaan??? hah yg pasti  bukan kunci bilik korg atau kunci rumah korg 2. .hahaha. .

Peperiksaan ni nak korg buat banyak latihan dan ulang kaji bwu la korg ingt ape yg korg dh belajar sebelum ni. .:)  selain mengelak diri daripada lupa fakta ketika menjawab soalan.

Oleh yang demikian, jangan jemu buat ulang kaji, terutama menggunakan kertas peperiksaan tahun terdahulu atau soalan seiras. boleh buat  ingatan korg kekal dan berpanjangan. .:)

3. Tentukan keutamaan
Belajar pada saat-saat akhir juga ni korg kene utamakan mata pelajaran atau kemahiran yang masih korg belum atau kurang r kuasai. . jgn la korg asyk blaja subjek yg korg suke je. .sbb  peperiksaan ni bukan ikut minat korg. .peace. .:P

4. Banyak mengingat dan membuat kaitan
Mengingat adalah satu perkara penting yang mesti dilakukan. .tepulang pd korg nak ingat mcm  mane pun. .janji jgn negatif sudh. .haha. .:)

ada tiga perkara yang mesti korg amalkan utk korg tentukn kejayaan korg. . .:)

a. Firstly, ape yg korg kene wat sebelum peperiksaan iaitu
  • dalam tempoh beberapa minggu  sebelumnye kuatkan lah dan tingkatkan usaha korg sume ye. . kalu kt mane2 je korg duk x wat pape, korg bce nota ringkas yg korg wat 2. .
  • study2 gk beb, .kesihtn jgn lupe. .hehe. .nnt jth sakit x leh amik exam. .:P
  • then lg satu kdng2 korg ni study smpi lupe yg korg 2 kene tdo . . lg2 nak exam  korg kene tdo cukup coz nnt x la korg tdo mase jwb exam. .:)
  • korg jgn leka sngt. .lg2 nk exam ni kdng2 bg tension kt sesorg. .kalu korg nak lepskn tension 2 jgn smpi korg gune mase 2 lebey2 lak dri study. .manfaat mase 2 sebaik mungkin. .:)

  •  hah. . .ni penting. .x de sume ni mmg x terjwb la ketas exam korg 2. .hahaha. .:) alat tulis korg la. pastikn lengkap. .sediakan lebey awl auu. .nnt x la korg kelam kabut. .:)
  • esk nak exam. .malam 2 korg kene tdo awl. .wajib. .:)
b. Secodly. . .pada hari peperiksaan.

  • Bangun dan pergi awl dewan peperiksaan. . hah. . . .korg jgn lupe sarapan au. .aku x masak untuk korg nnt mase exam. .hahaha. .:) jgn bgun lmbt nnt sume jd kelam kelibut. .hohoho. .

p/s penaja: perbuatan tergesa-gesa menjanjikan pelbagai masalah,. .

  • sebelum korg kuar umah nak g dewan peperiksaan 2 jgn lupe salam ayh ngn ibu korg. .kalu yg blaja jauh mcm aku 2. .korg col la dorg seblm korg jwb exam. .:)
  • mase lam dewan periksa. .korg jgn panik k. .korg tenangkan dri. .
  • ni mase jwb soalan plak. . .haha. .dpat kertas jgn gopoh nak jwb. .baca doa dulu. .hehehe. .:) korg jgn amik bnyk sangat  mase kat satu soalan  2. .kalu rase x leh jwb, ,tnglkn n tndkan., jwb soalan lain plak. .:)


c. Lastly. . . after habis exam. . :)

  • lepas korg dh abis satu paper . .korg x digalakkn untuk bincang balik . . .sbb nka elak ad yg terase t. .okie. .?? paham x? kalu benda ni x ikut  adla yg akn hilng semangt nnt nak  jwb paper yg lain. .

6. Elakkan terbabit dengan situasi yang boleh mengganggu perasaan

nak dkt je dgn peperiksaan mmg akn dtg pelbgi dugaan . .jd. . . .korg kene bersedia hdapi apa saja dugaan yang boleh mengganggu perasaan.. . .lepas korg  solat lima waktu 2. . . korg berdoalah supaya  Allah SWT tenangkan perasaan dan dpt korg  fokuskan terhadap peperiksaan.

7. Berdoa dan bertawakal
mmg kita slalu was-was atau tak yakin dengan apa yg kita sndri dilakukan.  .lepas habis dh segala usaha jgn lupa betawakal kepada Allah SWT sbb usaha itu adalah senjata terakhir korg aauuu. . .:)


p/s penaja: DUIT jggnnn lupee.... :P

  • D = Doa
  • U = Usaha
  • I = Ikhtiar
  • T = Tawakal

11 October 2011

Budak Pramatang (part2)

selamat petang dunia blogger. . . :(

sakit hati aku dgn mamat sorg  ni. .pahal ko x abis2 nak sakitkan hati aku hah?? ape yg aku buat ko smpi ko wat aku cam ni hah?? aku akn ingt smpi mati ape yg ko wat aku. .ko jgn fikir ko 2 bgus sngt la. .kalu ko rase dri ko 2 bgus sngtkn. .ko x kn wat pompuan cam ni la n ko berani face 2 face dgn aku tp. . .ko ckp belakang. . .ko LELAKI PENGECUT la. .lelaki pengecut je suke ckp belakang ni. .hahahah. .aku tahu la ko dak HOT kt lam kelas. .sume org suka ko kn. .hahaha. .tp x yh la nak bajet ko 2 bgus sangat TEMPOYAK!! hahahah. .

n one more thing ko mmg dri lahir reti cakap SIAL je ekh?? x de perkataan lain ke ko nak ckp hah?? hahaha. .mcm bgus je perangai yg ko tunjukkn 2 kan. . .pdhal sebaliknye. . .

aku dh x tahan la. .rase cam nak nangis pun ad. .aku ni pompuan ad perasaan sensitif. .bukan setiap mase aku ni kuat n boleh berdepan dgn sume yg berlaku. .untuk hari ni aku ingt dye x kcau aku. .tp td dye ckp kat someone ni. ."membe ko 2 sial la". .ALLAH je tahu perasaan aku. .aku mmg sangat sakit ati td. .aku nak je penampo muke dye. .Ya ALLAH tingkatkan la kesabaran aku berdepan dgn manusia yg tidak mempunyai hati perut dan perasaan terhadp manusia seperti dia. .

10 October 2011

Selamat Hari Lahir Ayah!!!

Selamat petang summeezzz. .SELAMAT HARI LAHIR YG KE~47. .untuk AYAH  sayew (NOR AFANDI BIN AHMAD). .hehe. .alhamdullilah pada ALLAH. .ayah diberi kesihatan yg baik. .dipanjangkn umo leh lihat anak2 ayh membesar n berjaya lam kehidupan masing2. .lg2 adk yg paling bongsu bwu 7 tahun. .semoga ayah DIMURAHKA REZEKI oleh ALLAh. .

walaupun mcm2 rintangan berlaku dlm family kite. .bak kata pepatah air yang dicincang takkan putus. .itulah yg diibaratkan oleh ayh dgn anak2nye. .ayh banyak bekorban masa dan wang ringgit untuk sume anak ayh. .dri yg sulung sampai la yang bongsu. :) pergorbanan seorang ayh n ibu kitew mmg x dapat dijual beli atau dicari ganti. .mohon padaMU YA ALLAH lindungi la ayah. .lancarkan la perjalanan dia pada hari ni dri terengganu ke selangor dan akn ke terengganu semula pada mlm ni. .BERIKAN KESIHATAN yg baik kepada ayah. .

kami sume anak2 ayah sayang ayah n ibu sangat2. .

08 October 2011

Tak Boleh Beli. .Boleh Dapat Je!!!

akiviti aku hujung minggu yg lepas. .MINGGU SUAI KENAL ASKAR WATANIAH. .3 hari 2 mlm. betul ke nie?? hah betul la. .tp aku untung la, aku tdo lebey mase skit dri dorg sbb aku sakit. .hahaha sakit tulang balakang :) rase mcm nk patah je. .then aku dh urut dh so dpt la aku g klas esk. .rindu2 kat kelas. .hahaha. :P aku just ikut aktiviti yg hari pertama n kedua je. .ari ketiga aku x ikot dah. .just jd penonton jew. .keh3!!


kem yg bermula dgn jamuan. .mula aku pn pelik jgk dgn kem aku ni. .biasa owg wat jamuan 2 waktu peutup kem tp kitaowg wat jamuan pd awl kem. .:P
jamuan mkn mlm 2 ad JAMUAN PENGHARGGAN BUAT STAFFZZZ. .mlm 2 mmg mkn sedap la kitaowg sume. .:) aym besar kot dpt. .mmg kenyang la. .TIME KASIH PD MEREKA SUME. .suke sangt2!!!:)

pengalaman yg x dapat dijual beli. . . . . .penah x korg tefikir lam kepala korg 2 nak share berus gigi korg dgn kawan2 berserta air kumuran??penah x??

mst x penah kn. .aku dh rase dh. .mmg satu pengalamn yg aku x penah tepk akn buat selama aku hidup ni. .then ape yg penting skang bg aku, aku nak g klinik nak wat medical checkup. .haha. .mane tahu dorg2 2 ad sakit ke. .cegah sebelum terlambat. .:P
selain pengalamn gila 2,kiteowg wat RIVER CROSSING. .walaupun wat ka lam poli je p sngt memberi pengalaman pd aku. .selama aku kem x penah lg aku wat river crossing lam keadaan baring. .2 yg syok 2. .mmg rase cam nak lemas je time 2. .air river 2 dh la sedap. .air teh susu. .hahaha. .ditmbh lg dgn tudung aku nak tecabut mase aku tgh dok wat ativiti 2. .mmg kcau tol la. .ceh mrh nmpk.. .mane x marahnye dh la time 2 nak tunjuk aku kuat sbb lam kumpulan aku, aku sowang je gurlz yg masih sihat mase 2n aku sowang je gurl yg wat river crossing 2. .:). .SAYEW KUUAATTTTTT!!!!!.huhu. .rugi la pd sape yg x buat aktiviti 2. .lebih2 kepd gurlz..mmg rase tkot n sush tp pengalamna 2 akn mendewasakan kitew. . :)
ad banyak lg aktiviti yg sangat menguji mental n fizikal aku. .tp ape yg penting adlah fizikal aku. .smpi aku sakit tulang belakang. .huhu. .

mlm kebudayaan mmg BEST!!!. .mcm2 gelagat ad. .then lg dorg main baling2 telor. .waaaa mmg x tertahan la baunye. .loya tekak aku. .lg2 dak laki la. .dh la main telo x reti nak mndi. .haaha. .mmg HANYIK. .haahaha. . daaa~

04 October 2011

Kami berdua Sahaja!!

lame x merapu kt sni. .huhu. .emm rini kelas 1 je. .kelas measurement. .lepas 2 g Jitra Mall la. .wt pew??kitaowg tgk pertndngan dikir barat n boria kt sne. .budak2 sekolah. .hehe. .mcm2 gelgat sume ad. .me n my sys sempat lg begamba dgn dorg. .n dorg pun ok je. .mmg sportig abis la. .like manyak2. .hehe. .


ni la me n my sys dgn adk2 yg sporting 2. .:)

lepas 2 g main boling. .hapy2 sbb me main dgn penuh perasaan. huahuahua. .


lepas main bowling g karok plak. .hahaha. .rini mmg enjoy gila r. .kat karok ape lg melalak la puas2 dgn penuh feeling gitu. .haha. .sebak hingga titis air mata. .huhu. .thanks 2 my sys. .u enjoy me enjoy. .u sedey me sedey gak. .so u have to be strong okay dear??rini dapat juga aku mkn ice cream mangnum wall's coklat truffle. .huhu. .mmg fully choclate la. .mkn teringt kat Nawwa Choc's sbb dye mmg gila coklat. .huhu. .pastu kami balik la selps penat bersuka ria. .haha. .jgn jeles. .:)

02 October 2011

Jadual Final Aku. .huhu!!

hah. .ni aku nak cite sal aku nak final t. .huhu. .cuak gak r nak final nnt bulan 11. .asl exam je cuak. .mase quiz lam kelas pun dh x tentu arh ni lg la exam besar 2. .huhu. .aku n my sys nak dapt pointer baaeekkk punye. .hehe. .:) kengkwn sume doakan kami ye. .kami juga akn doakn yg terbaek buat kalin. .ni jadual aku final untk first sem. .saje nk kowang tgk hakikatnye aku n sys aku  je yg amik exam ni. .hahaha. .






pada ayh n ibu kami doakan kami dsini ye. .keredhaan mu amat penting bg kami. .sbb ape??phm2 la ye pd yg bce. .hehe. .

01 October 2011

Berpuisi

Bismillah....


Ku melangkah.. menapaki bumi ini..
Hingga ku temui erti sahabat..
Yang tak pernah jelas maknanya..
Seiring kaki ini melangkah..
Jiwa ini bernyawa..tubuh ini bernafas…
Takkan berhenti ku cari, ku cari hingga ku temui..
Terkadang hadir dalam fikiranku..
Untuk berhenti mencari sahabat di hidupku..




Namun apa dayaku hidup tanpa sahabat..




Bagaikan malam tak berbintang..
Siang tak bermandikan sinar matahari…
Menghampakan kehidupanku sendiri..



Sahabat.. ku ucapkan terima kasih yang tak terhingga
Tanpamu ku tak sanggup hidup di dunia ini..
Kerana engkaulah pengisi kekosongan jiwaku..




Miss Syuhada

adduuussshhhh !!! aq ingt aq dh ilang dye untuk selamnye la. .aq x dapat bayang kn la kalu aq ilang dye. .mmg x dapt bayang. .boleh jd pendiam smpi habis diploma ni. .huhu. .aq bwu kenal dye mase aq smpi kat kedah ni. .aq kenal dye lam kelas aq .lame2 kteowg jd rapat. .mmg rapat la. .hehe. .then kalu boleh sume nak same je dgn dye. .nak kongsi tp satu je kteowg x kongsi iaitu BOYFRIEND. .haha. .ngeehhh!!! jgn marah ye. .dye owg kelantan. .chumel cngt. .emmmm. .mase berlaku sesuatu pd kteow bemcm~ mcm jd mase dye cakap dye nak jauh dri dye dri aq. .aq kat lam bilik ni dh mcm owg x betul dh. .huhu. .bukan setkat kal lam bilik. .smpi lam kelas pun aq x fokus au. .adudusshh. . .malu je dgn lecture aq. .hohoho. .then petang 2 aq x g kelas sbb aq duk nangis je tghari smpi sakit pale aq n pening. .huahuahua. .#xeloknangis2ni snbrnye. .huhu. .smpi ex aq pelik sbb aq frust mcm ilang pakwe sioot. . .ex aq xtau yg dye 2 sngt penting bg aq. .mau taw r dye mmg penting bg aq. .aq mmg x nk ilang dye. .biar la ape owg nak ckp pun. .ad aq kesah. .:P biar dye jadi kakak aq smpi bila2. .hehe. .gpun aq x de kakak. .:) aq x nk dye sedey2. .aq nak dye hepi je dgn idup dye. . x lame lg kteowg nak pekse dh. .doa2kan kami ye. .hope sngt kami dua dpt result yg baik untuk sem ni. . nnt dh dpt result ok bwu ayh kasi lepas jalan2 jauh dgn dye. .hehe. .
DIA ADALAH.......................................

hehehe. .tata. .t cite lg ye. .bubyess. .

Aktiviti Hujung Minggu!

semalam n rini ad karnival kolej kediaman kt poli aku. .huhu. .first day sume kene pki bju muslimah. .so cutezz. .hehe. .warne peach lg 2. .awwww. .then kteowg buat ni je. .gotng royong bersihkn kolej kediaman. .nggehhhhh!!~ penat siot. . .then petang boleh wat aktiviti sndri. .hakhakhak. .2 yg i ske. .huahuahua. .ni gmba first yg take mase pki bju muslimah 2. .hehe. .

muka mcm nak mintak ape 2?? hahaha. .

kawan2 aras aku...............hanya sebahagian je. .huhuhu. .


hari kedua karnival kolej kediaman. .sume bersemangat. .hahaha. .first kteowg wat senaman robik. .abg yg conduct 2 yg ckp sepatutnye senamrobik kn?? hahaha. .then kteowg wat chicken dance. .klaka2. .malu pun ad. .lepas 2. .aktiviti bermula dgn larian satu polimas. .x jadi pun larian 1 polimas tp jadi JALAN SATU POLIMAS. .hahaha. .adussshhh x ley bla r. .besemangat nk jd juara tp sakit gusi buat aku x selesa. .mcm sengal kn. .ape la kene mengena gusi dgn kaki kn?? hahaha. .then lepas breakfast kteowg stat game bola tampar n bola jaring. .aku take part lam bola jaring. . KAMI KALAH. .hahahaha. .x ley blah sume. .maen bola jaring cam bola baling. .nk je aku baling sowng~sowang. .huahuahua! ! !  lepas dh kalah ape lg balik bilik la. . sambung tido. .ngeehhhh!!~